Здравейте, колеги!
От началото на годината съм собственик на въпросния автомобил. Закупен е нов от БГ и аз съм втори собственик. На 230 хил км е. В началото колата беше перфектна във всяко отношение, но от 1-2 месеца започна да прекъсва 1-ви цилиндър на ниски обороти, както се оказа след направена диагностика. След размяна на свещи и бобини прекъсването остана пак в този цилиндър. Майстора провери компресията и каза, че не е добре положението и почти няма компресия. Интересното е, че след подаване на газ, колкото да се вдигне със 100-200 оборота софтуера не отчита вече прекъсване в реално време. След разговор с още 2 майстори тяхното мнение беше, че вероятно буталото на 1-ви цилиндър е за смяна. А иначе колата върви като луда. Много четох из форума, но не намерих нещо конкретно по въпроса. Два въпроса ме измъчват:
1. Програмата отчита доста прекъсвания в реално време. Това не е ли електрически проблем и има ли връзка с липса на компресия? И защо изчезва с леко подаване на газ?
2. Ако имам проблемно бутало (пукнато) как тогава колата върви толкова добре?
Може ли да се разбере какъв е проблема без отваряне на двигателя?
Моля, ако някой от вас се е сблъскал с подобен проблем да сподели как е решен.
Предварително ви благодаря!
Vw Jetta 1.4tsi 160HP 2009г. - Прекъване на ниски обороти
-
- Автомобил: lancia y10 golf 3
- Двигател:
Re: Vw Jetta 1.4tsi 160HP 2009г. - Прекъване на ниски обороти
На ниски обороти 800-850 мотора тресе ли-усещаш ли вибрации на волан, скоростен лост и педали? Това го има когато един цилиндър няма компресия. ''Почти няма компресия'' какво да означава-12,10, нула цяло и 5 десети бара?
- npokonu
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да, тресе. А от 3-4 дни ме ограничава на 3000об докато карам. Нещата се усложняват.
Имаше грешка, че е спирал и втори цилиндър. Явно някакъв авариен режим. След изчистване да грешките временно се оправят нещата и после пак става така
Имаше грешка, че е спирал и втори цилиндър. Явно някакъв авариен режим. След изчистване да грешките временно се оправят нещата и после пак става така
- PzKpfW
- Автомобил: Golf 6
- Двигател: CAYC
- Контакти:
След като с измерване е установено, че няма компресия следва отваряне на двигателя и оглеждане на пораженията. Аз не бих карал колата в това състояние. Ако има спукване в буталото има риск от пръсване и тогава двигателя няма да става за нищо.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
трябва да се свали главата и да се види може пък да е клапан
- npokonu
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблема е открит!
Ще сменявам комплект бутала

Ще сменявам комплект бутала

- npokonu
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Целият ремонт с комплект бутала и сегменти KOLBENSCHMIDT, всички гарнитури и семеринги, шлайфане на глава и легла на клапани, гумички на клапаните, ново масло и филтър излезе 1700 лв.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”