Здравейте,колеги.
Имам следното питане, защото вече втора седмица ми търсят Audi A3 TDI/Golf 4 TDI в чужбина, но не откриват читаво за нормални пари. След изчетени доста теми ми е пределно ясно, че подръжката е почти еднаква между двата модела.За съжаление все повече се убеждавам, че Audi TDI 90к.сили Golf 4 TDI 90к.с. е по-добрия избор за мен, защото аз търся икономичност,а не вървеж,защото не съм такъв тип шофьор. Данъка е 30лв на 90к.с., а на 110к.с. е над 150лв, но никъде из всичките теми в нашия форум не успях да прочета колко горе-долу да си приготвя за първоначално обслужване и при двата вида мотори.
Много хора ще си кажат тоя е луд да смени VW,но Audi A3 ми е мечта от години.
Дилемата беше, че Golf 4 има по-евтина версия с 4/5врати,до колкото Audi-то ми е , но май ще ми се наложи да избера по-здравия автомобил, защото страст-страст, ама парите са си пари. Моля за мнения от хора, които знаят с точност, а не да трупат мнения. Благодаря ви предварително
Golf 4(90,110) vs Audi A3 TDI (90,110)
- basketwarrior
- Автомобил: Passat B5 variant
- Двигател: 1.8T APU
Re: Golf 4(90,110) vs Audi A3 TDI (90,110)
Първото което искам да те възпра от 90-те коня.Пробвай 110-те и ще разбереш за кво иде реч.Мисля че мотора се казваше AFN.Разликата е голяма по моите наблюдения.Лични наблюдения че 110 коня са с по-евтина поддръжка.Ставал съм свидетел как ускорява по всякакъв склон и на всяка предавка, а турбината не съм сигурен,но май работи в изключително голям диапазон.Сега да минем на голф или а3.Ако караш градско и особено в колемите градове трябва да имаш в предвид колко голяма е разликата в цената на броните защото не е задължително,но трябва да го имаш в предвид че винаги може да спреш на някой светофар и както се кара например в София при рязко спиране може този зад теб да има по-дълъг спирачен път.Никога нищо не се знае.А и още повече натовари хора и багаж в едната кола и в другата и питай хората къде се чувстват по-удобно и виж къде колко багаж ще събереш.Гарантирам ти че при такива сравнения ще ти допадне Голфа.Не се опитвам да те разубедя,но Голфа не случайно е произведен до 2010 година 26 милиона пъти.Просто той е предвиден да върши работа.Докато А3-ката си е гъзарийка. Надявам се да съм помогнал нещо и да не съм се отделил много от темата 

- todosz
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: TDI 1999 AGR
Колегата говори за нормално каране на колата, за икономичност и нисък данък и т.н.Естествено,че с 20кс.колата(110кс.)става по пъргава.Ами то има и 131кс. и 150кс. те имат доста по-добър вървеж, разликата в данака малка, ама кой ще го плаща и горивото.
частите.Аз имам Г4 90кс.-добър разход и като изпреварвам не ми се е налагало да чакам надолнище и съм доволен от вървежа.Според мен избери Г4 пред А3.

-
- Автомобил: audi a3
- Двигател: asz+brezel
k.iliev написа:Здравейте,колеги.
Имам следното питане, защото вече втора седмица ми търсят Audi A3 TDI/Golf 4 TDI в чужбина, но не откриват читаво за нормални пари. След изчетени доста теми ми е пределно ясно, че подръжката е почти еднаква между двата модела.За съжаление все повече се убеждавам, че Audi TDI 90к.сили Golf 4 TDI 90к.с. е по-добрия избор за мен, защото аз търся икономичност,а не вървеж,защото не съм такъв тип шофьор. Данъка е 30лв на 90к.с., а на 110к.с. е над 150лв, но никъде из всичките теми в нашия форум не успях да прочета колко горе-долу да си приготвя за първоначално обслужване и при двата вида мотори.
Много хора ще си кажат тоя е луд да смени VW,но Audi A3 ми е мечта от години.
Дилемата беше, че Golf 4 има по-евтина версия с 4/5врати,до колкото Audi-то ми е , но май ще ми се наложи да избера по-здравия автомобил, защото страст-страст, ама парите са си пари. Моля за мнения от хора, които знаят с точност, а не да трупат мнения. Благодаря ви предварително
Еми имаше една тема в която се изпокарах с много хора защото казах че А-3 за мен е по добрия вариант,макар да си карам другия вид кола,но както казват някой взимай по читавата...За мен Ауди си е класа нас ФВ- карал си ги почти всички модели и тунинговани с турбини и чипове и ко ли не,ама Ауди за мен е една идея по добре,макар повечето да са с две врати...

