Golf 4, 1.6, 16v, 105 к.с. ATN - Проблем при първо запалване

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
stevap
Автомобил:
Двигател:

Golf 4, 1.6, 16v, 105 к.с. ATN - Проблем при първо запалване

Мнениеот stevap » Пон 21 окт 2013 21:58

Здравейте колеги, колата е голф 4, 1.6, 16 V, код на двигателя ATN 105 конски сили проблема е следния при първо запалване при престой повече от 10 часа запалва нормално и секунди след това започва да работи като че ли на три цилиндъра, прекъсва, оборотите играят от 1100 до 550-600 като понякога изгасва, а друг път работи така и след около 10 сек се нормализира все едно нищо не е било. В моментите когато прекъсва ако подам газ резултата е нулев няма промяна, като изгасне или ако аз я изгася веднага на следващото запалване си пали нормално без следи от проблема. Това го прави около 60%-70% от паленията. След като вече веднъж си запали до следващия голям престой от мин. 10 часа може да я паля колкото си пъти поискам без проблем. На диагностика не показва нищо, някой сблъсквал ли се е с подобен проблем?

Потребителски аватар
dany_b6
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.6 16V - AUS

Re: Проблем при първо запалване голф 4

Мнениеот dany_b6 » Пет 25 окт 2013 21:49

Аз имам същия проблем и съм със същия мотор. Ако не чакам преди да тръгна и в движение прави проблем. Само, че не гасне ами държи между 1200 и 1600 оборота, ако подам газ се дави, придръпва, се едно, че работи на 2 или 3 цилиндъра за няколко секунди и после се оправя. Забелязал съм също, че като е студена над 2000 оборота също придръпва леко при ускорение. Четох из форума подобни проблеми, но всеки се е оправил по различен начин. Един каза, че е сменил дроселовата клапа, друг - ламбда сонда и т.н., но като цяло всеки ми казва, че може да е от много неща и ми казва, че като я закача на диагностика ще си покаже какво не е наред. Обаче щом на теб не ти показва нищо е много вероятно и на мен да не ми покаже нищо... :confused

Потребителски аватар
the_red_camel
Автомобил: Skoda Roomster 1.6 16V 105hp
Двигател: BTS

Мнениеот the_red_camel » Съб 26 окт 2013 9:11

:biggrin Този "проблем" е масов колега, и при мен е същата работа, но откакто се захладни времето, колата си пали и работи перфектно, а иди разбери, препоръчвам ви да си изчистите дроселовата клапа, а за адаптацията предполагам, че знаете. Следователно смяна на горивен филтър(ако не е сменян скоро) и да си видите запалителните свещи в какво състояние са, това е от мен, поздрави :love.vwclub

Потребителски аватар
stevap
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stevap » Съб 26 окт 2013 14:24

Да колега и на мен ми прави впечатление, че когато я паля сутрин сега в по-студеното време няма проблем, а вечер когато тръгвам да се прибирам проблема се появява отново, сменил съм температурния датчик понеже преди имах друг проблем - не искаше да пали когато вече е работила и е топла и яко миришеше на бензин, тогава така си реших проблем сега се появи този проблем но не мисля че вина има температурния датчик. Свещите ми са на около 40000 км, дали е възможно да е от тях?

Потребителски аватар
the_red_camel

Мнениеот the_red_camel » Съб 26 окт 2013 15:42

Еми виж ги ако искаш колкото и достъпът да им е труден.. даже може да постнеш снимка, а да те питам тоз температурен датчик къде точно се намира, че аз моя немога да го намеря, ако направиш снимка къде се намира много ще се радвам, моя двигател е 1.6 16V AUS

Потребителски аватар
stevap
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stevap » Съб 26 окт 2013 16:25

Намира се където посочва стрелката но е малко по-отдолу, оригиналния е зелен на цвят с четири крачета. Два вида са квадратен и кръгъл, моят е кръгъл.
http://drive.bg/product_info.php?cPath=10110_12847&products_id=1413044&ModelId=14590
Прикачени файлове
vw.jpg

