Голф 4, комби Осветлението на багажника не работи

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
zidarov
Автомобил:
Двигател:

Голф 4, комби Осветлението на багажника не работи

Мнениеот zidarov » Чет 03 яну 2013 18:08

Колеги, някой знае ли как се сваля кората на багажника на Голф 4, комби!
Искам да стигна до микро ключето на ключалката. На плафона няма никакво напрежение.
На кората има два винта, които съм отвил. От там се опитах да откопчавам щипки, но дали е от студеното време, но не става нещо. Моля за помощ!

Потребителски аватар
Jonkata_v
Автомобил: VW GOLF MK4 Variant+MK4 HatchBac
Двигател: 1.9TDI-90 AGR + 1.9TDI-90 AGR

Re: Голф 4, комби Осветлението на багажника не работи

Мнениеот Jonkata_v » Чет 03 яну 2013 22:34

Здравей!
Както си отвил тези винтчета,пъхаш между кората и вратата една права тънка отверка или нещо плоско като например нож,и леко и внимателно напъваш докато не чуеш как ще отщипе щипката.Самите щипки са метални но влизат в пластмасов улей ,и има голяма вероятност да се отчупи улея.От където и да започнеш няма значение,просто напъваш леко и внимателно,и като отщипе една щипка ,нататък е лесно.
Успех.

Потребителски аватар
ел.техника
Автомобил: GOLF4 TDI
Двигател: AGR

Мнениеот ел.техника » Съб 05 яну 2013 12:22

Моят проблем е същият.Само,че аз съм свалял кората няколко пъти и ми е лесно вече.Както казва колегата по горе,започваш с една отверка да подпъхваш откъм заключалката,първо от едната после от другата страна.Така редуваш от двете страни докато стигнеш и се срещнеш при стъклото.Натискай смело с отверката ,ще пука при откопчаването.После обратно причукваш с удари с мекото на юмрука.Но проблема ти е в микроключето което се намира в бравичката.То не се ремонтира,ново няма,само 2 ра ръка и то само от комби става..Късмет

zidarov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zidarov » Съб 05 яну 2013 17:53

Благодаря колеги,
Справих се с кората. Оказа се микроключето. Утре ще се опитам да го демонтирам и ще си поиграя. Ако не стане, ще търся друго
Отново благодаря!

Потребителски аватар
ел.техника

Мнениеот ел.техника » Съб 12 яну 2013 12:38

Колега zidarov , справи ли се с ремонта на бравичката на 5 та врата?Аз успях да си я ремонтирам моята,и плафона ми светна вече.Иначе се бях отчаял,след като на два пьти ми изпращат неработещи.Единия път е и човек от форума.15 лева ми взе,пък нова струва точно 93 лв.Няма значение,ако искаш точно ще ти обясня какво да правиш.Тъкмо и другите да знаят... :mrgreen:

Потребителски аватар
burn666
Автомобил: VW Golf 4 Variant 2002
Двигател: 1.9 Tdi ALH 90hp+

Мнениеот burn666 » Съб 12 яну 2013 13:18

ел.техника написа:Няма значение,ако искаш точно ще ти обясня какво да правиш.Тъкмо и другите да знаят... :mrgreen:

обясни колега, със сигурност има много колеги с този проблем (включително и аз :)

Потребителски аватар
ел.техника

Мнениеот ел.техника » Съб 12 яну 2013 20:17

Първо,свалете заключалката от вратата.Сваля се като първо се маха кората.Обяснил съм по горе как.След това се разкачва лостчето от бравата към заключалката.След това се отвиват двата болта които я държат към вратата.След това внимателно се отделя буксата с кабелите.Заключалката излиза.Махнете пластмасовия калъф и гумения буфер под калъфа.
Picture 001.jpg
Бравичката да легне на големите нитове.Изпилете с малка ъглошлайфка големите нитове там където са нитени /от вътрешната страна/.
Picture 002.jpg
С по малка отверка отделете двете части на бравичката.Малко ще ви затрудни тази операция,но става.
Picture 003.jpg
Микроключето вече е достъпно.С нещо тънко свалете капачето на плъзгача.
Picture 004.jpg
.
Picture 005.jpg
Плъзгача вътре се движи по осичка като тази на часовникарска верижка.Намерете от двете къси страни дупчиците в които е законтрена осичката.Натиснете с остро шило в едната дупчица и свалете оста с пружината и пластмасовия плъзгач.Огледайте първо пластмасовия плъзгач дали са здрави медните пластини отдолу.Ако са окислени внимателно ги почистете със ситна шкурка.След тава обърнете леглото на плъзгача.Най вероятно то е силно окислено и замърсено.Почистете го внимателно с острото шило и после със ситна шкурка да бляснат шините отдолу.Когато сте почистили преди да върнете всичко на мястото му,Смажете шините и плъзгача с масълце или ел.вазелин.Сглобете всички части на ключето обратно.Ако не са счупени трите пластинки на пластмасовия плъзгач,най вероятно всичко вече работи,и сте си спестили 93лв.Преди да сглобите двете части на бравичката,премерете с мултицет/уред/ дали дава верига между трите крачета на плъзгача.Съберете двете части на бравичката като причукате там където са излезли нитовете.Идете при някой с телоподаващо да капне по една капка от двете страни,не повече,колкото да държи.Всичко е точно и може да сглобявате.УСПЕХ.

