Да - Ферари не е с алкидна

group® написа:Значи правилно минахме на stage (етап на на нанасяне), а не състав на боите.
Да - Ферари не е с алкидна
group® написа:Прав си и приемам критиката.
И за слоеве не е коректно да говорим, защото и лак може да се нанася на два и повече слоя (не 'ръце'), база също.
Курт Деликуртев написа:stefarata, ако боята не е металик пастирай с паста за стари и износени бои! После с вакс и ще стане като нова!
Vincent1 написа:Това ще ми помогне ли и на мен?
Бронята е една идея по тъмна и трябва да се “състари” цвета малко.
Ако да може ли линк за такава паста.
Курт Деликуртев написа:stefarata, ако боята не е металик пастирай с паста за стари и износени бои! После с вакс и ще стане като нова!
Stoyanov_Vw написа:А как се процедира при по-светъл детайл? Ситуацията е следната. Преди лятото пребоядисах основно колата (тъмно зелено), два месеца по-късно се наложи да се подмени предната броня. Съответно новата броня (сива), трябваше да бъде пребоядисана. За съжаление новият елемент е една идея по светъл.
taran написа:ПП,един непоискан съвет,или два:
Ако бояджията ви прати да си правите боя,потърсете друг-после ще има "ми това си ми донесъл,това пръснах"
ivan_pop написа:
Не зная боята колко компонентна е, ама вътре в нея има три цвята и отгоре се нанася лак!
taran написа:ivan_pop написа:
Не зная боята колко компонентна е, ама вътре в нея има три цвята и отгоре се нанася лак!
Хубаво е,че си попаднал на добър колорист,ма не всички имат този късмет.Това оцветеното,значи ли ,че си получил три отделни кутии с боя,и допълнително лак?
ivan_pop написа:Този дето прави боята, сипа три цвята бои в една кутия(пластмасова) като ги мереше на някакъв кантар.След това ги разбърка.На мен ми даде една кутия с боя и лак в друга кутия.Освен това имаше една кутия с втвърдител и една кутия с разредител.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 48 госта