Потребителски аватар
the_red_camel

Мнениеот the_red_camel » Съб 26 окт 2013 18:09

:th_up Благодаря ти колега :smile

Потребителски аватар
BsLek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BsLek » Пет 01 ное 2013 22:01

Мда и аз имам абсолютно същия проблем.При студено палене пали от раз само че има възможност след 15-20секунди да почнат да играят оборотите,като гасне но много рядко.Другия проблем които също си описал палене при топъл двигател с големи мъки и доста често гаснене,това го прави когато си иска.Само че на мен от време на време ми свети чека(според зависи какъв бензин зареждам и от къде)Еко 100 октана гаси чек лампата докато стрелката не отиде пак към края.При диагностика излиза ламбда сонда.Така че най-вероятно това е истинския проблем а за топлото палене и аз мисля да пробвам с температурен датчик казаха ми,че може да е от това щом и на теб ти е вършил работа значи единия проблем е решен.Обаче Ламбда сондата на нашите двигатели е много скъпа за жалост :icon_sad
Сега се сетих за още един симптом ,при пълна газ на първа предавка обикновенно ме залепя за седалката но доста често почна само да се форсира без някакво голямо ускорение,преди същос е случваше но доста рядко,сега зачестиха.

Потребителски аватар
Lusienb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lusienb » Съб 02 ное 2013 9:53

Колеги абсолютно същия проблем и при мене 1.4 16в сменил съм свещите не е от тях :) . Интересното при мене е 4е гасненето го прави само на гас на бензин го няма ... но сутрин е мъка докато позагрее . Или е ламбда сондата или дросел или са кабелите за свещите

Потребителски аватар
the_red_camel

Мнениеот the_red_camel » Съб 02 ное 2013 10:56

:th_up Като се споменаха кабели на свещите някой дали знае как се проверяват - с мултицет :question

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Съб 02 ное 2013 12:12

the_red_camel написа::th_up Като се споменаха кабели на свещите някой дали знае как се проверяват - с мултицет :question

С мултицет не става!Проверка се прави с дигитален осцилоскоп или с мотор-тестер.

stef4o7706
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stef4o7706 » Вто 05 ное 2013 21:11

и при мен беше така ,но смених датчик на колянов вал-85лв.и се оправи.Той е за 1-ви целиндър за ГМТ за подаване на изкра за запалване.

Потребителски аватар
the_red_camel

Re: Проблем при първо запалване голф 4 1.6, 16 V

Мнениеот the_red_camel » Чет 05 дек 2013 10:02

Колеги помощ :cry От няколко дена първият старт на колата е ужасен, пали трудно(върти много) след като запали си работи нормално.. Акумулатора е здрав и зарежда нормално.. преди няколко седмици смених обикновенните свещи Denso K20PBR-S10 (тримасни) със Иридиеви NGK BKR6EIX-11 (купени от колегата kristof_bg) след смяната на свещите наблюдавам това трудно палене.. а преди седмица съм сменил масло, маслен, въздушен и горивен филтър.. съмняват ме и кабелите, но изведнъж така да стане... :confused

Потребителски аватар
the_red_camel

Мнениеот the_red_camel » Пет 06 дек 2013 9:07

Колкото е по-студено времето толкова по-турдно пали :icon_sad

Потребителски аватар
maerto
Автомобил: VW Golf 4 2001
Двигател: 1.6 16V AUS

Мнениеот maerto » Пет 06 дек 2013 9:15

the_red_camel написа:Колеги помощ :cry От няколко дена първият старт на колата е ужасен, пали трудно(върти много) след като запали си работи нормално.. Акумулатора е здрав и зарежда нормално.. преди няколко седмици смених обикновенните свещи Denso K20PBR-S10 (тримасни) със Иридиеви NGK BKR6EIX-11 (купени от колегата kristof_bg) след смяната на свещите наблюдавам това трудно палене.. а преди седмица съм сменил масло, маслен, въздушен и горивен филтър.. съмняват ме и кабелите, но изведнъж така да стане... :confused

Щом се наблюдава след смяна на свещите...причината може да е в тях.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”