Passat B8 - подобрения
- netizen
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Kodiaq
- Двигател: DFHA
- Контакти:
Re: Passat B8 - тунинг, подобрения, ремонти
Сложих си като POI камери, пиука като наближаваш до хранилка или стационарна камера :)
- deodriver
- Автомобил: Passat B7 DSG 4motion
- Двигател:
Да,цедката имах предвид.Реално филтър няма,тя играе ролята му.Хората я чистят,но при желание може и да се смени,само на два болта е.Но определено 30к до 40к за смяната на маслото,заради честите проблеми до които се стига.Лятото имах случай на един познат с Ауди Q3 с изгорял управляващ блок на Халдекса,заради запушване на цедката.Помпата също беше заминала,а платката на блока беше станала черна.
-
- Автомобил:
- Двигател:
netizen написа:Сложих си като POI камери, пиука като наближаваш до хранилка или стационарна камера :)
Трябва ли да пускам Car-Net за тези POI камери и ръчно ли ги добавяш или има някаква база данни?
Трябва ли навигацията да е пусната за да цвърчи за камерите?
- ssssl
- Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
- Двигател: CJXC
deodriver написа:Да,цедката имах предвид.Реално филтър няма,тя играе ролята му.Хората я чистят,но при желание може и да се смени,само на два болта е.Но определено 30к до 40к за смяната на маслото,заради честите проблеми до които се стига.Лятото имах случай на един познат с Ауди Q3 с изгорял управляващ блок на Халдекса,заради запушване на цедката.Помпата също беше заминала,а платката на блока беше станала черна.
Колко му е струвало?
- netizen
- VW експерт
- Контакти:
HarvesteR написа:netizen написа:Сложих си като POI камери, пиука като наближаваш до хранилка или стационарна камера :)
Трябва ли да пускам Car-Net за тези POI камери и ръчно ли ги добавяш или има някаква база данни?
То не е точно цвърчене, като камбанка е звука. Не е задължително да е пусната навигацията. Ще кача архив за сваляне по-късно за който иска да пробва.
Edit: Ето линк за сваляне https://we.tl/t-Zz3rIKnzah
Импортват се като PersonalPOI , след което се избира кои да се показват от медията. Мисля , че имаше лимит за 5-6 категории.
- astragt
- Автомобил: b8 alltrack
- Двигател:
netizen написа:HarvesteR написа:netizen написа:Сложих си като POI камери, пиука като наближаваш до хранилка или стационарна камера :)
То не е точно цвърчене, като камбанка е звука. Не е задължително да е пусната навигацията. Ще кача архив за сваляне по-късно за който иска да пробва.
Edit: Ето линк за сваляне https://we.tl/t-Zz3rIKnzah
Импортват се като PersonalPOI , след което се избира кои да се показват от медията. Мисля , че имаше лимит за 5-6 категории.
Чудно, благодарско за споделянето!
Можеш ли да кажеш какви са стъпките по импортването. При мен не се получава, не намира нищо на картата, на която съм ги качил.
Update: Преборих го, просто иска директория PersonalPoi и файл metainfo2 да са в главната директория на SD-картата. Аз ги бях качил на карта с музика в поддиректория и не ги намираше.
- netizen
- VW експерт
- Контакти:
Някой да е пробвал VCP 5.5.1 дали работи с В8? Не че ми е от особена важност да си отключа VIM ... ама ме дразни, че не работи
- Kapon4o
- Автомобил: VW Passat
- Двигател:
Здравейте,
на мен един пр ми активира Lane assist-a че го нямах, а имах sign recognition и disctronic.
Активира ми и страничното огледало да се сваля при задна, но не мога да го наглася ръчно колко да сваля защото ми казаха, че нямам памет на седалката и само ако имам памет това действало... в момента го сваля макс надолу което не ми върши работа.
Някой знае ли настройките, за да сменя мигането на краткия мигач от 3 мигания на 4, че мисля ще ми е по-практично?
П.С и аз наблюдавам тея 1000 оборота при плавно предвижване най-вече за маневриране или пакрикране.
на мен един пр ми активира Lane assist-a че го нямах, а имах sign recognition и disctronic.
Активира ми и страничното огледало да се сваля при задна, но не мога да го наглася ръчно колко да сваля защото ми казаха, че нямам памет на седалката и само ако имам памет това действало... в момента го сваля макс надолу което не ми върши работа.
Някой знае ли настройките, за да сменя мигането на краткия мигач от 3 мигания на 4, че мисля ще ми е по-практично?
П.С и аз наблюдавам тея 1000 оборота при плавно предвижване най-вече за маневриране или пакрикране.
- netizen
- VW експерт
- Контакти:
Блок - 09
- Security Access: 31347
- Adaptation
- Turn signal control
- Security Access: 31347
- Adaptation
- Turn signal control
- deodriver
- Автомобил: Passat B7 DSG 4motion
- Двигател:
ssssl написа:deodriver написа:Да,цедката имах предвид.Реално филтър няма,тя играе ролята му.Хората я чистят,но при желание може и да се смени,само на два болта е.Но определено 30к до 40к за смяната на маслото,заради честите проблеми до които се стига.Лятото имах случай на един познат с Ауди Q3 с изгорял управляващ блок на Халдекса,заради запушване на цедката.Помпата също беше заминала,а платката на блока беше станала черна.
Колко му е струвало?
Не знам,колата замина за Холандия само на предно.Ремонта е бил там.
-
- Автомобил:
- Двигател:
netizen написа:в оригинал е Gradual, Controlled by time , сменя се на Directly Controlled threshold Value.
Най-вероятно имаш бутон mode (с избор на режимите на шофиране). Предполагам, че промяната на Directly Controlled threshold Value прави точно това, което и избирането на в Individual режима, когато Drive е в Sport (освен, че превключва кутията в S и педалът за газта реагира по-добре).
Ако е така, то тази адаптация е безсмислена, защото ще промена реакцията само при режими Comfort и Normal, където по подразбиране Drive е на Normal.
В такъв случай адаптацията добива смисъл при автомобили без екстрата избор на режим на шофиране.
Поправи ме ако бъркам за да знам утре дали да правя адаптацията.
- netizen
- VW експерт
- Контакти:
Имам DCC, имам и Drive mode selection. Всъщност си прав , че променяш Comfort и Normal режимите и ако имаш Drive Selection можеш да си го направиш в Individual режижма това от колата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Разбриам, точно заради разликите, които си описал карам само в режи Sport или Individual. В другите режими е ендо присецване и замисляне, особено в трафик.
- VasilStoichkov
- Автомобил: Passat B7 Variant 4motion 177hp
- Двигател: CFGC
Re: RE: Re: Passat B8 - тунинг, подобрения, ремонти
Да разбирам ли, че старт стоп системата ще ти се включва когато напрежението падне под 12,1V?
Passat B7 | 4motion | 177hp |