наскоро реших да си изчистя дебитомера понеже ми глъхнеше при студена кола, но за съвсем малко... Нз защо го барах изобщо.. Свалих го, напръсках го със спрей за карбуратори, изсъхна и го сглобих обратно в кутията за филтъра.. Да обаче.. сега се развали нещо по него, явно нещо съм прецакал жичките и сега не държи стабилни обороти, тресе се, разхода скочи тройно!!!
Реших да го отворя така и така се развали съвсем.. Поръчах си нов потенциометър от Г-н Узунов, с надеждата, че е от там проблема..... нооооо... Уви .. малко по стабилни са оборотите но в рамките на 1 минута като загрее малко почва да отваря и затваря клапата на дебитомера и да тресе, оборотите са на 850 но играят нагоре надолу. След 1 минута се стабилизират и след 1 минута пак почва да тресе и да играят... Хоро ли незнам..

Проверих вакууми смених даже някои маркучи, които ме съмняваха, но не е от там. Като изключа буксата на дебитомера, оборотите се стабилизират.. Но така не може да се кара.. Направих и едно кръгче, на места върви добре на моменти пак тресе и при високи обороти. Разхода показва над 30!!!!! на загряла кола.!!!
Сигурен съм, че го прецаках и го отварях 100 пъти, всичко изглежда наред но уви не работи както трябва...
Номера на дебитомера е 0280202130 на Bosch Made in France. Рециклажа е с номер 0986280010.. Търсих такива нови или рециклирани по София, В Сервиза на Bosch, В Пловдив... Нямат! И не се знае дали ще има... И какво да правя сега.. Втора употреба не искам да взимам, то не се знае и той в какво състояние е. А на пръв поглед не може да се каже - трябва да се сложи и да се пробва...
Някой може ли да помогне или да ме насочи какво да правя... От Смолян съм.
Ако знаете къде може да се намери, пишете някво телефонче да звънкам... Отчаях се вече..
Благодаря