Преди няколко дни ходих до най-големия в града ни, магазин за авточасти за VW. Няма да му правя излишна реклама, затова и не казвам името му. Търсих повдигащото въженце, за задната кора, на голф 4. Оказа се, че първо го нямат, и второ, цената му, след доставката, незнайно откъде, е 40 лв! Разбира се, отказах офертата, и реших да направя нещо сам. Ето какво измислих, и какво се получи!
Направих ето тези джаджи http://agumba.snimka.bg/automobiles/deltashak.282243.31756278
А това е другата страна, на едната джаджа
http://agumba.snimka.bg/automobiles/deltashak.282243.31756275
И накрая, ето как изглеждат, закачени на място, вместо оригиналните въженца
http://agumba.snimka.bg/automobiles/deltashak.282243.31756281
http://agumba.snimka.bg/automobiles/deltashak.282243.31756284
Може би, естетиката да не е кой-знае каква, но си имат и предимства - много опростено, здраво закачване! Другият плюс е, че заради самият материал, никога няма да ръждясат или потъмнеят! И третото, излязоха ми доста по-евтино, на практика - без пари!
Повдигащо въженце за задната кора голф 4 как спестих 80 лв
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- plamikcho
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BLS 2007
Re: Как спестих 80 лв
Браво, колега
. Утрепаха коня с тая цена
Кой ли би си поръчал това въженце?

- jamie1
- Автомобил: Chevrolet Aveo LT
- Двигател: DOHC
Re: Как спестих 80 лв
То това въженце сякаш от злато е направено за да струва толкова
.Добре си го измислил колега 

- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
Re: Повдигащо въженце за задната кора голф 4 как спестих 80
Между другото, ако някой желае, мога да му дам размерите на частите, да си ги направи сам. Само е желателно, да са от неръждясващ материал, поради естетиката. В случая съм ползвал хромникел, но става и месинг, бронз, а защо не и полиамид и плексиглас!
- da4ko
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AEX 1995
Кардинално решение на проблема...
Евала, колега!
Евала, колега!

- plamski3
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL
Една идея.. вместо да има тези пластмаси, с които да се хващат въжето към вратата, може да направиш само една примка. Мисля че при Голф 3 беше с примка (или Голф 2 ?!) 

- agumba
plamski3 написа:Една идея.. вместо да има тези пластмаси, с които да се хващат въжето към вратата, може да направиш само една примка. Мисля че при Голф 3 беше с примка (или Голф 2 ?!)
С примка само няма да стане, отворът в кората е бая големичък, 16 мм в диаметър. А все пак, не върви и да го вържеш като цървул, нали? Както е направил един познат - вързал ги с връзки за обувки

- plamski3
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL
agumba написа:plamski3 написа:Една идея.. вместо да има тези пластмаси, с които да се хващат въжето към вратата, може да направиш само една примка. Мисля че при Голф 3 беше с примка (или Голф 2 ?!)
С примка само няма да стане, отворът в кората е бая големичък, 16 мм в диаметър. А все пак, не върви и да го вържеш като цървул, нали? Както е направил един познат - вързал ги с връзки за обувки! Но на него му е простено, кара опел астра
!
Примката да е към вратата, а не към кората!
- agumba
Така може, въпросът е само, че аз не исках въжето да се изсулва надолу, като се затвори вратата! Но и така не е лошо, стига примката да не вземе да се откача, понеже опънът надолу е малко под ъгъл, не е прав!
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
Моите на Полото се скъсаха преди месец и се чудех къде да търся други или да си направя. Колега, прати ми по-подробно описание на материалите, ако можеш
- agumba
Материалът е хромникел, или както е по народному - неръждавейка. Има го в някои складове за метали, малко е скъпичък, но си заслужава - никога няма да ръждяса или потъмнее. Но пък, за да не те излъжат, ти препоръчвам да тестваш с магнит, не трябва да лепи ни най-малко! Демонтираш изцяло джаджата от кората на полото, и мериш какъв ти е отворът там, на голфа беше 16 мм. И тука вече ти трябва стругар, да ти остърже цилиндър с размери, да ти влезе плътно в кората, със засечка отгоре от 2 мм, на по-голям диаметър, при голфа го оставих на 25 мм.Същият този цилиндър се пробива за подходяща резба, при мен е М8. Но се пробива само донякъде, на повечето дължина, но не и до края! Остатъкът се пробива с по-малко свредло, при мен е с диаметър 3 мм! После, в пробитото с 6.8 мм се нарязва резбага, и едната джаджа е готова!
Другата е по-лесна, с външна резба м8, и отново засечка 2 мм, с периферия от 25 мм, но трябва да се сметне така, че да се завие докрай, и на външен вис детайла ще прилича на ролка.
Планката за закачването е я виждаш и сам, там няма да се спирам. Важното е само, големия отвор да колкото ябълката на вратата, за да не се изхлузва. Пъхаш въженцето в двата малки отвора - на планката и другата джаджа, правиш им по едно възелче, да не се измъкват, и си готов!
Другата е по-лесна, с външна резба м8, и отново засечка 2 мм, с периферия от 25 мм, но трябва да се сметне така, че да се завие докрай, и на външен вис детайла ще прилича на ролка.
Планката за закачването е я виждаш и сам, там няма да се спирам. Важното е само, големия отвор да колкото ябълката на вратата, за да не се изхлузва. Пъхаш въженцето в двата малки отвора - на планката и другата джаджа, правиш им по едно възелче, да не се измъкват, и си готов!