Наближава
10-ти юбилеен Volkswagen Club Fest 2019 (10-ти, 11-ти и 12-ти Май 2019 г.)

Защита от корозия и как да се борим с ръждата?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпро за грунд против ръжда.
ZeroCool написа:enigma79 написа:Мерси колега,имаги и наблизко,обаче нямат цветове,само сиво и червен.Май ще пробвам от съседния вид
Еми то е грунд все пак
Моя багажник доста ръждяса след един инцидент с един акомулаторДа не говорим за газовата ми бутилка...и май ще ги опраскам с това, като намеря време, като изляза отпуска
3В1,нещо против ръжда,грунд и боя.Поне според моето тълкуване означава това 3в1.Така че не е само грунд,особено и този с цвета който ми хареса

- G-HELL
- Автомобил: Golf MKIII
- Двигател:
Това не съм го тествал но ми изглежда малко съмнително, особено след като се нанася без да се позачисти ръждата
Има едно BODY 950 то се продава на спрей, също и в флакон за пистолет, мисля че го имаше и в кутия за да може и с четка да се нанася. Лично от това съм доволен как запечатва.
Друго което се сещам е едно пак черно в тубичка като силикон, полиуретанова маса мисля че му викаха или "ауто силикон". Имаше и безцветен. С него съм мазал праговете отдолу също и вътрешната част на калниците.Това мисля че запечатва доста добре и държи поне 2 години това ме увери комшията който имаше Опел Вектра и ми вика че така я е запазил да не изгние.Преди да го нанеса това чудо съм обработил местата с шкурка, с телена четка и тем подобни... след тoва с преобразовател за ръжда (едно малко шишенце с няк'ва течност дето ужким разяжда ръждата и хваща коричка). Та след това съм оставил така няколко часа и тогава нанесох тази смаска (полиуретанова маса).Само незнам дали върху нея се захваща добре боя иначе почти една година мина от по-горе описаната процедура която съм направил и не е бутнало
Колкото до "БОДИ-то" върху него май боя много добре не се захваща на дядо ми колата като я михме където има боя върху бодито от водоструйката зе да пада
А пък за този преобразовател за ръжда мога да направя едно сравнение значи единия барабан след шкурене го минах с преобразувател след това със спрей за спирачни апарати и не е бутнал, а другият барабан само го шкурих и пак го минах със спрей за спирачни апарати без преди това да го "третирам" с четката с преобразовател и гледах наскоро като сменях джантите че пак е избила ръждичка на него.
Дано бъда полезен на някой с мнението си

IceHeart написа:Има едно подобно "Асфалтово Боди" конкретно името не му го знам, във всяка Авто Бояджииска "Лафка- фургон" ги продават за около 7 лева! С него се мажат пода на колата и под-калниците! Май ставаше за мажене с четка или с пръскане с пистолет!
Има едно BODY 950 то се продава на спрей, също и в флакон за пистолет, мисля че го имаше и в кутия за да може и с четка да се нанася. Лично от това съм доволен как запечатва.
Друго което се сещам е едно пак черно в тубичка като силикон, полиуретанова маса мисля че му викаха или "ауто силикон". Имаше и безцветен. С него съм мазал праговете отдолу също и вътрешната част на калниците.Това мисля че запечатва доста добре и държи поне 2 години това ме увери комшията който имаше Опел Вектра и ми вика че така я е запазил да не изгние.Преди да го нанеса това чудо съм обработил местата с шкурка, с телена четка и тем подобни... след тoва с преобразовател за ръжда (едно малко шишенце с няк'ва течност дето ужким разяжда ръждата и хваща коричка). Та след това съм оставил така няколко часа и тогава нанесох тази смаска (полиуретанова маса).Само незнам дали върху нея се захваща добре боя иначе почти една година мина от по-горе описаната процедура която съм направил и не е бутнало

