Доста време се дискутира темата за потъмняването на пласмасовите фарове (предимно Passat B5, Golf 4). Вчера бях при този човек. Незнам с какви материали работи, но е магьосник.
admin edit dobrin: Добави снимки според новите правила.
Полиране на фарове - отличен резултат
Полиране на фарове - отличен резултат
Последна промяна от dobrin на Пет 03 юли 2009 13:38, променено общо 1 път.
Причина: Преместено в правилния раздел!
Причина: Преместено в правилния раздел!
MK4 написа:дай адрес на мястото
той е дал адрес
Rumen написа: Вчера бях при този човек
кликни върху червените букви
На повдигнатите въпроси - ще обобщя без да цитирам (кой ги е задавал):
"Обработката" трае малко повече от 2 часа. Човека облепва старателно навсякъде около фара и покрива двигател да не влизат мизерии (от пастите бая фърчи прах или какво и да е там). По принцип можеш да си стоиш там докъто ти го прави, но след 10-15 минути виждаш че е безсмислено да му висиш на главата. Лично аз след 20-та минута си вдигнах чуковете и разгледах намиращите в близост автокъщи и МОЛа.
Дали след края на лятото ще са същите ... това ще видим на есен. Осветеноста вечер е осезаемо по-добра (да не пресилвам с "нищо общо преди полирането", но много-много по-добре).
По отношение на цената ... хм, незнам до колко е коректно, защото останах с впечатлението, че човека си има ценова политика в зависимост от колата (размера на фара, огънки овивки - трудоемкост на задачата), но аз платих 80лв. за услугата (за двата фара)
След полирането пада маркировката (добре се вижда на снимките), така че ако искате да се премаркирате си го калкулирайте и това.
Няколко полезни препоръки при ползване на пластмасови фарове:
- след автомивка (особенно през зимата) не палете фаровете преди водата да е изсъхнала (или поне ги подсушете)
- не ползвайте типа "влажни кърпички" за забърсване на фаровете - веществата с които е напоена кърпичката не понасяли на прозрачните пласмасарии
"Обработката" трае малко повече от 2 часа. Човека облепва старателно навсякъде около фара и покрива двигател да не влизат мизерии (от пастите бая фърчи прах или какво и да е там). По принцип можеш да си стоиш там докъто ти го прави, но след 10-15 минути виждаш че е безсмислено да му висиш на главата. Лично аз след 20-та минута си вдигнах чуковете и разгледах намиращите в близост автокъщи и МОЛа.
Дали след края на лятото ще са същите ... това ще видим на есен. Осветеноста вечер е осезаемо по-добра (да не пресилвам с "нищо общо преди полирането", но много-много по-добре).
По отношение на цената ... хм, незнам до колко е коректно, защото останах с впечатлението, че човека си има ценова политика в зависимост от колата (размера на фара, огънки овивки - трудоемкост на задачата), но аз платих 80лв. за услугата (за двата фара)
След полирането пада маркировката (добре се вижда на снимките), така че ако искате да се премаркирате си го калкулирайте и това.
Няколко полезни препоръки при ползване на пластмасови фарове:
- след автомивка (особенно през зимата) не палете фаровете преди водата да е изсъхнала (или поне ги подсушете)
- не ползвайте типа "влажни кърпички" за забърсване на фаровете - веществата с които е напоена кърпичката не понасяли на прозрачните пласмасарии
- trunner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Полиране на фарове - отличен резултат
Благодаря за съветите, наистина, но едно ме притесни - не е ли по-лесно и по-бързо, вместо да се облепят, фаровете да бъдат свалени? Питам, защото едно на ръка, че се свалят наистина бързо и второ, стори ми се, че на пластмасата от решетката в близост до десния фар боята преди намесата е била цяла, а след това не е!
Rumen написа:
Последна промяна от trunner на Пет 09 май 2008 16:05, променено общо 1 път.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”