Passat 1.8 RP 1990г Изсъскване на двигателя след гасене?
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Passat 1.8 RP 1990г Изсъскване на двигателя след гасене?
Имам интересен проблем, който забелязвам от тия дни, откакто започнах да карам на газ. При гасене на двигателя, нещо отзад откъм изпускателните колектори изсъсква малко след като изгася и излиза малко пара.
При работещ двигател не излиза никаква пара. Имам парно, всичко си работи нормално.
Долу на блока под тройника след смяна на антифриза, забелязах че има влажно петно. Изглежда пластмасовият тройник е за смяна. Така и ще стане.
От къде е може да е това изсъскване, защото ме притеснява? Виждам, че е отзад, но не виждам къде точно.
Онзи ден смених антифриза с Лукойл-ски. Преди това не съм обръщал внимание на подобен проблем. Системата е обезвъздушена, оставих да превърти няколко пъти с отворена капачка вентилатора, имам парно.
Изсъскването е подобно на това, ако се капне вода върху горещ котлон.
При работещ двигател не излиза никаква пара. Имам парно, всичко си работи нормално.
Долу на блока под тройника след смяна на антифриза, забелязах че има влажно петно. Изглежда пластмасовият тройник е за смяна. Така и ще стане.
От къде е може да е това изсъскване, защото ме притеснява? Виждам, че е отзад, но не виждам къде точно.
Онзи ден смених антифриза с Лукойл-ски. Преди това не съм обръщал внимание на подобен проблем. Системата е обезвъздушена, оставих да превърти няколко пъти с отворена капачка вентилатора, имам парно.
Изсъскването е подобно на това, ако се капне вода върху горещ котлон.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat 1.8 RP 1990г Изсъскване на двигателя след гасене?
Има една уплътняваща гумичка на всмукателния колектор към главата през който преминава антифриза.С времето тя се спича и започва да капе по малко върху изпускателния колектор ,и като е нагрят съска.
Сваля се всмукателния колектор и се сменя гумичката.С времето нещата малко по малко се влошават и теча се увеличава.
Ако искаш пробвай една добавка на redweld на holts за течове по охладителната система.
Има ги по 10лв. в кауфланд синьо шишенце.
Не запушва парното,на две мои коли съм слагал и мисля че ще свърши работа.
Сваля се всмукателния колектор и се сменя гумичката.С времето нещата малко по малко се влошават и теча се увеличава.
Ако искаш пробвай една добавка на redweld на holts за течове по охладителната система.
Има ги по 10лв. в кауфланд синьо шишенце.
Не запушва парното,на две мои коли съм слагал и мисля че ще свърши работа.
- Jijooshu
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: RP 1989
За холтса потвърждавам, моята миналата година замръзна и след това текна от радиатора. Само че има тънкост - не се налива по описания на опаковката начин. За съжаление не помня как точно беше, но ако пише да го налееш на студена кола, го налей на напълно загряла.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Най добрия вариант е сваляне на смукателния колектор и смяна на гарнитурата и гумичката
Не е лесно да се свали, но не е и невъзможно
Не е лесно да се свали, но не е и невъзможно
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
инжектопляктор написа: изсъсква малко след като изгася
Въздиша по теб.

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Аз не виждам течове, само когато я изгася 1-2 пъти чувам изсъскване, все едно е капнала вода върху котлон.
Когато двигателят е запален, всичко си е точно.
Значи казвате, че шибаният подгрев на колектора играе номера, така ли? Някой може ли да ми каже как изглежда гарнитурката и дали е лесно да се свали колектора? То какво лесно, 20 годишни болтове, половината от които ще ги скъсам.
Аз се панирах да не е гарнитура на глава, пък гледам че парно и т.н всичко точно.
Когато двигателят е запален, всичко си е точно.
Значи казвате, че шибаният подгрев на колектора играе номера, така ли? Някой може ли да ми каже как изглежда гарнитурката и дали е лесно да се свали колектора? То какво лесно, 20 годишни болтове, половината от които ще ги скъсам.

