Проблема е следният,одеве като си карах(колата си държи 90 градуса) и като спрях в задръстване парното се усеща как започва да духа хладно.Като тръгна да карам, си бълва жега. Все едно на място няма циркулация през парното и не духа доволно топло. Водна помпа и радиаторче на парното са сменени миналата година и до сега съм няма проблем.Термостата изглежда да работи...държи си 90 градуса. Преди да усетя проблема,понапънах колата 200-300 метра(може да е съвпадение :) ).
п.п. така като чета други мнения отива на водна помпа,но ако някой има други предложения.
Golf MK3 - Странен проблем с парното
-
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: 1.6 ABU
Golf MK3 - Странен проблем с парното
Последна промяна от ivostefanov на Вто 01 ное 2016 23:08, променено общо 1 път.
Причина: Редактирах заглавието според правилата!
Причина: Редактирах заглавието според правилата!
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Странен проблем с парното Голф 3 АБУ
gadniqt написа: Водна помпа и радиаторче
Струйката в разширителния съд от тънкото маркуче добре ли е на празен ход? Газ има ли колата, изпарителят къде е вързан?
Причината може да е и в новото радиаторче, но първо отговори на горните въпроси.
-
1. Колата има газово от 8 години,изпарителя не знам къде е вързан(на купето е вързан,ама едвали това е въпроса ти).
2.Струйката не знам как е,отварям съда и на празен ход да е гледам ли?
Някакъв шанс да е направил "въздушен джоб"(мисля,че така се нарича)
2.Струйката не знам как е,отварям съда и на празен ход да е гледам ли?
Някакъв шанс да е направил "въздушен джоб"(мисля,че така се нарича)
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
В изпарителя влизат два маркуча за антифриз, те къде са вързани, но ако не си ги местил през тези 8 години, едва ли проблемът е от тях.
Отваряш капачката и си играеш с газта и гледаш какво се случва вътре. Ако струйката е слаба, значи помпата не става. Ама ти не знаеш каква трябва да е струйката и не знам как ще прецениш. Може би трябва да намериш познат с такъв двигател и изправно парно и да видиш неговата струйка как е за да имаш база за сравнение.
Аз залагам 30ст, че проблемът ти е в новото радиаторче.
Отваряш капачката и си играеш с газта и гледаш какво се случва вътре. Ако струйката е слаба, значи помпата не става. Ама ти не знаеш каква трябва да е струйката и не знам как ще прецениш. Може би трябва да намериш познат с такъв двигател и изправно парно и да видиш неговата струйка как е за да имаш база за сравнение.
Аз залагам 30ст, че проблемът ти е в новото радиаторче.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Антифриз има ли в казанчето?
-
до горе :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,запали колата когато е студена на място и нека работи,отвори капачката на разширителния съд и виж какво се случва там ,както те съветва колегата/от малкото маркуче дали тече и каква е струйката като позагрее/,дига ли нивото или леко тръгва надолу.Едновременно с това хвани с ръка маркуча след термостата за да видиш дали постепенно загрява към радиатора,т.е.ще провериш дали отваря термостата.Ако не си губил антифриз,/не си имал теч/,не би било редно да направи"въздушна тапа",за да ти изчезва парното.Ако антифриза тръгне да извира от казанчето,т.е. да прелива-загаси колата,изчакай малко-долей до максимум и сложи капачката.Запали пак и стисни някой от дебелите маркучи,ако ти се струва много надут и твърд-работата не е добра,отива на тръгнала гарнитура на глава/дано не те плаша/,тогава е редно да отидеш някъде и да ти направят тест за изгорели газове във охладителната течност.Може целия "експеримент" да го направиш два пъти,ако надува/и на газ и бензин/,да не би да имаш проблем с газовата уредба.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Една промивка на радиаторчето също няма да навреди. Махаш и двата маркуча и с дълъг маркуч от чешмата пускаш силна струя и в двете посоки.
-
Re: Golf MK3 - Странен проблем с парното
Проблема се оказа издухана гарнитура на главата. Първоначално беше запушено радиаторче,но до като ми дойде денят за смяната му се появиха още симптоми: колата почна да позагрява,леко неравномерни обороти при палене за 2-3 секунди,замръзна ми един път изпарителя. Та като казах новите симптоми на майстора,той си е тества и каза гарнитура.Днека след смяна на гарнитура колата има парно.Дано не хвърли скоро пак гарнитурата :)
- Milenkatara
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf MK3 - Странен проблем с парното
Ако е напрвено всичко, както трябва ще караш докато има купе колата :)
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”