Наближава :arrow 10-ти юбилеен Volkswagen Club Fest 2019 (10-ти, 11-ти и 12-ти Май 2019 г.)

Странни звуци от климатик Golf 4 1.9 110hp

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Климент.Илиев1
Мнения: 1
Регистриран на: Пет 10 авг 2018 12:36
Автомобил:
Двигател:

Странни звуци от климатик Golf 4 1.9 110hp

Мнениеот Климент.Илиев1 » Пет 10 авг 2018 12:54


Здравейте,

Извинявам се ако темата не е за този раздел и може да бъде преместена, където и е мястото.

Искам да споделя малко предистория..

Отидох на профилактика на климатика (не духаше студено), може би защото не го бях пускал много често иначе преди 3 години ходих също на профилактика смяна на масла доливане на фреон и т.н..

Тогава (преди 3 години) смениха ми перката която е за климатика (беше си заимнала) смениха ми масла, сложиха оцветители и казаха ела след 3,4 дена.. Но има ангажимент ии отидох след един месец. Закачиха и каза, че няма течове фреона си е на място.

Тази година отидох закачиха го следователно липсваше фреон (нормално за времето, което не съм ходил на преглед за климатика).. ДОляха фреон обаче пак не духаше студено.. Майсторите казаха " Еми пич тръгва се от най-безвредното нещо и лека полека се стига до компресора - ако има проблем". Та казаха ми, че трябва се смени ТРВ (ТермоРегулиращ вентил). Казах добре, смениха го и ми се обадиха и казаха сменихме го колата има някакво подобрение, но проблема е и в Компресора, така че какво да правим да го сваляме да го носим на ремонт или? Аз казах не ще я видя така и ще преценя.. Качих се духаше ( и до сега духа) студено, но имаше още от тогава един странен шум - едно свирене.. НАложи се да пътувам следващата седмица и го пуснах и почнаха странните звуци. От една страна, когато се движи бавно колата, от друга когато е с висока скорост.

Днес отидох пак на този сервиз да слушат какво се случва.. А шумовете са 2 типа единият е на перка - все едно почва да върти много бързо - и от там бръмчи; другият е едно свирене, което е все едно разтоварващ клапан, който все едно изравнява наляганията "фиюю". Тези от сервиза точно това констатираха, че шума от перката е защото климатика е започнал да работи правилно - и налягането се покачва и се налага да бъде охладена системата и за това включва по-висока степен и от там този звук ( на бръмчене). Другият звук, който е от типа "Фиюю" - който се чува и на скорост и на едно място и почти поостоянно, като заработи климатика според тях бил в някой от тези клапани, които разтоварват наляганията...

Странно защото си мислех, че е от това ТРВ, което са сменяли и нещо не работи като хората. Но и това, което казаха също има някаква логика.. Тези шумове се чуват трудно при отворен капак, най-ясно са вътре в купето, този от перката чак създава вибрации в колата..

КАто цяло преди (3 год), когато ми направиха климатика да работи отново, не се чуваха такива звуци, не се чуват и когато не работи климатика, но тези от сервиза казаха, че когато работи нали наляганията се вдигат и нещо трябва да разтоварва и охлажда..

Като цяло казаха да карам и да не се притеснявам, но изпитваш дискомфорт (особено когато е шума от перката).

Та не знам колеги някой с подобен проблем? Някакво мнение и пак казвам преди не беше така..
Върни се в “Golf”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 8 госта