Golf 5 смяна/зареждане на акумулатор

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
bee7le
Автомобил: Golf 5 2007
Двигател: BSE

Golf 5 смяна/зареждане на акумулатор

Мнениеот bee7le » Вто 30 дек 2025 10:10

Здравейте колеги и весели празници!
По темата: май се налага да сваля акумулатора да го позаредя, може и да се наложи да купя нов скоро та, при сваляне/поставяне на акумулатора нужни ли са адаптации след това ? Разбрах, че ел. рейката май се нуждае от адаптация, така ли е? Също така нулира ли се дневния километраж и данните от борд компа (среден разход, мото часове, оставащи км. и тн.), дросел клапа адаптира ли се или нещо друго (чета за разни случаи - адаптиране на ел. стъкла :eek , разкодиране на радиа) и трябва ли акумулатора да се регистрира чрез диагностика в ЕКУ-то на колата :question
Голфа е 1.6 BSE 2007г. с борд комп и оргиналното радио/CD.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Re: Golf 5 смяна/зареждане на акумулатор

Мнениеот tdi fen » Вто 30 дек 2025 10:47

Само радиото ще иска код

Потребителски аватар
paagrio
Автомобил: голф 1K
Двигател:

Re: Golf 5 смяна/зареждане на акумулатор

Мнениеот paagrio » Вто 30 дек 2025 11:01

1. рейката се адаптира сама като покараш няколко метра, не се плаши от жълтата лампа на таблото
2. за дросела не знам но на мен все ми се струва че при първото пътуване върви повече "Д
3. ел. стъклата си губят стойностите за най-горна и най-долна точка, което не знам дали ще попречи. адаптират се като ги ползваш. при мен едното предно в началото не се вдига автоматично догоре, задните пък нямат никакви грижи. зависи какво и как са ремонтирали преди теб.
4. радиото (от пасат 3С) и климатроника при мен си пазят всички настройки, но съм сменил CAN компютъра с по-нов
5. Голф 5 няма такъв модул за управление за зареждането така че няма какво да въвеждаш относно акумулатора.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”