Пасат Б5 ТДИ110 АФН висок разход на гориво
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Re: Висок разход на гориво на Пасат Б5 ТДИ110 АФН
Напълни до горе,мини 100-200км.и пак до горе и изчисли точно с литрите ,които си напълнил.Това с лампата е неточно.
- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
Това с лампата,може го засича човек които е взел скоро книжка,или е пълен инвалид...
Последна промяна от Spas на Пон 18 апр 2016 9:20, променено общо 1 път.
Причина: Младеж, стига с епитетите.
Причина: Младеж, стига с епитетите.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
kukata_pasat написа:Здравейте колеги ...
Колега засечи колата извън града, че това "градското" е много относително. Имат значение неща като в за кой град иде реч . Колко се изминава за дена и т.н. и т.н.
И не барай сега излишно колата ! Може и да си абс.добре като разход!
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Re: Пасат Б5 ТДИ110 АФН висок разход на гориво
Как пък някой не се оплака от нисък разход се чудя.
Особено градско в натоварени часове и киснене по мин. 15 мин. На светофар. И вечер в града е почти извънградско. Така че пробвай е извън града със скорост нормална и без излишни изрязвания и ако има автопилот е за предпочитане.

-
- Автомобил: АУДИ А4 Б6
- Двигател: AVF
Утре ще сменя горивния филтър който е на 6 хиляди километра (дано има ефект) ще пробвам засичане пълно-пълно до изключване на пищова за зареждане без допълване допълнително на 300 км ще дозаредя отново на същата колонка по същия начин даже ще гледам и тепературата на вън горе долу да не е с повече от 5 градуса разлика от първото и второто зареждане и ще видя какво ще покаже.Колкото до засичането на дълъг път не съм успявал само дълго да карам до сега но около 5.5 на 100км ми дава.
- Peter Atanasov
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN 1999
При каране 100-110 на изънградско 5.5 е нормално. Има неща, които можеш да ограничиш, има и такива, които не можеш. Изключи климатроника (или поне го сложи на ECON за да изключиш компресора на климатика), гумите поне 2.2-2.3 атмосфери, ако имаш излишен товар го смъкни и я засечи от капачка до капачка. Аз лично успявам до 5 да я смъкна ако се старая, но това по магистрала - тръгнеш ли по друг път и два пъти да ти се наложи да изпревариш тир и веднага се качва. Не можеш да мериш за 100-200 грама (то само от фаровете ти се дига толкова). 8.2 градско е лееко завишено, но е нормално ако тръгваш по-рязко, караш с включен климатроник и/или меки гуми. Нормално е и ако не караш за дълго градско - тоест я караш основно студена. Както казват колегите по-сериозен проблем при 10 и нагоре можеш да потърсиш.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
От горивен филтър няма как да ти качи разхода
А и за да го сменяш на 6000км или си знаеш че си сложил най-евтиното менте или наливаш нафта от локвите, понеже ако е читав и сипваш на колонка спокойно си кара 60 000 

- Peter Atanasov
Няма да качи ако е нов и качествен. Но карай 20К+ с българска нафта и ми обясни как няма да качи разход като се задръсти. Или ако като при мен цедката на сондата в резервоара е счупена.
Но на 6000 да сменяш ми е вижда излишно, особено щом обясняваш, че гледаш да зареждаш от що годе добри (за БГ) бензиностанции - тоест не е "от локвите".
Но на 6000 да сменяш ми е вижда излишно, особено щом обясняваш, че гледаш да зареждаш от що годе добри (за БГ) бензиностанции - тоест не е "от локвите".
-
- Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
- Двигател: 2015
Peter Atanasov написа:При каране 100-110 на изънградско 5.5 е нормално.
При включен климатик и пълна кола да, но ако си сам и без клима, поне с литър по-малко. А иначе в градско, зависи много от трафика и висенето по светофари, както много колеги по горе вече са споделили, както и дължината на маршрута. Ако е 5-6км ще гори не ами ще пита за още. Всекидневно изминавам 10км в една посока от дома до работата и през зимата разхода ми е около 7 до 8л/100 а през лятото около 6-7л/100
- Peter Atanasov
Volkswangel написа:Peter Atanasov написа:При каране 100-110 на изънградско 5.5 е нормално.
При включен климатик и пълна кола да, но ако си сам и без клима, поне с литър по-малко...
Ще ти стисна ръката ако докараш 4.5 (с БГ нафта, нормална

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Он ше я носи нА ръцЕ.
Стига глупости бе,1500кг с разход 4.5л.
Стига глупости бе,1500кг с разход 4.5л.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Мдам, трудна работа е такъв разход. Въпреки, че за пробата и "спорта" си направих един тест преди време . Успях да сляза и под 4.5 на сто , ама ...аз си знам как. viewtopic.php?f=87&t=434559&start=15
5.5 на 100 извън града е нормален и добър разход за кола от типа на пасат
5.5 на 100 извън града е нормален и добър разход за кола от типа на пасат
- drago_tr
- Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
- Двигател: AFN AVB
Всичко зависи и от маршрута по който се движиш.
Мога да споделя за Пловдив - Враца и обратно разстояние 225 км.
След многократни засичания в едната посока ми гори повече отколкото в другата по едно и също трасе. Където има възможност пускам по инерция.Научил съм го до болка пътя и знам от кои места мога да изстискам икономия.
Аз не съм от състезателите, но и в никакъв случай не може да се кажа че се влача по пътя. Наслаждавам се на пътуването, и разходи от рода на 4.2 - 4.5 на дълго са напълно нормални за пасат Б5 1.9 тди 110к.с. Който не вярва...да заповяда да се повозим.
......влезнахме в темата колко ми гори колата......
Мога да споделя за Пловдив - Враца и обратно разстояние 225 км.
След многократни засичания в едната посока ми гори повече отколкото в другата по едно и също трасе. Където има възможност пускам по инерция.Научил съм го до болка пътя и знам от кои места мога да изстискам икономия.
Аз не съм от състезателите, но и в никакъв случай не може да се кажа че се влача по пътя. Наслаждавам се на пътуването, и разходи от рода на 4.2 - 4.5 на дълго са напълно нормални за пасат Б5 1.9 тди 110к.с. Който не вярва...да заповяда да се повозим.
......влезнахме в темата колко ми гори колата......
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Икономичният автомобил е този, който без да се налагат експерименти с търпението на психиката на шофера и околните му гори малко. Това, че някой ползвал инерция, попътен вятър и си познава колата не я прави икономична
Да не говорим, че всеки си я засича кой от кой по-грешно - един по лампа, друг по борд и т.н.
Аз съм сигурен, че при моето спокойно каране с колата на горния колега по сравнително равен път или магистрала под 5-5.5 няма да падна.

Аз съм сигурен, че при моето спокойно каране с колата на горния колега по сравнително равен път или магистрала под 5-5.5 няма да падна.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
drago_tr написа:Мога да споделя за Пловдив - Враца и обратно разстояние 225 км.
След многократни засичания в едната посока ми гори повече отколкото в другата по едно и също трасе.
Предполагам ти гори по-малко от Враца към Пловдив?
Върни се в “Дизелови агрегати”