Търси се изгорял предпазител на ПАСАТ Б5.5 - решен

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
geordano
Автомобил: VW CC
Двигател:

Търси се изгорял предпазител на ПАСАТ Б5.5 - решен

Мнениеот geordano » Пет 26 фев 2010 16:25

Здравейте,
имам 12V изход за втория ред седалки ( в багажника също ).
Дадох го на късо без да искам и някъде нещо изпука ( като изгорял предпазител ). Проверих предпазителя за извода за запалка който е отпред , но той беше здрав и контакта работеше ( в багажника също работеше ).
Проверих с изваждане всички предпазители. Четох руски ( и не само) сайтове. Ползвах търсачката на форума.
НИЩО :banghead:
Така и не можах да разбера какво и къде изгоря ( дано не е кабел ).

Моля за съвет - къде и какво да проверя. Ако някой знае къде се намира - още по-добре.

колата е на аватара

Последна промяна от geordano на Чет 24 фев 2011 11:31, променено общо 1 път.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Търси се изгорял предпазител на ПАСАТ Б5.5

Мнениеот rudoni » Пет 26 фев 2010 21:24

от долу над педалите под кората вляво трябва да има група връзки и мощни предпазители .потърси там. там са на ауди А4 , но трябва да са сходни! :)

Потребителски аватар
dandrv
Автомобил: VW PASSAT B8 - 2016
Двигател: 2-0 TDI 150 Hp CRLB motor

Мнениеот dandrv » Чет 11 мар 2010 14:13

Колега, на моя Пасат също не работи запалката на задните седалки - тази която е на конзолата между предните две седалки. Не знам дали въобще е активна? Може нарочно за е оставена неактивирана. Преди това имал ли си ток там? Или взе да търсиш след като е изпукало нещо?

Потребителски аватар
Milanov
Автомобил: passat B6
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот Milanov » Чет 11 мар 2010 17:40

Преди време бях питал по въпроса.
При мен също няма ток при седалките, но в багажника имам, като там са два извода.
Така и не го реших, мисля да дръпна жица от предния извод.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пет 12 мар 2010 17:46

не знам при вас как е но ако имате на вратата бутон който при натискане забранява пускането на задните стъклата от пътниците седящи отзад (ако бутонът е натиснат те не могат да свалят стъклата) а вие няма да имате ток в гнездото между седалките mhihi

Потребителски аватар
dandrv

Мнениеот dandrv » Съб 13 мар 2010 10:36

:applause: браво :lol: нямаше да се сетя..... натиснат е бутона защото возя малкия отзад - да не сваля стъклата.....абе както са казали старите хора - човек се учи докато е жив! :beer

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Нед 14 мар 2010 19:25

Най-добре пробвай всички консуматори в автомобила - чистачки,светлини и лампи. Все нещо ще покаже кое е. Макар и не веднага.
По закона на Всеобщата гадост най-вероятно ще разбереш кое ти е повредено точно когато ти потрябва и в момент, в който няма как да го приспособиш.

Потребителски аватар
dandrv

Мнениеот dandrv » Пон 15 мар 2010 10:05

tdi fen написа:не знам при вас как е но ако имате на вратата бутон който при натискане забранява пускането на задните стъклата от пътниците седящи отзад (ако бутонът е натиснат те не могат да свалят стъклата) а вие няма да имате ток в гнездото между седалките mhihi

Вече има решение - запалката между задните седалки се изключва от бутона забраняващ свалянето на стъклата на задните врати! Мисля че е добре на темата да бъде добавено решено и да се заключи.

Потребителски аватар
geordano
Двигател:

Мнениеот geordano » Пон 15 мар 2010 10:14

tdi fen написа:не знам при вас как е но ако имате на вратата бутон който при натискане забранява пускането на задните стъклата от пътниците седящи отзад (ако бутонът е натиснат те не могат да свалят стъклата) а вие няма да имате ток в гнездото между седалките mhihi

Даааа - звучи логочно, но......
ако беше така това означава ще има захранване само при подаден контакт, защото прозорците работят само тогава и само тогава сработва блокировката за задните стъкла.

