VW Bora седан - проблеми с багажника и ключалката

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
laziali
Автомобил:
Двигател:

VW Bora седан - проблеми с багажника и ключалката

Мнениеот laziali » Пон 28 дек 2009 12:45

имам бора седан 99г. немога да си отворя багажника. в началото се чуваше че машинката освобождава уж но не се отваря. помислих че е залепнала гумата от студа, но сега вече и машинката не се чува. закачиха колата на компютър и излезе следната грешка:01483-control circuit for rear lid remote unlocking 25-10-unknown switch condition-intermittent.ако някои знае какво значи и как да се оправи да пише. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО ;)

plamen_mc
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с багажника на Bora

Мнениеот plamen_mc » Нед 10 яну 2010 21:42

здрасти колега,проблема с багажника го имах същия преди месец.оказа се че се е счупила една вилка закрепена на ламаринена козола за багажника която предава механичното въздеиствие на едни щангички.дано моторчето ти е здраво щом казваш че не се чува.аз си намерих на старо от една бора за около 30-40 лв.и все пак това нещо може ти сам да си го смениш нее трудно.трябва да влезеш през задните седалки в багажника и да го отвориш ръчно,после сваляш кората на багажника и ще се види вече какво е.

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Re: проблем с багажника на Bora

Мнениеот anger » Пон 11 яну 2010 15:14

За да подкрепя колегата със снимков материал, давам следният линк:
ЦЪК

Тази процедура, за съжаление трябва да я направиш в стойка "партер" като влезеш в багажника през задните седалки. :wink:
Трябва да дръпнеш черното лостче, за да отвориш багажника. Оттам вече трябва да се види къде точно е проблема.

Потребителски аватар
zelkata_ok1_
Автомобил:
Двигател:

Проблем с багажника на VW Bora

Мнениеот zelkata_ok1_ » Нед 13 мар 2011 22:38

Колеги помагайте развали се механизма на багажника на Бората не се отваря като натисна да се отвори издава по -различен звук от нормалното и дотам не се отваря ако има подобна тема моля да ми дадете линк защото нищо не намерих

Потребителски аватар
sib3k
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с багажника на VW Bora

Мнениеот sib3k » Пон 14 мар 2011 1:13

И аз го имам същия проблем и все още не съм го оправил понеже нямах време пуснал съм тема ето разгледай

viewtopic.php?f=5&t=254377

сега като имам време ще опитам да го оправя ако имаш напредак и ти пиши.

При мен проблема е др немога да го отворя изобщо за да се опитам да го оправя нз дали може отвътре може и утре да немога да го видя пишете дали има начин отвътре да се отвори 5тата врата.Тя се отвори снощи вечерта но няма как да я правя тогава очаквах днес да се отвори но.. нямах късмет.

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Мнениеот anger » Пет 18 мар 2011 22:35

Багажника се отваря механично с ключа. Оттам нататък трябва да намериш проблема. При мен бутончето работеше, когато си поиска. Оказа се остаряла пластмаса на една букса, намираща се под мокета на задно ляво бомбе. Ето линк, на който можеш да видиш карантиите в капака:

http://forums.vwvortex.com/showthread.php?945378

Потребителски аватар
zelkata_ok1_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zelkata_ok1_ » Пет 18 мар 2011 23:05

anger написа:Багажника се отваря механично с ключа. Оттам нататък трябва да намериш проблема. При мен бутончето работеше, когато си поиска. Оказа се остаряла пластмаса на една букса, намираща се под мокета на задно ляво бомбе. Ето линк, на който можеш да видиш карантиите в капака:

http://forums.vwvortex.com/showthread.php?945378

много мерси колега :beer

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Бора - проблем с капака на багажника,не се затваря.

Мнениеот FELIPE » Вто 29 ное 2011 19:18

Колеги подлежи ли на ремонт механизма за заключване на багажника на Бора,моя капак на багажника от снощи не може да се заключи,натискам капака надолу, но заключващия механизъм не се задейства и капака като опиташ да го вдигнеш се отваря.
От самия механизъм изпадна една счупена пружинка.
Та подлежи ли на ремонт или да търся втора ръка механизъм?

