Здравейте колеги,днес забелязах че под колата се беше образувало петно.вдигнах капака и видях че антифриза ми е паднал под минимума.Отпред до перката има един маркуч,беше целия омаслен мисля че от него идва теча.
Golf 4 1.6 SR теч антифриз
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Golf 4 1.6 SR теч антифриз
Mного е възможно, ама какво очакваш да ти отговорим през НЕТ-а?
Трябва сам да си провериш.
Долей вода (така или иначе при смяната системата ще се поопразни), запали и като вдигне малко температурка - някой да дава газчица (е не чак до червеното, де!), а ти гледай дали ще цвърчи през маркуча.
Имай предвид, че водните съединения не са маслоустойчиви и наплескат ли се с грес и масла - бързо се раздуват и разлагат
п.п. Ако долееш вода - после я източи, да не вземе да замръзне мотора тия дни...

Трябва сам да си провериш.
Долей вода (така или иначе при смяната системата ще се поопразни), запали и като вдигне малко температурка - някой да дава газчица (е не чак до червеното, де!), а ти гледай дали ще цвърчи през маркуча.
Имай предвид, че водните съединения не са маслоустойчиви и наплескат ли се с грес и масла - бързо се раздуват и разлагат
п.п. Ако долееш вода - после я източи, да не вземе да замръзне мотора тия дни...

Имтересното е че от сутрината до този момент няма появило се петно,а покарах малко колата
П.п Долях си антифриз, вода не
П.п Долях си антифриз, вода не

- jordan17772
- Автомобил: Golf IV 105ps + Passat B6 200ps
- Двигател: BCB + CAWB
Ако са метални от там минава хидравлична течност за кормилната рейка! Поздрави ;-)
Метални са..
А нали не е нормално загуба на около 100-200 мл. Антифриз за около 2 седмици
А нали не е нормално загуба на около 100-200 мл. Антифриз за около 2 седмици
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Загубата на антифриз НЕ Е нормална в никакви положения!
Системата е затворена, работи под налягане.
Из форума витаят странни слухове за блокирали клапани на капачките на разширителни съдове и други такива. И, че като смениш капачката с такава с работещ клапан - ХОП! - нещата се оправят.
Само дето никой не се сеща, че това е предпазен клапан и сработва само, ако се е получило свръхналягане и не се обръща внимание от къде е дошло това свръхналягане, че да отвори предпазния клапан
Това е лирично отклонение и, надявам се, не се отнасят за теб.
Това, което си снимал, наистина изглежда като тръба за хидравликата. Т.е. виж от къде тече и поправяй. Най-вероятно ще иска смяна на тръбата - изпускат кербовките на накрайниците.
Загубата на антифриз: Най-често първо се скапват уплътненията на пластмасовите фланци, за които се закачат маркучите. Трудно се хваща теча - тръгва, като загрее добре мотора, но тогава антифриза веднага се изпарява. Остават едва забелижими бледи следи.
За това много е изписано във Форума - потърси.
Второто по вероятност - изпуска шибъра на водната помпа. Теква, след като изтине мотора.
Сменя се помпата
Следващите по вероятност няма да ти харесат финансово, така, че ще ги пропусна за момента
Системата е затворена, работи под налягане.
Из форума витаят странни слухове за блокирали клапани на капачките на разширителни съдове и други такива. И, че като смениш капачката с такава с работещ клапан - ХОП! - нещата се оправят.
Само дето никой не се сеща, че това е предпазен клапан и сработва само, ако се е получило свръхналягане и не се обръща внимание от къде е дошло това свръхналягане, че да отвори предпазния клапан

Това е лирично отклонение и, надявам се, не се отнасят за теб.
Това, което си снимал, наистина изглежда като тръба за хидравликата. Т.е. виж от къде тече и поправяй. Най-вероятно ще иска смяна на тръбата - изпускат кербовките на накрайниците.
Загубата на антифриз: Най-често първо се скапват уплътненията на пластмасовите фланци, за които се закачат маркучите. Трудно се хваща теча - тръгва, като загрее добре мотора, но тогава антифриза веднага се изпарява. Остават едва забелижими бледи следи.
За това много е изписано във Форума - потърси.
Второто по вероятност - изпуска шибъра на водната помпа. Теква, след като изтине мотора.
Сменя се помпата
Следващите по вероятност няма да ти харесат финансово, така, че ще ги пропусна за момента

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Малък теч на антифриз се търси с налягане половин бар на студен мотор. Кой както може, така да надува.
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
Като гледам мъркучите на масления отоплител имат петна. Тече антифриза на студен мотор, като загрее изсъхва и се получава подобно нещо. При мен така беше. Провери по-нагоре пластмасовия тройник. Успех!
Кажи от коя страна поне е теча. Аз също си мислих за тройника, а преди два дни видях че е от лявата част на двигателя. След прочетените коментари в тази тема все повече си мисля за водна помпа. Тече когато е студено или изстива, не знам точно.
Има си машинка за тестване на налягането, за пет минути се разбира дали има пробойна.
Колеги, теча се оказа отгоре на тази тръбичка която съм снимал в началото.Ако не се бъркам мисля че е точно този пластмасов тройник за който казвате. Мисля първо да сменя скобата на маркуча който сълзи, ако не ще сменя троиника
-
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: AKL 2000
В повечето случаи тече между тройника и главата и олива надолу по маркуча. Това е слабо място, за 40000км смених 2 тройника.
- генгер
- Автомобил: GOLF_IV_1600_SR
- Двигател: AKL_101кс
огледай тройника отдолу .......... аз три пъти го свалях за да видя че точно на ъгъла се е цепнал и то тече само когато системата е под високо налягане 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”