Голф 4 ТДИ-къса маншони на карето
-
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател:
Голф 4 ТДИ-къса маншони на карето
Здравейте колеги, колата е голф 4 ТДИ 6 скорости с кутия EFF, проблема е че слагам трети маншон вече на вътрешното каре и изкарва макс 2 месеца и маншона е срязан по целия диаметър все едно с нож, точно до скобата на късата полуоска. Сега взех друга марка маншон да видиме колко ще изкара, но искам да чуя дали някой се е сблъсквал с такъв проблем? Оглеждахме да не е опирал но просто няма къде да опре.
Моля за съвети, благодаря!
Моля за съвети, благодаря!
- toraborat
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: ASZ 2002
Re: Голф 4 ТДИ-къса маншони на карето
Да не я спираш на калъч някъде постоянно? Гадая просто.
-
- Двигател:
Не винаги колелетата са на равно, може да кача задницата на по високо но винаги две по две я глася гумите да стъпят на равно
- Scarchu
- Автомобил: Black
- Двигател: with internal combustion
- Контакти:
Гумени или пластмасови маншони слагаш? Аз имах този проблем с гумените и явно повечко грес от моя страна. (Това на Бора с шест скоростна кутия)
-
- Двигател:
Гумени слагам, пластмасов търсих и не мога да намера нито в Косер нито Ауто+, пластмасови са на външните и там нямам проблем
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
За да се къса , значи се срязва от металната скоба, там където се прицвъква с клещите . Ползвай свинска опашка на Фишер. Много са яки и няма отказ.
- Scarchu
- Контакти:
Може и да бъркам, но съм много сигурен, че новите маншони си вървят "фабрично" кримпнати към металната шайба, която се захваща към карето. Късането повече го отдавам на сложена повече грес, която се опитва да избяга през маншона поради наклона, центробежните сили и масата на греста (разбира се и ниско качество на маншоните).
Последна промяна от IvanMan на Чет 03 май 2018 7:44, променено общо 1 път.
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение. Използвай бутон "нов отговор".
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение. Използвай бутон "нов отговор".
-
- Двигател:
Не върви с метална шайба маншона е друг на 6 степенната кутия. Стяга се само откъм кутията със скоба, от тънката страна е без скоба. Грес слагам само в карето винаги, в маншона не
- Scarchu
- Контакти:
Значи е по-различно. Кода на моята кутия е DRW и съм сигурен за металната шайба. Иначе, да, от към полуоската е без скоба.
- samo_pechka
Откакто съм минал на свинските опашки- приключих с подобни драми, тия металните скоби ( въпреки, че имам и за тях кримп-клещи), ги слагам по изключение и принципно на смъкната полуоска, спазва се посоката задължително на въртенето на полуоската, да не е "насреща" скобата .
Ползвайте свинските опашки и няма да имате грижи . Естествено да се слагат истински, на Фишер примерно. Натягам ги със едни спец клещи , имат и "вградено" ножче, отрязва се точно колкото трябва, не стърчи нищо и т.н. Има и на други производители.
Ползвайте свинските опашки и няма да имате грижи . Естествено да се слагат истински, на Фишер примерно. Натягам ги със едни спец клещи , имат и "вградено" ножче, отрязва се точно колкото трябва, не стърчи нищо и т.н. Има и на други производители.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Би ли посочил линк за тия опашки.
И специалните клещи.
Благодаря предваригелно.
И специалните клещи.
Благодаря предваригелно.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
И сега скобите ли са виновника?
- samo_pechka
Едва ли, но виж монтажа им...Водния дух1 написа:И сега скобите ли са виновника?
Zdravko Zankov написа:Би ли посочил линк за тия опашки.
И специалните клещи.
Благодаря предваригелно.
Здравко свинските опашки съм взимал редовно на тая фирма https://www.fischer.de/de-de, и не само опашки, много са качествени нещата им. Самите опашки са такива https://www.fischer.de/de-de/produkte/e ... l#variants
УВ устойчиви , има и на други фирми , не съм казал, че тези са най- най- .
Клещаците ми са подобни на тия Факомки https://www.voelkner.de/products/764874 ... -455B.html не можах да намеря баш като моите ( като фирма) но са разбира се на леко по-поносими пари :)
П.п. намерих ги https://www.deppingag.ch/kabelbinderzange-348704172 моята е точно същата , но зелена.
и за тенекиените:
Нещо издъних снимките при поправките , та пак ги снимах и качвам
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Благодаря.
В България,от къде?
В България,от къде?
- samo_pechka
За опашките ли? Аз си ги взимам от една добре заредена местна железария, на бройки които ми трябват . Това в Бг :) . Няма начин да няма във всеки град :) или в нета , примерно http://industrial-solutions.eu/shop/kab ... -zashtita/
Клещите вече , не знам , не мога да помогна. Преди да си ги купя съм дърпал с обикновени от 5 лева, пак ставаше добре
П.п. гледам и тук в същия сайт имат , ма парите
Няма начин братята от Азия да не са измислили нещо по въпроса :) Все нещо за 10 до 20 левчета ще има . Или втора употреба нещо по-здраво.
Клещите вече , не знам , не мога да помогна. Преди да си ги купя съм дърпал с обикновени от 5 лева, пак ставаше добре
П.п. гледам и тук в същия сайт имат , ма парите

Няма начин братята от Азия да не са измислили нещо по въпроса :) Все нещо за 10 до 20 левчета ще има . Или втора употреба нещо по-здраво.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”