Вчера ми се случи мого странно с пасатчето... На излизане от София сипвам нафта от OMV premium diesel както обикновено. Тръгвам от бензиностанцията и какво да видя! Натискам газта до 3.5 - 4000 оборота и колата едва вдига 100 км/ч. Динамиката беше като на жигула ! Всъщност едва успях да изпреваря една по магистралата. Карал съм максимум със 100 в продължение на 200 км. Странното е , че колата си развива оборотите нормално, не прекъсва а мощност - никаква! Ускорението 0-100 продължаваше сигурно 40 секунди или повече независимо, че натискам газта до ламарината.
След като стигнах, гася колата и обяснявам на баща ми, че на тая кола и трябва сервиз и че може би съм сипал лошо гориво. Той се качва да види как "не върви", пали и познайте?

Та въпроса ми е: На някой да му се е лучвало подобно нещо?? Само да уточня, че на колата преди да запаля излиза индикация че трябва да ходи на сервиз за редовно обслужване. Да не би да влиза в някакъв "сервизен режим" и да намалява мощността ? Може да е глупаво но съм чувал и такива неща за някои марки ...