След сманя на съединител пак почва да тресе при потегляне
- VW Golf VR6
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
След сманя на съединител пак почва да тресе при потегляне
Значи с няколко реда да обясня за проблема.
Колата и Голф 4 1.8т АГУ. Преди няма и 1000км смених стандартния демпферен маховик и съединителя с комплект едномасов. Причината за смятано беше че при потегляне колата тресеше много а ако има и 2-3 човека всяко тръгване беше Ад... Трябваше да се тръгва на 1700-2000 оборота за да не тресе не че на 1300 не тръгва но просто имаш чувството че ще изпадне волана от тресене.
Така сега за новия комплект: Олекотен маховик 14lbs окомплектован със съединител и ритискател на Закс.
Така след смяната като си взех колата ниможех да я позная съединителя първо че се натискаше в пъти по лесно 2ро колата вървеше и се караше с лекота... Тръгваше сама с пускане на съединителя без почти да трепне... но от няколко дни незнам дали си въобразявам но колата се променя почва да и трябва пак повечко гас при потегляне иначе се усещат леки притрисания. И сега незнам какво да правя дали проблема ни ми е бил в нещо друго и сега това да прецаква и новия съединител...?
Колата и Голф 4 1.8т АГУ. Преди няма и 1000км смених стандартния демпферен маховик и съединителя с комплект едномасов. Причината за смятано беше че при потегляне колата тресеше много а ако има и 2-3 човека всяко тръгване беше Ад... Трябваше да се тръгва на 1700-2000 оборота за да не тресе не че на 1300 не тръгва но просто имаш чувството че ще изпадне волана от тресене.
Така сега за новия комплект: Олекотен маховик 14lbs окомплектован със съединител и ритискател на Закс.
Така след смяната като си взех колата ниможех да я позная съединителя първо че се натискаше в пъти по лесно 2ро колата вървеше и се караше с лекота... Тръгваше сама с пускане на съединителя без почти да трепне... но от няколко дни незнам дали си въобразявам но колата се променя почва да и трябва пак повечко гас при потегляне иначе се усещат леки притрисания. И сега незнам какво да правя дали проблема ни ми е бил в нещо друго и сега това да прецаква и новия съединител...?
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Re: След сманя на съединител пак почва да тресе при потегляне
Първо трябва да решиш така ли е или си внушаваш. По принцип като се направи нещо по кола и кат осе качиш в първия момент си мислиш, че емн яко, щото си свикнал с наличието на проблема. След врем есвикваш и усещаш, че не етолкова перфектно.
Ако не си внушаваш и се появява проблемът наново значи вероятно някой компонент, закрепящ конструкцият ан асъединителя е бил развит, при монтажа са го стегнали и сег апак прави мизерии. За съжаление не съм запознат много с устройството там, но по пътя на логиката е нещо такова.
Ако не си внушаваш и се появява проблемът наново значи вероятно някой компонент, закрепящ конструкцият ан асъединителя е бил развит, при монтажа са го стегнали и сег апак прави мизерии. За съжаление не съм запознат много с устройството там, но по пътя на логиката е нещо такова.
a като отпускаш бавно съединителя без газ тръгва ли колата или ще огасне , ако не и подадеш газ? 

питам , защото моята беше така отпускам и без да тресе тръгвам и след 10 000 км смених съединителя ,защото беше развален . колата не вървеше като включа първа предавка. като смених съединителя осетих съпротивлението ,че тресе , значе има някой там, а преди ни тресе ни нищо и отиде съединителя.
- VW Golf VR6
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тръгва и е далеч от това да гасни просто почва да тресе а първите дни тръгваше без никакви проблеми.
- jikata_26
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей! Новия маховик който си сменил с демферили е? Ако не е от там идва проблема! Карам служебно кади и по същия начин подскачаше смениха го целия комплект но маховика няма демпфери(защото с демпфери е бил много скъп)и шефа каза че няма да има проблем да ама друг-път пак подскача и ако пускаш по-ряско съединителя така думка(удря)че имам чуството че някой тампон на двигателя ще се скъса!И майсторите казват за тези пари толкова!
- VW Golf VR6
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мисля че новия не е с демпфери но съм чел че няма проблеми при такава замяна.
- jikata_26
- Автомобил:
- Двигател:
VW Golf VR6 написа:Мисля че новия не е с демпфери но съм чел че няма проблеми при такава замяна.
Те и майсторите казаха че няма проблем но го има! Така беше и с полото пак заради парите!Проблема при мен се реши като сложиха стария маховик с новия съединител и притискател стига стария маховик да е хубав смисал да са здави демпферите!
- VW Golf VR6
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Еми незнам вече кое е здраво и кое не...
Ако някой има нещо още да ме посъветва моля да го направи

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
При друг двигател и кола имах подобен проблем, самоче при мен беше обратното на твоя проблем!
Когато потеглям бавно почти без газ, колата си отделя нормално съединителя и си върви!
Но когато искам да потегля по-рязко, яко тресене пада, имам чувството че двигателя иска да излезе от коша барабар със скоростите! И накрая ходих на сервиз и се оказа че тампона на скоростите е заминал и се налага да го сменя!
При теб колега да не се окаже тампон на двигателя! Шот при потегляне най-много се усеща!
Дано отстраниш проблема че е много кофти
Когато потеглям бавно почти без газ, колата си отделя нормално съединителя и си върви!
Но когато искам да потегля по-рязко, яко тресене пада, имам чувството че двигателя иска да излезе от коша барабар със скоростите! И накрая ходих на сервиз и се оказа че тампона на скоростите е заминал и се налага да го сменя!
При теб колега да не се окаже тампон на двигателя! Шот при потегляне най-много се усеща!
Дано отстраниш проблема че е много кофти

- VW Golf VR6
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тампоните на двитателя и скоростите са сменявани преди 15000км като този на скоростите които е най-ниско отдолу и сменян още веднъж преди 5000км поради съмненея че проблема е в него. След като и с него не се реши проблема смених съединителя и в сервиза (няма да казвам имена да не става реклама) им казах да провeрят тампоните изрично. Казаха че са наред... Вече незнам за кво да гледам.
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Наскоро смених и аз съединител като разкарах демферния маховик и сложих масивен на същата кола G4 1.8T AGU. Разлика в потеглянето от преди така и не установих. За сега всичко си е ок. Няма тресене, а минах повечко от 1000 км 

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
При мен имаше подобни симптоми.Смених съединителя и се разтропа повече/както каза колегата по-горе защото почва да има съединител/.Потеглянето стана някак странно/тропащо.Изчистих дроселовата клапа и дебитомера и нещата се оправиха.
- VW Golf VR6
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Дросела ми го чистиха и на мен заради други проблеми а дибитомера ми е почти нов...
-
- Автомобил:
- Двигател:
тампони на двигателя?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”