Добър ден,
от около 2 години съм собственик на VW POLO 1.6 TDI 90 коня, 2011 година модел. Автомобилът е на 150.000км.
Притежавам и VCDS диагностика.
Имам питане относно регенерацията на DPF.
Ако карам автмобила предимно извънградско активната (със светеща лампа) регенерация се случва веднъж на 2000-3000км. и трае не повече от 5-10мин (от момента в който светва лампата до нейното изключване, около 25км като разстояние)
Ако автомобила се кара смесено активната регенерация се случва веднъж на около 800км. и трае около 30 мин. (около 60км каране)
И ето идва моят проблем. Ако автомобила се кара само градско - активната регенерация се случва на около 400-450км, НО ТРАЕ ДОСТА ВРЕМЕ... около 60-80 минути шофиране или около 100-130км разстояние.
И тук е проблема понеже не винаги мога да я завърша (по различни причини) Някой път просто ми омръзва да обикалям. И по някой път (веднъж или два пъти в годината) влиза в авариен режим с грешка P2458 - Diesel Particulate Filter Regeneration Duration.
Чистя си я през VCDS , но е дразнещо.
Моля дайте съвет как да регенерирам най ефективно.
Етко какво правя аз при активна регенерация започнала.
Обороти 2300 , скорост около 80км, на 3-та скорост или 4-та 2200 оборота на около 95км скорост.
Дайте съвети как , на каква скорост с какви обороти и т рябва ли форсиране на педала на газта.
Благодаря
PS: говоря за конкретния модел и година на производство, защото от това което съм забелязал всеки един модел е различно.
DPF регенерация на VW POLO 1.6 TDI 90 коня, 2011
Re: DPF регенерация на VW POLO 1.6 TDI 90 коня, 2011
Не трябва форсиране и не е нужно да минаваш много над 2000. Иначе за да нямаш проблеми, веднъж седмично излизаш на дълъг път или магистрала и я напъни да се продуха хубаво. Когато тече регенерацията, удължаваш срока ако я напъваш. Извънградско около 20-30км са и достатъчни да се издуха правилно, 100-130км е прекалено.
Иначе също така е възможно DPF-a ти да е към края на полезния си живот и да трябва да се свали и "изпере". Колко сажди виждаш през VCDS ?
Иначе също така е възможно DPF-a ти да е към края на полезния си живот и да трябва да се свали и "изпере". Колко сажди виждаш през VCDS ?
Върни се в “Дизелови агрегати”