Golf MK3 ABF vs.Golf MK3 AFN
- tiho_madjarov
- Автомобил:
- Двигател:
Golf MK3 ABF vs.Golf MK3 AFN
Здравейте на всички.Реших дапусна тази тема за да събера малко мнения относно тези модификации на Голф МК3.В момента карам AFT,но нещо ми идва слаб та се оглеждам за нещо по мощно като ABF или вариант е AFN 110ps+ чип задължитено за да се докара към 140 коня.Според Вас кой е по-добрия избор като цяло,най вече откъм вървеж,поддръжка,разходи и всичко друго каквото се сетите ще ми бъде от полза.Благодаря.Ако има такава тема,предварително се извинявам. 

- Волен
- Автомобил: 1996 Polo 6N
- Двигател: 1H
Re: Golf MK3 ABF vs.Golf MK3 AFN
ajir написа:Аз сьм за комбинацията AFN 110ps+ чип
+1
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Аз съм за тоя, който е в по-добро състояние. За такъв избор, какъвто питаш е най-добре да се прави само при нови коли със 100% изправни двигатели. Иначе ако искаш дизел, вземаш дизел, ако искаш бензинка - вземаш такава. Но най-вече гледай състояние, предвид, че говорим за коли около тийнейджърска възраст то е май най-важното нещо
Поддръжката и текущите разходи ще зависят само и единствено от състоянието на мотора и периферията му.

- crank666
- Автомобил:
- Двигател:
аз също съм за дизела. все пак разхода на гориво е най-големия фактор от това колко ще ти бърка в джоба.ABF-a ако го настъпваш ще ти дава разход поне 10/100, а AFN-a 6-7/100.на всеки 100 км ще икономисваш 7-8 лв.
- tiho_madjarov
- Автомобил:
- Двигател:
А относно въвежа,тягата и мощността какво ще кажете?
- martineli
- Автомобил:
- Двигател:
какво да кажем -афн-а създава доста приятно чувство за вървеж все пак е с въртящия момент на вр6 но абф е по-бърз.аз не съм фен на дизелите по принцип но за ежедневна кола бих предпочел афн-а даже без да го чипосвам.
щото все пак щом ще я карам всеки ден разхода би бил един доста голям фактор поне за мен.
айде поздрави и успех с покупката
щото все пак щом ще я карам всеки ден разхода би бил един доста голям фактор поне за мен.

- crank666
- Автомобил:
- Двигател:
Много доработки можеш да направиш на АFN-a.Зависи с какви средства разполагаш.Все пак е турбо двигател.Чип, разпръсквачи и генерация ти гарантират 40 к.с. Това е с бюджет до 1000 лв.
+1 за АFN.Имам един познат който караше АBF и му викаше ламята Спаска, познай защо.... 15/16 на 100 в София.Сега кара 4ка 1.8Т и казва, че се е родил...смятай.
- tiho_madjarov
- Автомобил:
- Двигател:
Общо взето такива си представях,че ще са отговорите Ви.Засега дизела печели убедително.Имам още един въпрос.Понеже AFN може да се купи и в сеат ибиза,какво ще кажете за този по евтин вариант със същия двигател.
- crank666
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос на вкус.На мен лично ибизата не ми харесва повече от голфа.
- Escap3
- Автомобил: 280hp TDI
- Двигател: 1Z
martineli написа:какво да кажем -афн-а създава доста приятно чувство за вървеж все пак е с въртящия момент на вр6 но абф е по-бърз.аз не съм фен на дизелите по принцип но за ежедневна кола бих предпочел афн-а даже без да го чипосвам.
Не мисля че читав АФН+чип няма да върви повече от АБФ
tiho_madjarov написа:Здравейте на всички.Реших дапусна тази тема за да събера малко мнения относно тези модификации на Голф МК3.В момента карам AFT,но нещо ми идва слаб та се оглеждам за нещо по мощно като ABF или вариант е AFN 110ps+ чип задължитено за да се докара към 140 коня.Според Вас кой е по-добрия избор като цяло,най вече откъм вървеж,поддръжка,разходи и всичко друго каквото се сетите ще ми бъде от полза.Благодаря.Ако има такава тема,предварително се извинявам.
Колега най ефтино AFN+Чип от Богомил.Става самолет.Лично съм го виждал как дърпа сток на Ауди и това преди интервенцията
.Това е най сполучливия дизел на фолцваген,Аз със чип и с бензин не мога да го бия.И така

- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
AFN на тези години в повечето случаи гони милион километра, така че смятай добре. Ако намериш нещо наистина читаво и гониш икономия на гориво, взимай дизела. ако търсиш кола в добро състояние, на малко километри, с читав бензинов мотор и потенциал за развитие, взимай ABF
-
- Автомобил:
- Двигател:
На въпроса ти за разликата межу ибизата и голфа с един и същ двигател AFN, най-важно пак е моментното състояние на колата, понеже по-нагоре написаха че такъв дизел гони много километри. Отделно от това имах ибиза която съпоставена към голфа имаше 1 идея по-малко екстри (но може и модификациите на 2те коли да са били такива), а това специално за мен има значение.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”