- Supawiza
- Автомобил:
- Двигател:
И двете са еднакви като мотори и окачване,салони и т.н,вече ти си решаваш какво те влече като визия.
И аз преди 4 години бях пред подобна дилема но избрах Голф 4 в крайна сметка.
Оглеждал съм както Ауди А3 така и Голф 4 и не мога да кажа,че едното е по-добро от другото по скоро са на кантар.
И аз преди 4 години бях пред подобна дилема но избрах Голф 4 в крайна сметка.
Оглеждал съм както Ауди А3 така и Голф 4 и не мога да кажа,че едното е по-добро от другото по скоро са на кантар.
Дилема няма.Което е по-добро това ще е.Интересува ме цената на първоначалното обслужване
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Ако и двете са 90 коня - ауди а3!
Ако и двете са 110 коня - голф 4!
Ако искаш с 4 врати,голф 4!
Ако искаш да се чустваш малко по-широко в колата - голф 4!
Ако и двете са 110 коня - голф 4!
Ако искаш с 4 врати,голф 4!
Ако искаш да се чустваш малко по-широко в колата - голф 4!
-
- Автомобил:
- Двигател:
GOLF4 110к.с.AFN ASV няма значение,скачай вътре мечки няма
.Три години карам ASVдвг.няма такава машина,като отношение разход-вървене.КЪСМЕТ 

Хора,много се отклонихме от това, което ме интересува.Както се оказва каквото има читаво това ще взема, ако не на този автовоз,то от другия.Интересува ме първоначалното обслужване като сума при двата моторо и каква е разликата в разхода
- christian_cbr
- Автомобил:
- Двигател:
колега защо да не могат да ти намерят читава кола в чужбина?Явно не си при правелните хора.Намерил сам ти кола точно за 5 мин. и то от германия 

Защото ми търсят кола за мен,а не за клиент и сътветно искам да е или 98-99,пълен ел.пакет и климатроник за малко пари.Имаше две,но не ми харесаха.Намериха ми и една с развалена турбина,но за нея нз какво се случи и се прецака сделката,а беше за 1300евро...
Но пак се отклонихме,интересува ме колко струва обслужването
Но пак се отклонихме,интересува ме колко струва обслужването
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
vw golf 4 1.9TDI 110k.s.
Ролки,ангренаж,водна помпа,труд - 500..550лв
Ролки,ангренаж,водна помпа,труд - 500..550лв

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Обслужването и на двата мотора е абсолютно еднакво - и като масло и като ремъци.При Г4 даже на 90 коня повечето версии са с турбо с променлива геометрия което прави моторите идентични.Това ,че мотора е на А3 ,или Г4 няма никво значение.При условие ,че от Г4 каросерията вече поцинкована и това ,че първата А3 е трагедия като интериор(срам за Ауди направо) единствения плюс на А3 е че се намират по-евтини спрямо идентичен Голф.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Карам Сеат с ASV двигател, на който ще попаднеш най - вероятно и ти, и при мен 4 филтъра с масло, антифриз и два ремъка без ролки ми излезнаха около 300 лв. частите и още 100 лв за смяна при познат. Иначе ако трябва и ролки да се сменят и тези неща - 600-700 лв. поне. Накладки ако ще сменяш - още 150 лв някъде (ориентировъчно части и труд. Масло на скоростна кутия - 100 лв със смяната. Финално ако са само консумативи без гуми - 1000-1300 лв. трябва да те устроят, като зависи от това какво ще смениш от тези неща и къде (колко ще ти вземат за смяна) ако ходиш в сервиз.
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
StanchoA написа:Масло на скоростна кутия - 100 лв със смяната.
Кутията събира 1.8-2.0 литра (75w90),аз си намерих по 18лв литъра (пълна синтетика,а не полу-синтетика) и ми излезе като си го смених сам - 36лв (с един вид най-доброто възможно)... не говоря като марка....

Върни се в “Дизелови агрегати”