Golf 2 1.6 бензин EZ - По-плътен звук?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
justyler
Автомобил: Golf 2
Двигател:

Golf 2 1.6 бензин EZ - По-плътен звук?

Мнениеот justyler » Вто 10 сеп 2019 18:10

Та, така и така съм почнал да пиша теми, нека да поспамя.
Колата е голф 2 1.6 бензин EZ, искам да попитам (понеже е доста старичка и доста хора са минали по моя път) как да направя звука по-плътен и висок? Знам, че за тази работа ти трябва по-голям двигател ала бала, ама поне да си направя кефа.
Някой хора казват, че има лека промяна като сложиш един спортен филтър, други като махнеш гърнето (ако го махна има да ръмжи като трактор на нивата) и да се сложи права тръба, трети казват да се сложи спортно гърне отзад.

Какво е вашето мнение и опит в тази тема?
Пускам темата за да видя вашето мнение и как ще е най-добрия начин да подходя (не искам да се правя на състезател и да си мисля, че така ще се дигнат и конете). В момента задното гърне вече си заминава (ръжда..) и най-вероятно тук-там има някоя дупка и се чува едно такова ръмжене при по-високи обороти ама.. :mhihi

Потребителски аватар
beuchat
Автомобил: 1990 Golf 2
Двигател: 1.6 EZ

Re: Golf 2 1.6 бензин EZ - По-плътен звук?

Мнениеот beuchat » Сря 11 сеп 2019 18:26

Крайно гърне от GTI,може и 2-ка или 3-ка.Махаш му резонатора и на негово място слагаш права тръба+спортен филтър.Не се чува натрапчиво като примерно с някое евтино спортно гърне.

Потребителски аватар
justyler
Автомобил: Golf 2
Двигател:

Re: Golf 2 1.6 бензин EZ - По-плътен звук?

Мнениеот justyler » Сря 11 сеп 2019 19:02

Благодаря за отговора!
Тези дни ще видя дали ще успея да намеря някое гърне. А, относно спортния филтър, имаш ли някакъв в предвид? В смисъл такъв дали има значение какъв ще закупя?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”