както и да е - имах ток на този извод преди да изпука нещо ( дъщеря ми си зареждаше телефона там, а блокировката беше активна - имам малък син и той много пипа копчета).

velinsl написа:Най-добре пробвай всички консуматори в автомобила - чистачки,светлини и лампи. Все нещо ще покаже кое е. Макар и не веднага.
По закона на Всеобщата гадост най-вероятно ще разбереш кое ти е повредено точно когато ти потрябва и в момент, в който няма как да го приспособиш.

благодаря за съвета колега , но когато пуснах темата писах че съм проверявал предпазителите един по един.
От тогава е минало повече от месец и ако нещо не работи вече щях да забележа.

въпросът е все още висящт

п.п. между другото не си горя предпазители за пръв път, при окъсяване на пластините в плафона изгоря предпазител и се оказа че е същия, който е и за таблото и ел.стъклата ( може би за комфорт модула).

Потребителски аватар
geordano
Двигател:

Мнениеот geordano » Пон 15 мар 2010 10:27

dandrv написа:

Вече има решение - запалката между задните седалки се изключва от бутона забраняващ свалянето на стъклата на задните врати! Мисля че е добре на темата да бъде добавено решено и да се заключи.

колега - след като твърдиш че има решение - пробва ли го това?

Защото аз го пробвах и тогава писах. Не работи.

Така че, моля те да се въздържаш от предложения за заключването на темата ми, при положение че не съм намерил отговор.

Потребителски аватар
dandrv

Мнениеот dandrv » Пон 15 мар 2010 22:11

Прав си колега. Малко се предоверих без проверка.Е,проверих и при мен няма ток на тази запалка при всички положения....независимо от това дали е натиснат бутона за прозорците или не....или пък дали е на контакт или не, но при мен там никога не е имало ток, така че вече нямам идея :shock

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 19 мар 2010 18:29

Свалял съм табла на В5.5 заради климатрониците и парното и съм гледал доста за кабеляци и бушониери.
Та..тази кола има предпазители сумарно на 3 места.Едното си го знаете - отстрани на таблото с малките предпазителчета.Би трябвало да е там принципно,като гледам разпределението.
Второто място е долу при педалите,където май бяха два реда - най-добре да се гледа с лампа понеже са доста.Там са предимно по-силови (за перките отпред примерно са там,едни големи).
Третото място е отпред под капакам,където седи ЕКУ-то.Там има няколко,но така и незнам за какво са...или се бъркам де,но мисля,че и там имаше няколко при едни релета.
Та...ако е предпазител,то трябва да го намериш някъде из тези бушониери.Ако не е предпазител,вече трябва да се рови схемата и да се дири кое къде и защо.

Потребителски аватар
dandrv

Мнениеот dandrv » Вто 20 юли 2010 10:52

Във връзка с таи тема - днес изведнъж отказа да работи и една от запалките, които се намират в багажника.... те са 2 една до друга.... бушона за всички запалки е само един и направо е пълна мистерия с тези запалки... едната работи, другата до нея не.... извадих буксата - и на нея няма ток.

Това го поправих - намерих предпазителите за задните контакти - проблема е отразен в тази тема:
viewtopic.php?f=6&t=212826

Но там не можах да видя предпазител за контакта на конзолата.... Разглобих самият контакт на конзолата - в него влизат 3 вместо обичайните 2 проводника - явно във връзка със защитите за деца.... Правих всякакви комбинации на включени бутони и работещ двигател - ток там няма....

astankin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот astankin » Сря 23 фев 2011 20:55

Здравей колега " geordano " и аз имам същия проблем и ме интересува намери ве4е рещение.
Добре ще е да го побликуваш та да може вси4ки с подобен проблем да го видят !

Потребителски аватар
geordano
Двигател:

Re: Търси се изгорял предпазител на ПАСАТ Б5.5 - решен

Мнениеот geordano » Чет 24 фев 2011 11:29

Съжалявам че не писах по-рано за решението.
Благодаря на колегата че ми напомни.

Сваля се кората под волана и някъде около релетата има предпазители - там е въпросния предпазител за 12 v на задните седалки.

за :lock:

Върни се в “Passat”