Потребителски аватар
burn666

Мнениеот burn666 » Съб 12 яну 2013 22:12

благодаря ти за изчерпателния отговор :beer

zidarov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zidarov » Пон 14 яну 2013 8:33

Благодаря на колегата ел.техника
Много сте точен. Изпълних всичко както сте описали и сега се радван на осветление на багажника.
Е-ва-ла!!!!!!!!!!!!!
Благоря много!

Потребителски аватар
ел.техника

Мнениеот ел.техника » Пон 14 яну 2013 18:21

:да:

zidarov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zidarov » Сря 23 яну 2013 12:56

Проблемът с осветлението на багажника отново се появи. Наложи се да повторя цялата операция, но със сваляне на микроключето. Оказа се че захранването постъпва на 1 краче. Вътре пътечката беше разядена и не правеше контакт. Самата пътечка се демонтира много лесно. Едното краче на пътечката се вижда и може да бъде изтласкано на вътре. Другото е под първото краче на буксата. С лек натиск то излиза. Взех един цветен кламер. Неговият диаметър без облицовката е Ф0,5, който е необходимия за да не се повреди буксата. От другите кламери, най-тънкото е 0.7мм и не е подходящо. Огънах до по пътечката, като края който е към буксата го оставих дълъг, отговарящ на пътечката + щифта за буксата. Поставих го на микроключето, като гледах да е на равно по височина с другите две пътечки. Сложих му лепило Капчица и го оставих един час. След това почистих новата пътечка от лепило и го гресирах за да не ръждясва. Микроключето го залепи с капчица и го монтирах на бравичката. Стана доста стабилно. Сега отново имам осветление. Дано не се налага пак да си играя.
Успех на всички!

Потребителски аватар
burn666

Мнениеот burn666 » Сря 13 фев 2013 21:39

Колеги направих процедурата на бравата както сте описали, след това измерих с мултицета и всичко е точно, обаче няма напрежение на буксата на плафона при отворен багажник :(
помогнете къде е проблема

Изображение

да ви питам гледам че влизат два кабела червено-сини в плафона и се съединяват (единия е от бравата, а другия от купето)
пс. а иначе ми показва че багажника е отворен на таблото

Потребителски аватар
ел.техника

Мнениеот ел.техника » Чет 14 фев 2013 18:52

Колега,какво не ходи до плафона,+ или-?Провери на плафона при отворена врата с фазомер за 12в.Кабела с крокодилчето на фазомера на маса/корпус/,и мери на двете клеми на плафона без лампата.Важно е...Може и с мултицета...Провери и на самите кабели до буксата на плафона,може да не дава контакт самата букса.

Потребителски аватар
burn666

Мнениеот burn666 » Чет 14 фев 2013 19:09

мерси колега, утре ще провера както казваш ;)

Miro__s
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Miro__s » Чет 14 фев 2013 20:23

ел.техника написа:Колега,какво не ходи до плафона,+ или-?Провери на плафона при отворена врата с фазомер за 12в.Кабела с крокодилчето на фазомера на маса/корпус/,и мери на двете клеми на плафона без лампата.Важно е...Може и с мултицета...Провери и на самите кабели до буксата на плафона,може да не дава контакт самата букса.

А каде отива третия кабел на който има 12волта.Какво точно захранва и кога.Моето ключе го нямаше,и немога да разбера как е работило точно.Сложиш ново,плофона е ясен но третия кабел за какво е.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”