Здравейте на всички!
Предварително се извинявам ако има подобна тема, но нямам много време да търся, а колата трябва да се кара

. Значи, преди 5 дена си купих Пасат Б5.5 от 2003 година с
типтроник 5 скорости. Колата е от Холандия и се кара в Холандия. На 306 000км е и има газов инжекцион. Двигателя е 2.3 VR5 20V 170 коня. Като почнах да я карам колата малко повече, забелязах леко да блъска като превключва от Неутрална към предавка, например 1-ва или 2-ра, когато намалям на светофар и после тръгвам. Не го прави винаги обаче. Също така и като съм на място и като минавам през P и R също бута колата от време на време. Източихме малко от маслото и е черно, но не гадния черен цвят. Тоест, точно на границата за смяна е. Но днес ударих на камък като ми каза майстора, че не знае как да налее маслото. След като я огледа, каза че трябва специална помпа, която да налее маслото вътре, а той няма такава. Наистина ли може само с помпа да се налее? Отделно има и друг проблем и той е когато карам и съм на 1700-1800, започват да ми играят оборотите. Усеща се само когато ускорявам от 1-ва до 3-та. На 5-та предавка не се усеща нищо, но се вижда как играят оборотите. След 2000 оборота се изчиства и стрелката забива на едно място. Пробвах и на "ръчен" режим да превключвам предавките, но пак си играят оборотите. Колата в момента се кара на бензин, тъй като има проблем с газовия инжекцион. Първото нещо, което ми дойде на акъл е ако някоя от дюзите не е наред. Но вече почнах да се плаша малко от този автомат.

. Някой имал ли е такива проблеми?
Благодаря предварително!