Последна промяна от FELIPE на Вто 29 ное 2011 21:02, променено общо 1 път.

apolon
Автомобил: BORA 1.6 16V
Двигател: AUS 2000

Re: Бора - Проблем с багажника

Мнениеот apolon » Вто 29 ное 2011 20:29

Какво значи "не се заключва"?Отключването е с ел.мотор,т.е.електрическо.Затваря ли се изобщо?Или се затваря но остава отключен?

Потребителски аватар
FELIPE

Re: Бора - проблем с капака на багажника,не се затваря.

Мнениеот FELIPE » Вто 29 ное 2011 20:46

:D То наистина малко трудно се обяснява,заключване ,затваряне,като става въпрос за капака на багажника е трудно...та още един опит-капака като го пуснеш от високо би трябвало да се затвори и без ел.копчето да не може да се отвори,моя като го пусна от високо изхлопва,но си остава отворен т.е. на дупките примерно си хлопа нагоре-надолу,съответно не може и да се заключи, примерно от дистанционното.
Та още по ясно казано-капака си седи в долно положение,но не се затваря,а от там не се и заключва.
Самия заключващ механизъм не сработва,та въпроса ми е подлежи ли на ремонт,защото сега не мога да оставя колата някъде с отключен багажник,а и вътре таблото постоянно писка,че багажника е отворен(LUFTGAGE COMP. OPEN).

apolon
Автомобил: BORA 1.6 16V
Двигател: AUS 2000

Re: Бора - Проблем с багажника

Мнениеот apolon » Вто 29 ное 2011 21:08

Щом не се затваря,значи проблема е чисто механичен и няма общо с тоците,което е добре.Най-вероятно ти е счупен заключващия зъб(май е пласмасов).Целия механизъм е голяма лудница-моторче,микроключета,телени лостчета,пружинки и куп кабелаци(8 м/у купето и капака).Махни кората и огледай какъв е проблема.Успех!

Потребителски аватар
aliyatin.com
Автомобил: HONDA CR-V
Двигател: 2008

Мнениеот aliyatin.com » Вто 29 ное 2011 21:19

Колега аз моя го сменях .Мисля че беше около 80лв нов.Та в бравата имаше един счупен зъб от пластмаса който държи пружината.Продава се цялата с ламаринената планка.Сменя се лесно като махнеш кората.

Потребителски аватар
FELIPE

Мнениеот FELIPE » Вто 29 ное 2011 21:20

Заключващия зъб е здрав,но се мандахерца наляво надясно,предполагам заради счупената пружинка.
Интересното е,че чат пат се затваря/заключва,мисля си,че останалото парче от пружинката(съвсем мниатюрно като гледам) е застанало на кофти място и пречи на зъба,ако вземе да затваря ще е добре,нищо не ми пречи като отварям капака после на ръка да избутвам зъба в крайно ляво :D .
П.П.Колега aliyatin предполагам говориш за това което е облечено в пластмаса,откъде го взе,от HAAS ли?

Потребителски аватар
aliyatin.com

Мнениеот aliyatin.com » Вто 29 ное 2011 21:33

Моя остана напълно заключен.И тогава влизане през задните седалки.Защото отвън не искаше да се отваря .Гадна работа.С фенерче на два ката :lol: За да махна кората.Да затворено е в пластмасов капак .Не става да се приправя.Купих го от магазин за авто части в нашия град с поръчка.Дойде след 2~3дни.

Потребителски аватар
aliyatin.com

Мнениеот aliyatin.com » Вто 29 ное 2011 21:38

aliyatin.com написа:Моя остана напълно заключен.И тогава влизане през задните седалки.Защото отвън не искаше да се отваря .Гадна работа.С фенерче на два ката :lol: За да махна кората.Да затворено е в пластмасов капак .Не става да се приправя.Купих го от магазин за авто части в нашия град с поръчка.Дойде след 2~3дни.

Ако си сигурен че е само пружината мога да потърся старата брава ако стои.Мисля че пружината беше здрава.Мина година и не помня точно.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”