Наближава
КАЛОЯНОВО (9-10 юни 2018 г.)

Голф 4 - Пръскалки за фарове
Голф 4 - Пръскалки за фарове
Здравейте колеги !!!
Извинявам се предварително че повдигам евентуално някоя стара тема ,но не мога да намеря в другите теми отговор а и никой не отговаря,вероятно никой не кара вече голф 4...
Проблемът ми е че не ми работят пръскалките ,релето което имах беше 603 взех друго пак 603 и нищо ..Излизат за част от секунда и се пребират но вода не излиза ,помпата и пръскалките са чисто нови от VW сменихги защото старите бяха са спекли ... Маркучите не са запушени и бушона е здрав
По колата сум сменял само таблото с друго ,защото моята нямаше екранче (mfa)!!
Аз си мисля че трябва да се активират но незнам как
....Моля ви за помощ ....

Благодаря предварително ....
Извинявам се предварително че повдигам евентуално някоя стара тема ,но не мога да намеря в другите теми отговор а и никой не отговаря,вероятно никой не кара вече голф 4...
Проблемът ми е че не ми работят пръскалките ,релето което имах беше 603 взех друго пак 603 и нищо ..Излизат за част от секунда и се пребират но вода не излиза ,помпата и пръскалките са чисто нови от VW сменихги защото старите бяха са спекли ... Маркучите не са запушени и бушона е здрав
По колата сум сменял само таблото с друго ,защото моята нямаше екранче (mfa)!!
Аз си мисля че трябва да се активират но незнам как
....Моля ви за помощ ....

Благодаря предварително ....
Re: Пръскалки за фарове на Голф 4 / ТДИ
Да смених го с бутон за меню и прекарах кабелите ,мисля че бяха 5
-
- Автомобил:
- Двигател:
Помпичката за миачното на стъклата и фаровете са две различни, дали е сменена правилната? Също така дали е поставена добре, ако не е няма да направи хубаво налягане и няма да може да пръска 1J0 955 681 - помпа за фаровете / 1J6 955 651 - помпа за стъклото
Помпичката която сложих е тази ...От VW ми казаха че вече другите не се произвеждат
-
- Автомобил:
- Двигател:
Това е номера на самата пръскалка, а на казанчето с течноста имаш помпичка която подава течност кам тези пръскала
Да не правя снимки и да качвам ,на кутията пише номер 3B7 955 681
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да това вече е номер на правилната помпа, провери дали е поставена добре, за да прави налягане и да излязат пръскалките над бронята, също така мисля че трябва да са вклучени и фаровете
- Traytor
- Автомобил: Audi A4 B6 Avant Quattro
- Двигател: AKE 2004
Re: Голф 4 - Пръскалки за фарове
И по-точно на къси. Не знам как е при голфа, аз се чудих много за моето Ауди и се оказа че зависи как ти е кодирано. При мен се оказа че може при задържане определен период от време или при определен брой поредни пръскания. Но аз си изключих пръскалките с VAG-COM, защото с тях през зимата, едно пътуване ми приключва казанчето...
Излизат за част от секунда и се пребират но вода не излиза ,разбирасе че на включени къси светлини и лостчето го задържам около 20 секунди
А как се активират и дезактивират теа пръскалки ??????
Мисля че на мен там ми е проблема и най вероятно с времето за пръскане както на голф 5....
Ако някой знае как се активират и се регулира времето за пръскане нека каже !!!!
А как се активират и дезактивират теа пръскалки ??????
Мисля че на мен там ми е проблема и най вероятно с времето за пръскане както на голф 5....
Ако някой знае как се активират и се регулира времето за пръскане нека каже !!!!
Колеги дали при голф и бора са едни и същи казанчетата и машинките? Може ли някой да постне снимка на казанчето и къде точно се намира машинката за пръскалките на фаровете и къде тази за предното стъкло? Благодаря предварително!!!
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
тази ф-ция няма нищо общо с компа на колата, тя е механична и изобщо не трябва да се активира с VCDS, или я имаш или я нямаш. При теб явно нещо е повредено или не работи както трябва щом имаш нужните компоненти! Това ти е проблема, както казаха колегите горе или самата помпа от казанчето не е поставена добре и не прави налягане, или има нещо запушено или нещо от сорта! Тръгни от казанчето и помпата и стигни до пръскалките, щом пръскалките се вдигат, но не пръскат, значи има някакво налягане, понеже те се повдигат от него, следователно търси запушване или неправилен монтаж на самите пръскалки, не е нормално да се вдигат, но да не пръскат, пробвай дали самите пръскалк не са запушениизвади ги и пробвай без тях дали ще тече вода от маркуча!
-
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Казанчето се вижда,че е зад десния фар.Помпата е отпред на казанчето.Възможно е системата да е запушена от котлен камък.Ако е карана само с вода в слънчева Италия,например.
Оня ден свалях бронята да огледам пръскалките и ми се видя наред . Издърпах с ръка пръскалките напред и се движеха и се чуваше звук като засмукване на вода от към казанчето но като погледнах към него видях че точно от тази помпа която е закрепена на казанчето от към фара протича вода !
Последна промяна от ilievad на Вто 28 фев 2017 21:03, променено общо 2 пъти.