Аз се панирах да не е гарнитура на глава, пък гледам че парно и т.н всичко точно.
- К.Одаджийски
- VW експерт
То капе точно върху горещ котлон, директно върху изпускателния колектор и затова съска.
Смяната, болтовете са на шибани места и трябва да се гледат с огледало, но с хубав инструмент се отвиват лесно
Ето гарнитурката и болтовете, на номер 3 е гумичката дето те ебава

Смяната, болтовете са на шибани места и трябва да се гледат с огледало, но с хубав инструмент се отвиват лесно
Ето гарнитурката и болтовете, на номер 3 е гумичката дето те ебава

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
К.Одаджийски написа:...но с хубав инструмент се отвиват лесно Ето гарнитурката и болтовете, на номер 3 е гумичката дето те ебава
Ясно! Ако й сипя добавка, има ли вероятност да стане работата? То течът е по 1-2 капки максимум, изглежда като стана студено и се видя. Проблемът е, че ме е страх да не скъсам болтовете на колектора, че ще си отворя 10 пъти повече проблеми.
За хубав инструмент - имам яка тресчотка 1/2(FORCE), както и камъни.
Да я карам така, докато се наема да я правя няма да е фатално, така ли да разбирам?
Интересното е, че при работещ двигател не го прави, само като го изгася и изчакам малко.

- К.Одаджийски
- VW експерт
Това е гума там, не знам дали ще го затисне препарат против течове. Болтовете за яки, не можеш да ги скъсаш. Дълги са и мисля че са неръждаеми.
Като цяло не ти трябва яко гидоре, а тънко и здраво с малка тресчотка, щото разстоянието не е голямо за бъркане. Средните два болта имат специално направено място в колектора през което да минава инструментът. Ще ти трябва и едно огледало, ако не за развалянето, за събирането със сигурност.
Хубаво е накрайника да е плътен за да може да се закрепи болта на него и да го поставиш на мястото му
Естествено има и вариант да е спукан там колектора и при изстиване да отваря като за 1-2 капки...
Като цяло не ти трябва яко гидоре, а тънко и здраво с малка тресчотка, щото разстоянието не е голямо за бъркане. Средните два болта имат специално направено място в колектора през което да минава инструментът. Ще ти трябва и едно огледало, ако не за развалянето, за събирането със сигурност.
Хубаво е накрайника да е плътен за да може да се закрепи болта на него и да го поставиш на мястото му
Естествено има и вариант да е спукан там колектора и при изстиване да отваря като за 1-2 капки...
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
К.Одаджийски написа:Като цяло не ти трябва яко гидоре, а тънко и здраво с малка тресчотка, щото разстоянието не е голямо за бъркане. Средните два болта имат специално направено място в колектора през което да минава инструментът.
Проблема е, че е навряно и не се вижда.

- К.Одаджийски
- VW експерт
Правил съм го, отвън на пътя, 6 часа ми отне да сваля моното с колектора и инсталацията от един пасат, да сваля моя целия инжекцион с инсталацията и да монтирам моното с неговата инсталация
Накрая малко запалих едни кабели щото обърках розовия с червения на бушониерата, но всичко беше ток и жица

Накрая малко запалих едни кабели щото обърках розовия с червения на бушониерата, но всичко беше ток и жица

- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
К.Одаджийски написа:Правил съм го, отвън на пътя...
С какви инструменти го сваля? Да разбирам, че не е нищо сложно или е нещо гадно, за което е най-добре да си взема и помощник?
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Никъде няма добавка на Холтс, взех на Mannol. Да сипвам?
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Сипвай смело, после ще питаш защо нямаш парно.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Zdravko Zankov написа:Сипвай смело, после ще питаш защо нямаш парно.
Не с лошото.