Снимките, които ще видите по-долу са от лятната ми ваканция. Тъкмо тогава бях минал от Пасат Б6 на Голф 5 и първата реакция на всеки, с който обсъждах тази промяна беше: "Няма ли да ти е малък?" Да, вярно е, Голф 5 е по-малък от Пасат Б6, особено що се касае до багажник. И въпреки това, ето какво успях да събера като багаж за триседмичната ми лятна почивка със съпругата и двете ми деца - градска ваканция, море, планина и събора на Узана:
Първо една обща снимка на всичко преди да започна товаренето:

И всичко по реда на поставяне:

Естествено, имаше и няколко неща извън багажника:

Аварийният комплект на лесно място:

Някои неща бяха разпределени по създали се малки пространства:

Едно леко разместване от предварителния план - зелената чанта отива върху кутията с Лего на баткото:

Ето и по-големите чанти за завършек:

Има място и за един пъпеш

Десет литровата туба с вода за децата за спешни случаи:

Багажникът за велосипедите, благодарение на Tyan:

Първо моят велосипед:

След това и на сина ми:

Това е! Време за товарене, заедно със снимките, монтажа на багажника, товаренето на велосипедите и допълнителното им укрепване - 50 минути, като 20 отделих само на велосипедите, защото на моя трябваше да махам единия педал от към автомобила и седалката.
Държа предварително да кажа, че с това не искам да убеждавам никой, че Голфът е по-голям от Пасат, или че може да събере багаж, колкото него. Далеч съм от тази мисъл, защото за мен Пасатът е най-удобният автомобил от гледна точка багаж, който съм имал. Идеята ми е, че с правилна подредба и Голфът може да побере необходимото, дори за семейство с две деца. От друга страна, е далеч по-удобен в града, където го експлоатирам в 80 % от времето.
Надявам се темата ако не полезна, то да бъде поне любопитна или забавна.