Нов съм, както тук във форума, така и в света на колите. Преди време си взех Голф 5, 1.6 (мисля, че беше BSU серията на мотора), с газова, който така и не ми остана време да разуча и сега почват да изскачат въпросителни, та преди да се обърна към газаджия искам първо да отсея вероятността проблемът да е в задволанното устройство (мен
), което е доста вероятно като за нов.
Та, изведено е копче за газовата, което се състои от 5 диода отляво, от които третият и четвъртият светят постоянно и изглежда, че предназначението им е да показват колко е налично, но дори и след като заредих догоре не се промениха, както и диод вдясно, който си мисля, че показва кога се включва от бензин към газ. А тя се включва автоматично при неизвестни, все още, за мен обстоятелства (предполагам при достигане на дадена температура и др).
Объркващото в случая за мен е, че изглежда има доста състояния. Поне до момента съм видял следното:
- светещи диоди отляво + постоянно светещ отдясно, което разчитам като момент, в който се кара на газ;
- светещи диоди отляво + бързо мигащ диод отдясно (това не знам как трябва да се разчете, дали е сигнал за някаква грешка или нещо);
- единичен звуков сигнал, предполагам сигнализиращ, че обръща на газ в този момент;
- три пъти звуков сигнал, което не знам какво е, но може да е това, което си мисля за единичния звуков сигнал.
Допускам, че от инсталация на инсталация има разлика, но пък със сигурност пишещите тук са по-наясно от мен, така че един вид консултация.
Благодаря предварително!