Дано бъда полезен на някой с мнението си

- dandan
- Автомобил: Passat B5-5
- Двигател: AHA 2003
Доколкото знам грундовете хващат добре на ръжда. Въпросът е че веднъж тръгне ли върви и под него. Хората с проблеми с ръждата правят профилактика с едни мазни "анти-ръжди" всяка година преди зимата, защото има много калциева сол и спасението е само това. Казвам го от опит, защото живея там където проблема е сериозен. Винаги може да познаеш една кола която е третирана всяка зима и такава която е позабравена.
Това е нещо като масло и е много лепкаво. Има го по сервизите , също така се продава и като флакони. Нямам идея дали го има в БГ. "RUST CHECK" му е името. Пръска се по цялата кола отдолу, също и вътре във вратите или където се появява ръждата.
Това е нещо като масло и е много лепкаво. Има го по сервизите , също така се продава и като флакони. Нямам идея дали го има в БГ. "RUST CHECK" му е името. Пръска се по цялата кола отдолу, също и вътре във вратите или където се появява ръждата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Момци,не изчистите ли до блясък метала и тогава да го обработвате-няма трайна файда.При моя скромен опит,набързо зачегъртано,обработено с "антиръждин,някакво шише",грунд,боди,боя...ами изкара 2 месеца и изби като пуберско акне.А,виж,това на праговете,мазното(имам някакви пластмасови декорации,та ги свалях)-шапка му свалям.
- ZeroCool
- Автомобил: ImamDa
- Двигател: sVatreshnoGorene
- Контакти:
А ето това се казва работа

изпитано и работещо...за тва пуснах тая тема
- gsimania
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това е продукта,само че под формата на спрей 

- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: Audi A4 B8
- Двигател: 2009
Евала Юлка.
Тоя продукт дали ще свърши работа за обработка на калниците вместо боди, след като ги подгъна?!

Тоя продукт дали ще свърши работа за обработка на калниците вместо боди, след като ги подгъна?!
- gsimania
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
yoan4o написа:Евала Юлка.![]()
Мисля че да.По спомен спрея струваше 25лева.

- ZeroCool
- Автомобил: ImamDa
- Двигател: sVatreshnoGorene
- Контакти:
В момента мажа по една кола с тоя пенетратор...пробата върху свръх ръждивото желязо показа че преобразува явно ръждата..отдоло е черна...колко запечатва...само времето може да покаже..

Върху това обилно с шагре му викат тука майсторите аз му викам боди
тоест ето това:

и колкото издържи.....че е на такива места гнилоча дето неможе да се бръкне...една ламарина, втора ламарина..трета ламарина...а срока е до края на другата седмица да отиде за боя...
А ние сме в ето това положение....

Върху това обилно с шагре му викат тука майсторите аз му викам боди

тоест ето това:

и колкото издържи.....че е на такива места гнилоча дето неможе да се бръкне...една ламарина, втора ламарина..трета ламарина...а срока е до края на другата седмица да отиде за боя...
А ние сме в ето това положение....

- kristianatanasov
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте.Голфа ми е 2-1.3 88година произведен и някои от предишните собственици го е напръскал с течен парафин целия отдолу.За 22 годишна кола единствените ръждички са отзад под бронята
Та маи е по добре да защитим колата преди да я нападнала ръждата.Аз ръждата я лекувам с изтъгване до метален блясък и 3в1.Чувал съм за грунд немско производство които 1литър тежи 3.5кг и цена 100-120лв с тест 30години (боядисана черна ламарина потопена в разтвор вода-сол 3към1).

- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
joro135 написа:Здравейте.Голфа ми е 2-1.3 88година произведен и някои от предишните собственици го е напръскал с течен парафин целия отдолу.За 22 годишна кола единствените ръждички са отзад под бронятаТа маи е по добре да защитим колата преди да я нападнала ръждата.Аз ръждата я лекувам с изтъгване до метален блясък и 3в1.Чувал съм за грунд немско производство които 1литър тежи 3.5кг и цена 100-120лв с тест 30години (боядисана черна ламарина потопена в разтвор вода-сол 3към1).
То колега,моята кошница е била използвана само за къра от предишния собственик и без парафин отдолу няма прогнило,въпреки че е удряна от камъни и тем подобни

- kaiser666
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: RU
Я си погледни по добре калниците, праговете и най-вече 5-тата врата.