проблем с данък на кола дадена с пълномощно

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
slance
Автомобил: Audi A6 3.0TDI
Двигател:

проблем с данък на кола дадена с пълномощно

Мнениеот slance » Вто 01 сеп 2009 15:51

Значи историята е следната.Днес ми идва писмо от столична община за неплатени данъци.В него фигурира кола която съм дал с нотариално заверено пълномощно преди около 7-8 год., на което нямам копие.На нея даже няма данни за плащана гражданска.Предполагам вече не съществува.Нямам връзка с този на който съм я дал.Ходих до общината и служителката ме праща в КАТ.Какво мога да направя там като знам номерата на ДК,купе и двигател от договора с който съм я купил?Някой ако се е сблъсквал с такъв проблем моля да сподели неволите си. :bowdown

Последна промяна от slance на Вто 01 сеп 2009 20:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: проблем с данък на кола дадена с пълномощно

Мнениеот Adnan » Вто 01 сеп 2009 15:55

Неволята ме сполетя и мен и още ме гони.
При мене беше проблема с мотор.
От данъчното ме пратиха в кат да декларирам мотора като скрап. Направих го взех бележка и от там в данъчното. Сега имам да плащам данък за мотор от 1999 година.
Плащам ги на изплащане ама пустите лихви текат.

Няма спасение от данъчните плащаш си всичко няма да ти простят тънко минаване няма.

Потребителски аватар
slance
Двигател:

Мнениеот slance » Вто 01 сеп 2009 15:59

нямам и талона на колата.как мога да я спра от движение или да я бракувам?незнам дали още се движи.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 01 сеп 2009 17:06

В КАТ попълваш декларация че си изгубил документите на колата, с нея си вадиш чисто нов талон и с него я бракуваш. После с удостоверението или написания надупчен голям талон в данъчното за да я спреш да не ти текат данъците. Натрупаните до момента няма друг начин освен да ги платиш.

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Вто 01 сеп 2009 19:46

Комшу, пълномощно за какво?
За да бракуваш кола е необходимо да имаш талона и номерата, а ти нямаш нищо. Не искам да те плашим, ама ще има ходене по мъките.
Ааа и да - моля те пиши грамотно бе човек, или поне почвай изречение с главна буква, ако за другото не си наясно.

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Вто 01 сеп 2009 20:10

Добре де какво бракуване - колата не се ли кара още от другия?

Потребителски аватар
slance
Двигател:

Мнениеот slance » Вто 01 сеп 2009 20:31

Ааа и да - моля те пиши грамотно бе човек, или поне почвай изречение с главна буква, ако за другото не си наясно.[/quote]

Miki,Когато писах първия пост направо не бях на земята от яд.За главните букви си прав.Променям поста. :beer

Потребителски аватар
GT.
Автомобил: audi 1.8 turbo
Двигател:

Мнениеот GT. » Съб 27 ное 2010 11:07

Извинявам се на колега, за дето му използвам темата, но и аз имам подобен проблем дадох 1 кола с пълномощно на 1 4овек който я продава на друг с договор и аз нямам копие от договора и незнам как да я от4исля от дана4ното.? :talk:

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Съб 27 ное 2010 12:39

Съвет: Изчиствай този проблем, не го влачи. При една снимка ще търсят собственика на автомобила. Той се явява в КАТ и казва: Аз го продадох (упълномощих) преди 2 години. Защо ме търсите? Е, тогава си е филм. Пък ако използват колата за някъкъв грабеж или има блъснат човек...

Тоз който е получил колата с пълномощно - пука, че му дреме на онази работа. На собственика на колата се водят всички данъци, както при нарушение него ще викат в полицията.

Използвайки пълномощното, не може да отчислиш колата от данъчните!

Съвет: За тези, които четат темата: Колата винаги да се прехвърля с договор за покупко-продажба. Иначе влизаш във филм, а данъците и лихвите се трупат....

Потребителски аватар
GT.
Автомобил: audi 1.8 turbo
Двигател:

Мнениеот GT. » Съб 27 ное 2010 13:07

е в такъв слу4ай какво е решението на проблема ми ? и все пак колата е дадена с пълномощно след което е този на които му я дадох я е препродал с договор но го е изгубил и няма връзка с този на които я е продал, предполагам 4овека е е опитал да я рег.в дана4ното след което евентуално е полу4ил греда или ? :lol: :banghead:

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Съб 27 ное 2010 13:24

Ако купувача има договор той няма проблем да си я регистрира! Но ти без договор не можеш! Щом колата се води още на твое име в данъчното, значи новия собственик се е направил на луд! Но пък в КАТ би трябвало да е прехвърлена, надявам се, от там ако не могат да направят нещо, не знам.

Потребителски аватар
Sportakus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sportakus » Съб 27 ное 2010 18:19

Когато продавате кола само с договор при нотариус. След което веднага е отчислявате в данъчното. Иначе сами си създавате едни финансови проблеми та да ви побелят главите. И не се връзвайте на купувачите, че сега нямали пари за прехвърляне, като нямат да не си купуват коли :да:

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Съб 27 ное 2010 19:35

филм на филмите
кола се продава само с договор
спомни си при кой нотариус сте ходили за пълномощното и ако може да ти даде копие и да намериш човека на който си я дал
в данъчното за отписване ти искат или договор за продажба или документ от кат за бракуване,друг начин няма
за бракуване в кат искат номерата на колата
щом ти е дошло посмо от данъчното то там трябва да излиза какви да номерата на колата,рамата,двигател номер,ако можеш да су уредиш някой фиктивен договор за продажба

пп:тая кола ако е от преди 7-8 години както казваш то тя трябва да е с старите номера-тия коли ако не са с сменени номера кат не ги ли бракуваше автоматично

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Съб 27 ное 2010 19:50

moimoimoi написа:тия коли ако не са с сменени номера кат не ги ли бракуваше автоматично

Това и мен силно ме интересува.Мисля, че дори колегата да обяви документите за изгубени за нови документи ще се наложи пререгистрация и нови табели...на кола която я няма.Мисля, че ще искат в КАТ да им отиде с колата Изображение

Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Един » Нед 28 ное 2010 2:18

Ако се намира в същия окръг има и друг начин. Отваряш http://www4.fsc.bg/insn/ Пишеш номера, виждаш в коя ЗК е гражданската, намираш връзка там и ти дават адреса на собственика. После отиваш и му искаш копие на договора. Ако се опъва може да пробваш с блъф, че ще го съдиш за вреди (плащане на данък + стрес :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”