Туран 2,0 дизел проблем с печката за отопление
- vankat-2
- Автомобил:
- Двигател:
Туран 2,0 дизел проблем с печката за отопление
Да конкретизирам проблема-печката пали,работи,отоплява само че , след 10-15 мин. на един светофар започнаха едни облаци бял дим и така няколко пъти.Някой ако е на ясно за принципа на работа и дали е имал същият проблем,и ако някой знае читав майстор в софия.Печката е webasto.
-
- Автомобил: Фв туран
- Двигател: BMN 2007 г
Re: Проблем с печката за отопление на Туаран 2,0 дизел
И как разбра, че работи???
Точно признака, че е започнала да работи печката, е когато започне да излиза бял пушек отдолу. Този модел печки работят с горивото от колата и изгорелите газове се извеждат по средата от долу на купето.

- vankat-2
- Автомобил:
- Двигател:
Работи защото бръмчи и топли и пуши но малко .И изведнъж започва да пуши много изкарва един голям бял облак и продължава да работи.Притеснително е големият бял облак с мирис на нафта
- dimovip
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR
Знам при камионите как са, но при леките коли... незнам.При камионите като достигне нужната температура в кабината печката гасне.При всяко гасене излиза такъв дим защото издухва горивната камера. Не знам как е при леките коли.
- Dare_16V_9A
- Автомобил: VW Golf MK2
- Двигател: AFN1996 1991
Това което е споменал колегата е вариянт също така друг вариянт е ако е изгоряла циркулационната помпа която циркуллира охладителната течност(антифриза) и печката изключва по температура(ако разбирасе не е суха) !последния вариянт е ако отказва да работи е някой от компонентите на печката да се е повредил я да има пробив на гориво и заради това да изпушва и да гасне!
П.С Да спомена че това ми е работата занимавам се с печки и не само,самоче на автобуси и по-рядко бусове!
П.С Да спомена че това ми е работата занимавам се с печки и не само,самоче на автобуси и по-рядко бусове!

Последна промяна от gr_kanev на Нед 26 окт 2014 19:25, променено общо 1 път.
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение - освен бутон "Цитирай", има и бутон "Нов отговор" - използвай го !
Причина: Не е нужно да цитираш изцяло предходното мнение - освен бутон "Цитирай", има и бутон "Нов отговор" - използвай го !
- dimovip
Една Вебасто хвърлих заради заминала горивна камера.Беше цялата на дупки и кечето, което се напоява с гориво беше изгоряло напълно.При малки дупчици в горивната камера пак пуши зверски.Но това не е добър вариант за теб, понеже една нова горивна камера струва колкото една чисто нова печка.Така наизуст могат много неща да се говорят.Може и свещта да не може да направи температура за изгаряне на нафтата и така да я вади сурова (незапалена или неизгорена) тогава пак пуши.Това го знам от личен опит с 10 печки.
- vankat-2
- Автомобил:
- Двигател:
Добре де няма ли някой читав майстор който да я погледне.Една диагностика да и се направи.Никой ли не е ползвал услуги на такива майстори.
- dimovip
Скочи до колегата Dare_16V_9A до перник, не е на милион километри.За Бугас мога да те ориентирам но за София незнам
- vankat-2
- Автомобил:
- Двигател:
Не ми е проблем ходенето до Перник ама колегата прави на печки на камиони и бусове.
- dimovip
Принципа на работа на печката при буса и колата е един и същ.Не виждам какво може да го спре да я погледне.
- pavlin yordanov
- Автомобил: Touran
- Двигател: BKC 2006
- Контакти:
Re: Туран 2,0 дизел проблем с печката за отопление
има едно младеж които ще ви сварши работа , карам туран и ми направи печката на много сносна цена , за софия венци -0884002069
- vankat-2
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Туран 2,0 дизел проблем с печката за отопление
pavlin yordanov написа:има едно младеж които ще ви сварши работа , карам туран и ми направи печката на много сносна цена , за софия венци -0884002069
Знам го Венци е пич.Той ми сложи и дист.да си я паля от нас.Направи си и твойта така ако не си много е кеф да влезеш в топла кола
Върни се в “Дизелови агрегати”