ESP на Пасат Б7 не работи както трябва
-
kukata_pasat
- Автомобил: АУДИ А4 Б6
- Двигател: AVF
ESP на Пасат Б7 не работи както трябва
Здравейте колеги.Имам Пасат Б7 2.0 140 кс 2011 година CFFB 4х4.Днес в поледица реших да пробвам дали ESPто работи както трябва но ми прави впечатление,че когато му подам газ и кривна волана за да я занеса умишлено тя се занася лампата на таблото която святка (жълтата кола и следите)и продължава да набира.За справка преди да взема тази кола имах Ауди А4 Б6 и там когато дам газ в завой на хлъзгав път когато подам газ лампата на ESP светка и колата моментално губи мощност с цел да не продължавам да набирам.Тук лампата свети колата оборотите продължават да се вдигат и занасянето продължава. ABS система работи както трябва наред е.Утре ще я закача с диагностика Делфи (такава имам) за грешки но при предишни закачвания грешки не е имала нито ми е светкал чека или лампата с жълтата кола която е за ESP.Въпросът ми е някой сблъсквал се е с подобен проблем и знае ли от къде да ме насочи да търся проблема.
- goppa
- VW експерт

- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател: CFFB
Re: ESP на Пасат Б7 не работи както трябва
Системата която отнема газта при боксуване се казва ASR. ESP задейства спирачките на отделни колелета за да не поднасяш в завоите. Не отнема газта.