Passat B6 BKP Маслена помпа въпрос !!!

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Steels
Автомобил: Arteon SB 280hp
Двигател: DNFE

Passat B6 BKP Маслена помпа въпрос !!!

Мнениеот Steels » Сря 03 окт 2012 20:56

При запален двигател при НЕ светеща лампа за масло на нормални 800 оборота на 10 секунди се чува едно тракане това значи ли, че е била вече скъсана веригата която задвижва маслената помпа? Защото колата преди да я закарам в VW колата си работеше добре и си вървеше. А като отидох да видя за какво става въпрос ме опитаха да ме убедят, че аз съм бил скъсал веригата и от там дори се бил и пръснал корпуса на маслената помпа. Другият ми въпрос е : Намират ли се в маслена вана свързана с картера зъбните колела и веригата за задвижването на маслената помпа? И ако някой може да ми изясни къде точно се намира този шестограм? Намерих достатъчно инфо но и така не ми стана ясно къде точно се намира.

mygyl
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat B6 BKP Маслена помпа въпрос !!!

Мнениеот mygyl » Чет 04 окт 2012 7:25

В картера. Този прословут шестограм е голям pain in the ass за B6.

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Чет 04 окт 2012 7:57

http://www.youtube.com/watch?v=4hIjGoU30Uo&feature=plcp ето да добиеш предтстава какво става с този шестограм. :( а относно твоя проблем.смени си веригата на тази която се е скъсал и изглежда твоя шестограм още не е бил превъртял ина4е симптомите са други да ти сложат нов шестограм и така.

Потребителски аватар
Steels

Мнениеот Steels » Чет 04 окт 2012 8:13

Добре, а кога превърта шестограма? Защото колата след 2000 оборота светваше лампата на маслото. И аз със светеща лампа я закарах в VW и след 4 часа ми казаха да ида да си я видя защото съм бил скъсал веригата. Не трябва ли, ако аз съм бил скъсал веригата и на тихи обороти да свети лампата.(след VW повече не съм палил колата сега е в друг сервиз със разхвърлен двигател :beat_butt2 ) Мисля че, във VW са я до чупили. На колата ще и се направи нещо като основен ремонт :banghead: . Поръчана е нова помпа и сега искам да взема мерки за този шестограм. Така и така двигателят е на части мисля да закарам дюзите на ултразвук, ако някой се сеща нещо профилактично да направя да каже. :talk:

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Чет 04 окт 2012 16:37

колега щом си я карал така се приготви и за ново турбо,този шестограм се продава нов около 10лв но ако е разбито леглото тогава става... лампата никога не свети под 1800оборота.

Потребителски аватар
Steels

Мнениеот Steels » Чет 04 окт 2012 17:44

Да и аз чета навсякъде така :banghead: . Че май турбинка ще трябва eusa

Потребителски аватар
Steels

Мнениеот Steels » Чет 04 окт 2012 19:32

Някой попадал ли на линкове на по-новият модел на тази маслена помпа която не е със верига а със зъбни колела. Трябват ми размерите на самата кутия и на зъбните колела разчертани :D, ако някой е попадал на някой такъв линк ще е добре

ruslanmilev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ruslanmilev » Чет 04 окт 2012 20:22

Различни технологии са.Ако решиш да си я правиш сам...?!

Потребителски аватар
Steels

Мнениеот Steels » Чет 04 окт 2012 20:35

Да мога и сам само да имам размерите :D

frec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот frec » Пет 05 окт 2012 8:39

някаква идея дали нещо може да се провери за тази маслена помпа с VAG-COM ? я налягане на масло я нещо друго ? питам с профилактична цел. но като цяло доста изписано има за тоя шестограм като единственна възможна профилактика разбирам отваряне на картера и сваляне на самата помпа да се огледа - което не е оферта.

ruslanmilev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ruslanmilev » Пет 05 окт 2012 8:42

Е , до преди 2 седмици щях да търся с тебе ,но за съжаление мога да ти кажа само цената ,иначе частите вече са си на мястото . :D

Потребителски аватар
Steels

Мнениеот Steels » Пет 05 окт 2012 8:54

Колега я обясни проблема при теб какъв беше? Смени ли и турбина ? И каква маслена попа сложи от по новите модели или пак същата ?

ruslanmilev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ruslanmilev » Пет 05 окт 2012 9:28

За щастие не се наложи да сменям нещо друго , макар ,че след индикацията за маслото бавно минах още няколко километра /докато червената лейка не се покажеше отново/.Със страх чаках дните до доставката и монтажа на новата , защото по-нататъшната диагностика е след паленето на колата с новата помпа .Старата беше с изронени /заличени зъби/.Постфактум бих казал ,че за ранен симптом /може би /може да се смята относително честото светване на жълта лампа за маслото , което аз приемах за нормално ,когато в горещо време караш на магистрала с около 140км/ч и се наложи да долееш 100-200 гр. При фабрични инструкции ,обаче , които казват , че разхода на масло може при някои условия да достигне и до 1 л /1000 км и количествата ,с които се задоволяваше ,може и да не съм прав.За 50000 км съм сипал допълнително около 2.5 л масло ,но пък никога не е карана над 150 /за кратко/.Мисля , че като я отвориха маслото беше над нормата ,което пък говори за ниско налягане , а не необходимост от доливане .Така че , не знам.Факт е , че сега работи по-меко и изчезна един шум , който се долавяше преди това и се засили около 200 км преди случката , особено като набираш скорост .И -да, вече доколкото разбрах , поне във фирмените сервизи не слагат старата помпа.Гаранцията е 2 години .Два дни след като си я взех ми се обадиха да ме питат как съм пътувал! :D

Потребителски аватар
Steels

Мнениеот Steels » Вто 09 окт 2012 10:10

maimo написа:колега щом си я карал така се приготви и за ново турбо,този шестограм се продава нов около 10лв но ако е разбито леглото тогава става... лампата никога не свети под 1800оборота.

А колега ако веригата е напълно скъсана не трябва ли лампата постоянно да свети или пак трябва да се вдигнат 1800 оборота.

ruslanmilev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ruslanmilev » Вто 09 окт 2012 12:26

При скъсана верига е естествено да свети постоянно , при мен бяха почти изгладени зъбите на едно от колелцата и донякъде е смогвала да качва по малко масло.

Върни се в “Дизелови агрегати”