голф 4 ahf студена голямо тресене на двигателя
голф 4 ahf студена голямо тресене на двигателя
здр.колеги от 2 месеца се боря с това тресене на 6 сервиза бях и всеки различно казва.проблема е само при студен двигател,пали веднага и е нормално но след като тръгна се появява тресенето и пушек бял след 1 километър каране и се стабилизира.след като я запаля студена и я оставя на място около 15 мин.проблеми няма.на дюзите им са сменени разпръсквачите и стендовани.по време на тресенето дюзите забиват и с ваг ком показват 1.88 всичките,после се нормализират близо до 0.направих и лог файл,дано да съм се справил с лога
- курвата
- Автомобил: Polo + A3
- Двигател: ABF + AGU
- Контакти:
Re: голф 4 ahf студена голямо тресене на двигателя
Колата върви ли нормално като е топла за конете си? Разпределителният вал в какво състояние е?
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
Или помпата е в голямо закъснение или авансатора не работи коректно поради някаква причина.
Проверявана ли е центровката скоро?
Проверявана ли е центровката скоро?
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Умната дюза,проверявал ли си я?Трябва да дава между 80 и 120 ома..
-
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Ако е извън тези граници може да си сигурен, че не е в ред.
Но ако е в граници пак може да не дава вярно.
Мойта даваше 2 градуса отклонение. Изобщо не се усещаше на мотора. Видях го случайно, защото знаех как съм я оставил. Сложих друга и отиде където я бях оставил.
Високи ми се струват мг.
Но ако е в граници пак може да не дава вярно.
Мойта даваше 2 градуса отклонение. Изобщо не се усещаше на мотора. Видях го случайно, защото знаех как съм я оставил. Сложих друга и отиде където я бях оставил.
Високи ми се струват мг.
и скурвата написа:Колата върви ли нормално като е топла за конете си? Разпределителният вал в какво състояние е?
малко да загрее и е перфектна.преди месец сменях актуатор с турбо,разпръсквачи,ремъците са сменяни преди 30хил.центровката не е барана,изведнъж се получи този проблем,пали си перфектно на -15 и не пуши,само като тресе пуши зверски.и четирете дюзи са стендовани и са перфектни с чешки разпръсквачи
vlado_tonev написа:Умната дюза,проверявал ли си я?Трябва да дава между 80 и 120 ома..
как се проверява с ваг ком може ли
- vlado_tonev
- Контакти:
С мултицет и премери съпротивлението на двете крачета.Някакви грешки има ли записани?
vlado_tonev написа:С мултицет и премери съпротивлението на двете крачета.Някакви грешки има ли записани?
утре ще я проверя,никакви грешки няма,след смяната на разпръсквачите и след 10 дена се получи така с тресенето.днес минаха пак на стенд и са перфектни
- vlado_tonev
- Контакти:
Огледай хубаво кабелчето и буксата на дюзата.Може да са я повредили при монтажа или демонтажа.Сподели утре какво е станало.Дано да е нещо дребно.Успех!
умната дюза си е наред майстор я гледа и я замери,във всеки сервиз различно ми казват един иска резервоара да ми чисти друг помпата да сваля,друг да сменям разпръсквачите да слагам на бош,и незнам с кое да почна,центровката добре ли е
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Май си пообколил майсторите в Бургас-без резултат като гледам.Що не прескочиш до Ифидик във Варна?
- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
dnbass написа:умната дюза си е наред майстор я гледа и я замери,във всеки сервиз различно ми казват един иска резервоара да ми чисти друг помпата да сваля,друг да сменям разпръсквачите да слагам на бош,и незнам с кое да почна,центровката добре ли е
Центровката е добре.Намали хода на актуатора с 1/4 оборот защото не е чуствителен и намали мл. до 2,8/3,00 при загрял двигател.
Благодаря колега.ще ги управя,дали е възможно заради мл.да тресе
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Зависи колко са ти разбутали колата в тия няколко сервиза дето си ходил.
Върни се в “Дизелови агрегати”