Пружини пасат 2 (B3)
-
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: 1.8 mi kombi
Пружини пасат 2 (B3)
Здравейте колеги,понеже пасата ми стана прекалено нисък и започна при най-малките издатинки да опира,искам да попитам някой може ли да ми предложи някакъв вариант за повдигане или най-добре да си купувам нови или втора употреба.Можете ли да ми предложите от някъде да си закупя.Благодаря предварително :)
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пружини пасат 2 (B3)
Ползвай търсачката - за модела има изписано по всички въпроси.
Ето примерно това.
Иначе накратко - старите трябва да са от една кола и не е сигурно дали не са били по-смачкани и от твоите, освен ако не ги видиш на колата. Новите - трябва да са хубави и от изпитана марка, а това може да се види само от опита на колегите, които са писали добри отзиви, което пък става с много четене.
Ето примерно това.
Иначе накратко - старите трябва да са от една кола и не е сигурно дали не са били по-смачкани и от твоите, освен ако не ги видиш на колата. Новите - трябва да са хубави и от изпитана марка, а това може да се види само от опита на колегите, които са писали добри отзиви, което пък става с много четене.

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Варианти за повдигане има много,принципно се почва с гумите.Вместо пружини/ако за тях питаш де/ по-добре с предни амортесьори от Б4 и с втулки на задните.Има теми и за това.
- passatfen
- Автомобил: Vw Golf Mk7
- Двигател: CLHA++
- Контакти:
Също така ако си с бензинов двигател да слагаш пружини от дизелов...примерно моя пасат дизел б3 комби отпред е с бензинови пружини и винаги е изглеждал по ниска от другите
по спомен бензиновите пружини са дебели 12-13мм а дизела е 14мм
по спомен бензиновите пружини са дебели 12-13мм а дизела е 14мм

- Iezekil
На него не върши работа,просто при теб предницата е по-тежка и сгъва повече пружините.Дължината им е еднаква и на практика ще си втвърди само возията.Отделен е въпроса как ще намери такива пружини,имат обозначения всичките/оригиналните/но нямаме таблица с разгадаването им.Повдигането е с амове от Б4,където леглото на пружината е с 2,5см. по-високо спрямо Б3.Отзад по същата схема се подлагат втулки под леглото на пружината/при разглобяемо такова.Отзад също така може да се пробва с пружини от комби.
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Ето ти линк с предното окачване на Пасата ти - ако е В3. Не си дал годината, но една ли има особена разлика. В таблицата се вижда цветовото означение на пружините. За моята кола предните пружини са с 1 розова и 2 зелени точки.
Успех.
http://www.auto-parts.spb.ru/webcat/au/au.mycat?SelPg&t=gjN5IEQzeSASM3kgwGkRGbNyIAbRakrg3N15ILJs_RCCc3vfYhN5aQITeC0CE3lIt35Eb6R13yjqUlCESFZnBLMpGITVoQcwpjZwv3ddlg_8ZCDOz7CTsLiu4wDuHvD5gSvuDAXmVjWEBVwIzwrEVAagbWwcQDFZJzjC2c1fHwu05VJTDgRy17lA2Nx4En33LPalscwnXSxyJMKg
Успех.
http://www.auto-parts.spb.ru/webcat/au/au.mycat?SelPg&t=gjN5IEQzeSASM3kgwGkRGbNyIAbRakrg3N15ILJs_RCCc3vfYhN5aQITeC0CE3lIt35Eb6R13yjqUlCESFZnBLMpGITVoQcwpjZwv3ddlg_8ZCDOz7CTsLiu4wDuHvD5gSvuDAXmVjWEBVwIzwrEVAagbWwcQDFZJzjC2c1fHwu05VJTDgRy17lA2Nx4En33LPalscwnXSxyJMKg
-
Благодаря ви за бързите отговори :) Пасата ми е В3 90-та година,комби.Много теми съм прочел за това повдигане,но така и не знам как става,а за пружини на втора ръка ме е малко шубе щот наистина трябва да се види колата на място.Бях гледал някъде пружини па 30 лв бройката мисля че бяха,уж нови...ма колко са таферни вече,не знам :D
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Имам приятел в Техко. Бях питал за пружини, верно за голф4, но приятелчето ми каза, че в момента предлагали някакви шведски, студено огънати. Ако си разгледал линка, в таблицата дават цветните означения на пружините. Според мен е по-добре нови, но зависи от финансовите възможности. Стари вече си имаш
Пък и не е задължително да смениш всички наведнъж. Може първо предни, после задни и така.

- Iezekil
Новите са боклуци,да не говорим,че има само 2 вида.Освен всичко това-крайния резултат е под въпрос...За мен по-добрия вариант е с нови амове,да не говорим,че финансово е същото,а крайния резултат е гарантиран.
-
Колега,извинявам се за невежеството от моя страна,но си нямам и на идея какво са амове и колко пари струват,разрових се из нета за тях,но не открих нещо,което да ми даде ясна представа за тях.Отново се извинявам,но тепърва започвам да се уча и аз като хората

- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Имал е предвид нови амортисьори, като газовите леко повдигат и возят по-твърдо.
- Iezekil
Нищо не повдигат газовите,колата си лежи на пружините.Въпроса е колко иска да си повдигне колата?
Ето линк към тема,има снимка как се получава задния амортесьор с втулка,имам мнение където съм дал обозначението на по-коравите пружини.Ако има нещо неясно питай тук.Ако говорим за малко повдигане,може да се пробва с гумени подложки под или втулки в пружините.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=370223
Ето линк към тема,има снимка как се получава задния амортесьор с втулка,имам мнение където съм дал обозначението на по-коравите пружини.Ако има нещо неясно питай тук.Ако говорим за малко повдигане,може да се пробва с гумени подложки под или втулки в пружините.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=370223
-
Много ви благодаря колеги за бързите отговори и за съветите.Ще вида какво ще стане и как ще стане... :) Отново БЛАГОДАРЯ!
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
Iezekil написа:Нищо не повдигат ...
Човек, спри се! Нов газов амортисьор виждал ли си? Забеляза ли въжето, което го държи сгънат? Седанът беше легнал и задните гумите бяха почти наравно с ръба на калника и след смяна с газови амортисьори се вдигна 2-3 пръста. Това, че знаеш нещо, не означава, че знаеш всичко! Малко неща знам, но ги знам на 100%!
- Iezekil
vasilb написа:Човек, спри се! Нов газов амортисьор виждал ли си? Забеляза ли въжето, което го държи сгънат?... Малко неща знам, но ги знам на 100%!
Дам,съвсем същото изказване съм правил и аз...за съжаление...За това ще го кажа съвсем благо-нищо не знаеш!Колата лежи на пружините!Нов ам съм виждал,даже последно държах такъв преди 6 дена,не беше с въже а с тел!Даже си поиграх да го сгъвам и разгъвам.Ако твоята логика беше вярна-да може амът да разпъне пружината,то аз сега щях да съм без глава задето си играх със стержена.Представяш ли си каква сила трябва да упражнява стержена?Или ти си мислиш,че принципа на действие е като тия на задния капак на комбито?
Невежеството е оправдано,ама с това
ме изнерви.спри се!
Че и 2-3 пръста вдигнали....