Пасат Б5 2.0 постоянен шум в скоростната кутия

Техническа и сервизна информация за Passat
spas64
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б5 2.0 постоянен шум в скоростната кутия

Мнениеот spas64 » Сря 15 апр 2015 20:13

Здравеите,аз съм нов в форума,имам пасатб5 2.0 с проблем в скоростната кутия.Посоянен шум брз значение от предавките

Blade68
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат Б5 2.0 постоянен шум в скоростната кутия

Мнениеот Blade68 » Нед 03 май 2015 21:13

И аз имам същия проблем, както и много други хора (бих казал нещастни собственици на VW). Смених маслото в скоростите (само 105 лв. с късмет и собствен труд), шума намаля, което иде да рече че проблема е точно там. Само че съм сигурен, че след няколко ден пак ще си почне да вие на стария глас. Защото вътре нещо вече е безвъзвратно прецакано.
Вариант 1 - ремонт на скорости, това онова, малко по малко ще ти издърпат поне хилядарка. (На мен с торсена - поне 2). Резултат - твърде съмнителен поради нивото на майсторите в държавата. Последните не знаят много работи, но за сметка на това добре обясняват как нещо нямало да стане не по тяхна вина.
Вариант 2 - нова (на старо) скоростна кутия - щом си само с предно, ще си намериш някоя, (пасати за части - колкото щеш, сега вече се сещам защо). Само че там ти трябва късмет да случиш на по-читава. Тук може да минеш и с по-малко от 1000 лв.
Вариант 3 - (най-добрия). Разкарваш таралясника, наречен VW, купуваш си читава кола и си свиркаш.
Вариант 4 - правиш като мен - сменяш маслото за всеки случай (така е най-евтино) и караш докато се строши. Не че аз не бих разкарал бангията на секундата, ама с тоя рев на одрани магарета от скоростите няма кой да я вземе.
Ако само това ти е проблема в колата - направо си късметлия. Като прочетеш във форума колко дефекти дават тия пасати - ум да ти зайде. И ремонтите струват като на Мерцедес.

Потребителски аватар
k_borisow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Пасат Б5 2.0 постоянен шум в скоростната кутия

Мнениеот k_borisow » Пон 04 май 2015 13:56

Здравейте,
аз имах подобен проблем със скоростната кутия. При по ниска скорост (без значение от предавката) се чуваше шум като все едно две зъбни колела се въртят на сухо, а при по висока скорост оставаше само едно жужене (свистене).Смених маслото но ефект нямаше. Тук във форума един колега беше похвалил майстор на улица Малашевска 1 в двора на Родопа. Закарах му колата той я покара и каза че трябва да я разглоби, но не му звучало като да има нещо счупено. Оставих му я и след няколко дни ми се обади че проблема е в един лагер. След смяната му и отново смяня на масло сега всичко е наред срещу сумата от 440 лева с труда и частите.

Върни се в “Passat”