B4 101 к.с. конденз по капачката на маслото...

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
B4/101
Автомобил:
Двигател:

B4 101 к.с. конденз по капачката на маслото...

Мнениеот B4/101 » Нед 14 яну 2007 15:00

Здравейте колеги, от няколко дена Пасата върви все едно съм с дръпната ръчна спирачка, т.е. хич го няма. Нали съм на газ, казах си, че е от нея и вчера изолирах газовата. На бензин вървежа си остана същия. Почнах да гледам за нещо видимо нередно и отваряйки капачката на двигателя виждам тази картинка (дано да съм я прикачил правилно). Цялата капачка в бяла пяна. Антифриза, ако е паднал е много малко, може би 100-200 г., но маслото на пръчката все още е чисто. Двигателя не е прегрявам през последните 3 години откакто имам колата, така че не знам каква е причината. Сега търся майстор да отвори главата и да видиме какво е положението. Ако някой има позната свестен майстор, моля за препоръка.
Изображение
mod edit: vaskoto1
mod edit: Sunny
Заглавието

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 14 яну 2007 15:09

Пфу! Това наистина изглежда отвратително! :(
Но при каране на студена кола на къси разтояния не е нещо необичайно.
Получава се конденз. За сега следи редовно как е маслото по пръчката. Не се ли появят таквиз гадости и по нея, нямаш грижи!
А за това, че е спъната колата-> причини бол!
При мен редовните проблеми са кофти гориво и затлачена испускателна система. (щото карам на 2 200-2 750 оборота мах)

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Нед 14 яну 2007 18:17

Колега, недей бърза с майстора !
Според мен няма нищо на главата ти /което не пречи на майстора да те убеди, че трябва да се прави, и някой (ти) ще загуби известна сума пари, а друг (майстора) ще спечели/. Изкарай колата някъде извън града, загрей двигателя правилно, и покарай малко с повече газ. А, не е лошо да провериш спирачките - може наистина да имаш проблем с ръчната, или някое цилиндърче да не връща.
Успех !
П.П. Препоръчвани майстори - Vaskoto1, niksi. Пишеш на някой от тях на лични, разбирате се, и вярвам, че ще останеш доволен. Предполагам и ти няма да ги разочароваш.

Потребителски аватар
B4/101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот B4/101 » Нед 14 яну 2007 18:32

Живи и здрави да сте за съветите. Най-вероятно сте прави, защото наистина карам на много къси отсечки - сутрин 6-7 км и вечер още толкова. Така, че колата няма време да загрее както трябва. А защо е спъната Пасатката ще продължавам да търся, но това е друга история. Още един път благодаря.

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Нед 14 яну 2007 21:44

Конденз бе колега.И мойта оня ден я отворих да доливам и същата работа.И кат са панирах....Но като изкарах пръчката на маслото си беше О.К.Тъй че относно това споко.

ivo123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivo123 » Нед 14 яну 2007 21:59

за спъването - погледни си маркуча на вентилацията да не е задръстен.
прави налягане голямо на маслото и проблеми.
на една кола ми се беше запушил и изкара щеката навън :)

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Нед 14 яну 2007 22:17

ivo123 написа:за спъването - погледни си маркуча на вентилацията да не е задръстен.

Де го тоз маркуч бе колега?

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 14 яну 2007 22:34

ivo123 явно има предвид някой друг модел. На Пасата това е почти невъзможно да се получи.

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Нед 14 яну 2007 23:06

вдигни колата на крик виж някое колело да не задържа (реален такъв случай имах/имам с едно пежо 106)
после виж гърнетата да не са задръстени, на старото ми поло цялата генерация изглеждаше като нова, но се оказа абсолютно запушена и колата едвам се влачеше

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пон 15 яну 2007 10:34

Може и конденз да е (дано), но е доста гадорийката. Следи маслото. Ако стане на "боза", или ако забележиш че нивото му се покачва вместо да спада - значи има проблем. :-)

Има и метод за тестване без разглобяване - с компресор се подава въздух към цилиндрите един по един, през отвора за свещта (при затворени клапани) - ако има пробив към охладителната уредба излизат мехурчета в казанчето. Така може да се определи и прогоряла гарнитура между цилиндрите (съскане в съседен на "напомпвания" цилиндър), строшени сегменти (съскане в картера) и изпускащи клапани.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Пон 15 яну 2007 10:50

Същия налеп имах на Вектрата1,6-моно, която беше с тотално издухан двигател и чупеше парченца от буталата.Гореше масло като двутактов двигател. С Пасата ежедневно карам по 2-3 км-еднократно, но капачката ми е напълно черна (с черен нагар).

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Пон 15 яну 2007 11:10

Виж си маслото как е, също и налягането в охладителната система, нивото на течността...Ако всичко там е наред, значи конденза е заради това че караш на газ и на къси разстояния...

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Re: Моля вижте и посъветвайте...

Мнениеот Lisho » Пон 15 яну 2007 11:13

B4/101 написа:Цялата капачка в бяла пяна.....

Тази "майонеза" е от това, че колата се кара на къси разстояния студен двигател +леко загряване+последващо изстиване на маслените пари= на този ефект върху капачката. Имам го същото явление когато навън е студено през лятото нещата се оправят. Вземи малко от тази субстанция остави я на слънце да се затопли и ще видиш какво се получава. Съставките се "разделят" и се получава водичка (конденз) и масло.Не така стоят нещата ако се смесят охладителна течност и маслото (получава се боза в истинския смисъл на думата и тогава става мяу :cry: )
Виж ако ти гори масло и губиш охладителна течност това е друга тема. Успех

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 15 яну 2007 11:45

За 'спънатото'... пробвай да покараш известно време на високи обороти. Примерно, излизаш на околоМръсното и забравяш че имаш 4-та и 5-та. (че да не плащаш и глоби, не за друго) Аз така една сутрин си дойдох на работа по магистралата на 4-та и после 2 седмици->пушка и никви проблеми с игра на оборотите.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Пон 15 яну 2007 14:13

faf4o написа:
ivo123 написа:за спъването - погледни си маркуча на вентилацията да не е задръстен.

Де го тоз маркуч бе колега?

Маркуча от капака на двигателя до главата на дюзата- при Вектрата и той беше пълен с пяна.

Върни се в “Passat”