Преминаване от барабани към дискове МК3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Zerga3GT
Автомобил: Golf A3
Двигател: ABU 94
Контакти:

Преминаване от барабани към дискове МК3

Мнениеот Zerga3GT » Чет 12 май 2011 13:32

Така здравейте колеги от половин година имам заден мост от Голф 2 с дискови спирачки с 4 болта и съм решил да го сложа на МК3 1.6 абу. Причините са много някой от които: Бързо износване на Накладките отзад(барабан)от което следва не-ефективна ръчна и крачна спирачка. Писна ми да сменям лагери явно е обща болест на всички барабанлийки така да ги нарека и тн.

Въпросът ми е пасва ли моста и сменят ли се жилата на ръчната ако може и някоя снимка да покажете на вече направената интервенция.

Акъл ми дайте пари не ща :lol:

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Барабани към Дискове МК3

Мнениеот fill » Чет 12 май 2011 13:54

Жилата на ръчната се сменят. Единствената причина поради която може да не станат е да имат разлика между болтовете които с които се хваща главината към моста.
Лагерите са еднакви на барабан и диск. mhihi

Потребителски аватар
osti
Автомобил:
Двигател: BLE

Мнениеот osti » Чет 12 май 2011 14:32

Колега пасва идеално моста аз миналата седмица сменях на моята 2-ка барабаните, единствено както е писал колегата по-горе само ти трябват жила, и вече трябва да видиш отзад дали има кантар твоя мост и евентуално този с дисковите спирачки също дали има. А като взех мост от Голф 3 ГТ даже и стана малко по-широка стъпката отзад. По принцип някъде из интернет бях чел, че от Голф 3 ГТ моста е малко по-широк от другите.

Потребителски аватар
Zerga3GT
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Чет 12 май 2011 15:08

На Задните дискове пак ли е с конусен лагер въх както и да е колкото до уширението и с фланци може но това в последствие Най ме вълнува дали моста от мк2 1.8 гти не знам кода ще пастне на мк3 купето тръби маркучи жила имам

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пет 13 май 2011 16:04

Няма "хронична болест по барабанлийките" колега :D , а износвания, нехравилен монтаж, деформации, следствие на удар и некачествени лагери. Вярно е, че това по-стара система, която има своите недостатъци, особенно при неподходяща или липсваща поддръжка.
Както писа и колега по-горе лагерите на барабанни и дискови спирачки са еднакви. Сложи тези, които са в по-добро състояние, да не са надрани, посинели и др.
Не е необходимо да се сменя целият мост, освен ако няма основателна причина, да е посукан, със заварки и т.н. Спокойно може на този с който си да се монтират ламарините, шенкелите, супортите и арпаратите.

Потребителски аватар
Zerga3GT
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Пон 16 май 2011 8:08

По лесно ще ми е да им сменям накладките и ще имам визуален контрол над състоянието им ако наистина мога да ги сложа без да сменям моста ще е супер макар и видимо този с дисковете да е видимо по добър от моя благодаря за инфото скоро ще се похваля макар и да нямам с какво да снимам :да:

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Вто 17 май 2011 4:20

Ако си решил да слагаш целия мост от двойка на тройка няма да стане.Виж ако свалиш шенкелите и ги преместиш на тройковия мост,става без проблем барабар с дискове съпорти и апарати.

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Вто 17 май 2011 7:20

прехвърли си само дисковете на твоя мост,това с прехврлянето на моста ми се вижда по слоно а и +тва за да прехвърлиш моста трябва да сте поне 2ма души а ако прехвърляш само дсковете можеш и сам отворите на остите оговарят така че не се притеснявай

Потребителски аватар
Zerga3GT
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Вто 17 май 2011 12:02

Значи какво ми трябва : Цялото спирачно устройство ( дискове апарати главина с две думи всичко докато остане само мост) жило на ръчната и само това ли е и пак сигурни ли сте че ще стане на мк3 абу незнам дали има разлика :oops:

Че то ако е само това до сега да го бях направил да го ева :да:

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Вто 17 май 2011 13:20

Още нещо което може да ти потрябва :
гумени спирачни маркучи и планки за захващането им. Аз карах към една година без гумените маркучи и нямах проблем. Гумените маркучи служат за по-лесно сваляне на апарата и да обират движението на спирачния апарат.
Моя съвет е: занеси спирачните апарати да им се направи профилактика и тогава ги качвай на колата.

Потребителски аватар
tih
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tih » Вто 17 май 2011 18:57

Преди 2 дни помагах на брат ми да направи тази интервенция, така че мога да кажа че ще ти трябва и нова спирачна помпа с по-голямо бутало, както и поне 1Л спирачна течност, относно помпата незнам дали е задължително да я смениш, но ако целиш да направиш нещата както трябва, по-добре я смени, на моя човек му струваше 30 и няколко лева с някаква отстъпка, смяната е плъг&плей.

Потребителски аватар
Zerga3GT
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Чет 14 юли 2011 1:10

tih написа:Преди 2 дни помагах на брат ми да направи тази интервенция, така че мога да кажа че ще ти трябва и нова спирачна помпа с по-голямо бутало, както и поне 1Л спирачна течност, относно помпата незнам дали е задължително да я смениш, но ако целиш да направиш нещата както трябва, по-добре я смени, на моя човек му струваше 30 и няколко лева с някаква отстъпка, смяната е плъг&плей.

Еи това не го знаех за помпата ще взема от същата кола
По какво се познават помпите на мене са ми едни и същи

Потребителски аватар
Zerga3GT
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Пет 29 юли 2011 12:52

Успях сложих дисковете пушка са но жилата бяха накъсани сега си търся мерси на колегите за информацията

i3v3a3n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i3v3a3n » Пет 29 юли 2011 22:38

е щом си успял няма какво да говоря
излишно беше да сменяш целия мост освен ако не е имало причина , сменят се само апаратите и главината за дисковете нищо друго
задължително си сложи меките връзки маркучетата към апаратите има защо да ги слагат трябва ти там и една метална пластинка на която се закрепват
аз правих същата процедура НАСКОРО разлика има огромна в спирането сега отзад повече ми спира от колкото отпред, отпред съм със стари накладки май от това е разликата .... за кантара аз не слагах този който ми го бяха дали беше заминал .... общо взето няма голяма файда от него седи най отдолу на моста и събира всичките гнусотий по пътя затова и бързо се скапва ако слагаш кантар най добре си вземи нов , и да ви кажа кантара така е конструиран че когато се скапе не ти спира спирачката отзад да няма никой а точно обратното пуска спирачната течност на макс към задните апарати все едно нямаш кантар ... скапва му се дроселчето което регулира налягането изгнива от ръжда и корозия и всичката луга по пътя
при мен аз смених всичко, само кантар не намерих нов но не ми и трябва , профилактика на апаратите нови гумички , нови лагери старите бяха заминали, нови дискове и накладки, нови жила, нови тампони на задния мост (там е най голямата хамалогия 2 дена ги правих), нови амортесьори пълен комплект , остана и нови пружини но за там вече свърших парите и това остана за наесен вместо пружини сложих втулки обаче се дигна сега много задницата , бяха омекнали с 3см всяка
и така сега кове не дава да го докоснеш педала ама и колко пари дадох...

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Съб 30 юли 2011 15:49

Иване,като падне снежеца,пак ще си поговориме за кантар,еле па ако задницата верно спира преди предницата...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”