Наближава
10-ти юбилеен Volkswagen Club Fest 2019 (10-ти, 11-ти и 12-ти Май 2019 г.)

Въпрос за пружини на койловъри Ta Technix Polo 6N2 TDI
Въпрос за пружини на койловъри Ta Technix Polo 6N2 TDI
Здравейте колеги,
искам да сменя пружините на койловърите ми, понеже съм с червени (твърди), искам сини или жълти. Питах в kztuning казаха, че нямат за мойте койлове, понеже предните ми са широки, конусни, задните са си нормални, дълги и прави. Някой правил ли е тази операция, знае ли от къде и дали може да се направи тази манипулация?
искам да сменя пружините на койловърите ми, понеже съм с червени (твърди), искам сини или жълти. Питах в kztuning казаха, че нямат за мойте койлове, понеже предните ми са широки, конусни, задните са си нормални, дълги и прави. Някой правил ли е тази операция, знае ли от къде и дали може да се направи тази манипулация?
- metojoor
- Автомобил: scirocco mk2 polo 6N
- Двигател: AGU AEX T
Re: Въпрос за пружини на койловъри Ta Technix Polo 6N2 TDI
Колега не съм виждал коилове с различни пружини като диаметър.Но мога да ти гарантирам,че червените пружини са по меки от сините защото имам и от двата вида окачване ТА
Попринцип ги водят сини - най-меки, жълти - средни, червени - най-твърди. JOM е със сини и вози по-меко от техникса... знам ли. Не ми е чак такъв проблем, свиква се.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro
- Двигател: AEL
След 30'000-40'000km ще омекнат 

- jocha
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1.3NZ 1990
За койловъри задните са идентични с на поло 6N,предните само амортисьора е същия като на 6N2 пружината е различна заради макферсона. От към возене карах моето 6N2 с TA-Technix като впечатления бих казал покъртително ужасна возия, единствено на почти най-високото се ядваше и окачването работеше като такова, по-надолу от малко над средата колата почваше да подскача (не лежеше на шок тампоните понеже ги бях скъсил) просто пружините идваха твърди, а амортисьорите явно слаби и не успокояват веднага(съвета ми е вземи един макетен нож отрежи 1см от долния край на всеки шок тампон и пробвай да караш колата на височина от най-разгънато като е вдигната на крик, след като я пуснеш на земята да се сгъва 2 пръста или иначе казано 4-5см). Най-доволен останах едно време като си карах голф 2-ката от Tuning Art тоест техникс, но със сините пружини, те са компромис между добро поведение, много възможност за сваляне и сравнително приятно возене, но за жалост за 6N2 не се предлага. Варианта за приятна возия е JOM, но там трябва изцяло да си смениш койловърите понеже има разлика в компресията на амортисьорите освен в пружините.Жълтите са FK тях не ти ги препоръчвам понеже возят доста неадекватно. По-добре продай техникса и направо събери пари и вземи JOM или пробвай да караш техникса на по-високо