Passat B6 BKP Маслена помпа въпрос !!!
- Steels
- Автомобил: Arteon SB 280hp
- Двигател: DNFE
Passat B6 BKP Маслена помпа въпрос !!!
При запален двигател при НЕ светеща лампа за масло на нормални 800 оборота на 10 секунди се чува едно тракане това значи ли, че е била вече скъсана веригата която задвижва маслената помпа? Защото колата преди да я закарам в VW колата си работеше добре и си вървеше. А като отидох да видя за какво става въпрос ме опитаха да ме убедят, че аз съм бил скъсал веригата и от там дори се бил и пръснал корпуса на маслената помпа. Другият ми въпрос е : Намират ли се в маслена вана свързана с картера зъбните колела и веригата за задвижването на маслената помпа? И ако някой може да ми изясни къде точно се намира този шестограм? Намерих достатъчно инфо но и така не ми стана ясно къде точно се намира.
Re: Passat B6 BKP Маслена помпа въпрос !!!
В картера. Този прословут шестограм е голям pain in the ass за B6.
- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
http://www.youtube.com/watch?v=4hIjGoU30Uo&feature=plcp ето да добиеш предтстава какво става с този шестограм.
а относно твоя проблем.смени си веригата на тази която се е скъсал и изглежда твоя шестограм още не е бил превъртял ина4е симптомите са други да ти сложат нов шестограм и така.

- Steels
Добре, а кога превърта шестограма? Защото колата след 2000 оборота светваше лампата на маслото. И аз със светеща лампа я закарах в VW и след 4 часа ми казаха да ида да си я видя защото съм бил скъсал веригата. Не трябва ли, ако аз съм бил скъсал веригата и на тихи обороти да свети лампата.(след VW повече не съм палил колата сега е в друг сервиз със разхвърлен двигател
) Мисля че, във VW са я до чупили. На колата ще и се направи нещо като основен ремонт
. Поръчана е нова помпа и сега искам да взема мерки за този шестограм. Така и така двигателят е на части мисля да закарам дюзите на ултразвук, ако някой се сеща нещо профилактично да направя да каже. 

- maimo
- Автомобил: GOLF 5 GTI
- Двигател: AXX-2005
колега щом си я карал така се приготви и за ново турбо,този шестограм се продава нов около 10лв но ако е разбито леглото тогава става... лампата никога не свети под 1800оборота.
- Steels
Да и аз чета навсякъде така
. Че май турбинка ще трябва 

- Steels
Някой попадал ли на линкове на по-новият модел на тази маслена помпа която не е със верига а със зъбни колела. Трябват ми размерите на самата кутия и на зъбните колела разчертани
, ако някой е попадал на някой такъв линк ще е добре

-
- Автомобил:
- Двигател:
Различни технологии са.Ако решиш да си я правиш сам...?!
- Steels
Да мога и сам само да имам размерите 

някаква идея дали нещо може да се провери за тази маслена помпа с VAG-COM ? я налягане на масло я нещо друго ? питам с профилактична цел. но като цяло доста изписано има за тоя шестограм като единственна възможна профилактика разбирам отваряне на картера и сваляне на самата помпа да се огледа - което не е оферта.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Е , до преди 2 седмици щях да търся с тебе ,но за съжаление мога да ти кажа само цената ,иначе частите вече са си на мястото . 

- Steels
Колега я обясни проблема при теб какъв беше? Смени ли и турбина ? И каква маслена попа сложи от по новите модели или пак същата ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
За щастие не се наложи да сменям нещо друго , макар ,че след индикацията за маслото бавно минах още няколко километра /докато червената лейка не се покажеше отново/.Със страх чаках дните до доставката и монтажа на новата , защото по-нататъшната диагностика е след паленето на колата с новата помпа .Старата беше с изронени /заличени зъби/.Постфактум бих казал ,че за ранен симптом /може би /може да се смята относително честото светване на жълта лампа за маслото , което аз приемах за нормално ,когато в горещо време караш на магистрала с около 140км/ч и се наложи да долееш 100-200 гр. При фабрични инструкции ,обаче , които казват , че разхода на масло може при някои условия да достигне и до 1 л /1000 км и количествата ,с които се задоволяваше ,може и да не съм прав.За 50000 км съм сипал допълнително около 2.5 л масло ,но пък никога не е карана над 150 /за кратко/.Мисля , че като я отвориха маслото беше над нормата ,което пък говори за ниско налягане , а не необходимост от доливане .Така че , не знам.Факт е , че сега работи по-меко и изчезна един шум , който се долавяше преди това и се засили около 200 км преди случката , особено като набираш скорост .И -да, вече доколкото разбрах , поне във фирмените сервизи не слагат старата помпа.Гаранцията е 2 години .Два дни след като си я взех ми се обадиха да ме питат как съм пътувал! 

- Steels
maimo написа:колега щом си я карал така се приготви и за ново турбо,този шестограм се продава нов около 10лв но ако е разбито леглото тогава става... лампата никога не свети под 1800оборота.
А колега ако веригата е напълно скъсана не трябва ли лампата постоянно да свети или пак трябва да се вдигнат 1800 оборота.
-
- Автомобил:
- Двигател:
При скъсана верига е естествено да свети постоянно , при мен бяха почти изгладени зъбите на едно от колелцата и донякъде е смогвала да качва по малко масло.
Върни се в “Дизелови агрегати”