Ъпгрейд спирачки Пасат Б5.5 на предно

Техническа и сервизна информация за Passat
gemballa
Автомобил:
Двигател:

Ъпгрейд спирачки Пасат Б5.5 на предно

Мнениеот gemballa » Вто 17 юни 2025 15:32

Здравейте колеги, по неочаквано стечение на обстоятелствата се сдобих с Пасат 1.9 101кс от 2004 година. Спирачките са доста зле, трябва да се ревизират и ще искат нови дискове и накладки, и реших да използвам момента да ъпгрейдна спирачките (нещо което правя на всяка моя кола и дори велосипед :mhihi ). Отпред оциите са ми доста ясни (имам опит с Ауди А4 и А6) - 312мм директен монтаж или 320мм с алуминиев шенкел. Единствената чуденка е ще ми трябват ли по големи външни карета за алу шенкела?
Сега за задните, тук ми е пълна мъгла. Аудитата които съм ъпгрейдвал са били 4х4, а Пасата е на предно. Малко прибързано се с сдобих със задни спирачки от W8, четейки някъде, че спирачките от 4motion и предно са взаимно заменяеми. Моля за информация дали това е наистина така. Също така нямам представа дали съм с двойно серво, тук ако някой подскаже също ще ми е от полза.
Ще е радвам да получа мнения, препоръки и критики относно темата.

Благодаря предварително

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: Ъпгрейд спирачки Пасат Б5.5 на предно

Мнениеот samo_pechka » Вто 17 юни 2025 18:31

320мм за отпред... б@лимумамата , множко ми се види за кола 100коня...
312мм е "класика" за наще магарета и става лесно.
За отзад, не съм много убеден , че ще се наложи промяна ( при комбинация с 312 за отпред ) .
Такава комбинация си я има оригинал на тежките мотори.
Вече ако се сложат по-серт спирачки за отпред, ще трябва се барнат и задните. Но там някой запознат да даде съвет.
За двойното серво , виждат се отгоре като се махне кората двата "меха" един зад друг.
двойно серво пасат.jpg
двойно серво пасат.jpg (50.51 KиБ) Видяна 16 пъти

gemballa
Автомобил:
Двигател:

Re: Ъпгрейд спирачки Пасат Б5.5 на предно

Мнениеот gemballa » Вто 17 юни 2025 20:47

По принцип съм забелязал, че VW/Audi от това поколение са със слаби спирачки отзад, предницата все се "гмурва" при спиране. На едното ми Ауди съм с 345мм отпред и 300мм отзад - е няма такъв готин баланс, много съм доволен.
Чуденката е отзад дали ще станат апаратите от W8

Върни се в “Passat”