не съм активен потребител, но бих искал да призова по-активните, да не оставят джигитите на пътя да си правят каквото искат. Който, има нерви може да прочете следната случка долу, която едва не доведе до саморазправа от моя страна с един такъв. По някога не мога да повярвам в каква държава живеем. Следното:
За потребителите от Пловдив, мястото е бетонения мост преди магазин Практикер. Мостът е в ремонт и поради това има ограничителни табели до 40 км. Внимавайте как шофирате там. Днес слезнах от моста със 70, защото бях притиснат от един джип, карайки на два метра зад бронята ми. Продължих във същата най-лява лента с 70 и след моста. Последва присветкане с дълги от страна на джипа. Понеже ми е писнало от тарикати, не направих път. Последваха дълги в продължение на поне 10 сек. Бях принуден да намаля. След 200 метра същият мина пред мен и му светнах да спре. Поисках обяснение от въпросния индивид. Оказа се, че според него в зДвП пишело, че щом карам в най-лява лента ''бавно'' със 70, при присветкане аз трябвало да мина в дясно и да отдам предимство.
Обясних на г-н отворен, че никой закон не ме задължава да отдавам предимство след като съм със 70, което ще е 20 над 50, и той не е със специален режим на движение. Господинчото започна да ми обяснява, че според закона, когато караш бавно в най-лява си длъжен да пропуснеш ''бързащите'' като него. Последва въпрос от моя страна, бавна ли е била скоростта ми от 70 км, и дали той иска да ме изпревари със 100 км. Отговори, че не е моя работа да му държа сметка с колко ще шофира. Въпросният каза, че имал 500к стаж и бил бивш полицай. Казах му да викнем КАТ щом е бивш и да ги питаме, дали има право да шофира със скорост над 70 км, да заслепява с дългите и да не спазва ограничителни знаци, да не говорим за дистанция. Последва момотене от негова страна, че аз не съм познавал закона. Взех да му обяснявам, че именно заради такива като него, които винаги много бързат и карат със 100 градско стават ПТП-та и има загинали. Разбирам да бърза, че жена му ще ражда или превозва някой спешен случай, ама не ей така за кеф. Можех да си мина в дясно и да го пусна да мине със 90 или 100, но нека всеки се замисли трябва ли да толерираме такива индивиди. Искам с този пост да призова всеки един от вас да се замисли и да потърси сметка от въпросните, ако им се случи и на тях. Не стойте безочастни и не позволявайте тези безумия. Поздрави от мен.