В момента е Съб 17 ное 2018 19:37
Фолксваген България - Volkswagen Bulgaria

Всички времена са UTC+02:00


Правила на форума


Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума



Създай нова тема  Отговори  [ 477 мнения ]  Отиди на страница Предишна 126 27 28 29 3032 Следваща
Автор Съобщение
Мнение Заглавие: Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя? Публикувано: Нед 21 дек 2014 0:56 
Извън линия

Регистриран на: Чет 21 ное 2013 21:35
Мнения: 516
Автомобил:
Двигател:
Калоян Крумов написа:
Изображение


:11 :11 :11


Нагоре
 
Мнение Заглавие: Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя? Публикувано: Нед 21 дек 2014 9:42 
Извън линия
Потребителски аватар

Регистриран на: Вто 27 окт 2009 12:22
Мнения: 1076
Автомобил: Jetta mkII
Двигател: PN 1989
Местоположение: Русе
Изображение

Първата партида е на лице....Телешки суджук и Контра филе.Сега ще почакаме малко :drunk


Нагоре
 
Мнение Заглавие: Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя? Публикувано: Нед 21 дек 2014 9:44 
Извън линия

Регистриран на: Нед 25 сеп 2011 11:53
Мнения: 2147
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1100
Двигател: avf+m47
Местоположение: shabla
Много добре сте направили колеги :beer Ама тея печки не ги ли ползвате :rolleyes


Нагоре
 
Мнение Заглавие: Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя? Публикувано: Нед 21 дек 2014 10:44 
Извън линия
Потребителски аватар

Регистриран на: Пон 29 яну 2007 20:15
Мнения: 6404
Автомобил:
Двигател:
И аз закачих мезето ,ама тая мъгла ги съсипва. :banghead


Нагоре
 
Мнение Заглавие: Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя? Публикувано: Нед 21 дек 2014 10:59 
Извън линия
Потребителски аватар

Регистриран на: Пет 25 май 2012 21:42
Мнения: 616
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 93
Местоположение: СтараЗагора
Изображение
Изображение

Не се е застудило още както трябва,пък и мъглата е гадна :banghead ама ще чакаме


Нагоре
 
Мнение Заглавие: Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя? Публикувано: Сря 24 дек 2014 17:47 
Извън линия
Потребителски аватар

Регистриран на: Сря 19 ное 2008 9:38
Мнения: 809
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Местоположение: София/Ямбол
Първата партида стана за 10 дни, втората ще я пробвам утре. Днес я изкарах да я поодуха вятъра, иначе виси в мазето. Месото е от свински бут, киснато 24 часа в морска сол и вода, с кимион, бахар, дафинов лист, лук и 50 грама ракия. Рецептата е от приятел който редовно си прави свинска пастърмичка :-)


Прикачени файлове:
Photo1094.jpg
Photo1094.jpg [ 61.87 KиБ | Видяна 778 пъти ]
Нагоре
 
Мнение Заглавие: Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя? Публикувано: Съб 27 дек 2014 3:57 
Извън линия

Регистриран на: Нед 13 апр 2008 22:18
Мнения: 2492
Автомобил: vw mk2 Candy Blue
Двигател:
phantom_ написа:
Много добре сте направили колеги :beer Ама тея печки не ги ли ползвате :rolleyes



Виж в най долу на снимката се вижда влагоуловителя.За 4 дена станаха, а в Русенско имаме мъгли с лопата да ги ринеш,на външната тераса освен да стане по мокро местото няма накъде :death


Нагоре
 
Мнение Заглавие: Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя? Публикувано: Съб 27 дек 2014 12:13 
Извън линия
Потребителски аватар

Регистриран на: Пон 26 май 2014 14:43
Мнения: 141
Автомобил: Audi 80
Двигател: 1Z
Местоположение: Варна
Айде и нещо от мен :drunk

Изображение


Нагоре
 
Мнение Заглавие: Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя? Публикувано: Пон 29 дек 2014 10:53 
Извън линия
Потребителски аватар

Регистриран на: Нед 06 фев 2005 23:04
Мнения: 11879
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Местоположение: Варна
dctr88 несе ли опасяваш от гларусите ?


Нагоре
 
Мнение Заглавие: Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя? Публикувано: Пон 29 дек 2014 13:11 
Извън линия
Потребителски аватар

Регистриран на: Пон 26 май 2014 14:43
Мнения: 141
Автомобил: Audi 80
Двигател: 1Z
Местоположение: Варна
Мои приятели и познати из целия град големи ядове берат с тях гларуси, но при мен във Владиславово няма, съхнат си и не ги мисля, :smile


Нагоре
 
Мнение Заглавие: Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя? Публикувано: Пон 29 дек 2014 13:19 
Извън линия
Потребителски аватар

Регистриран на: Пон 23 фев 2009 16:14
Мнения: 6408
Автомобил: Golf 4 Variant
Двигател: 1.9 TDI 110hp AHF
Местоположение: Varna
Това в тубите да не е нафта :icon_lol


Нагоре
 
Мнение Заглавие: Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя? Публикувано: Пон 29 дек 2014 14:04 
Извън линия
Потребителски аватар

Регистриран на: Пон 26 май 2014 14:43
Мнения: 141
Автомобил: Audi 80
Двигател: 1Z
Местоположение: Варна
Ах, набито око имаш колега, :mhihi

Домашнярка :c020

А зад кадър се крие и едно 150л. буренЦЕ с червено винце....

:redface :redface :redface :redface :redface


Нагоре
 
Мнение Заглавие: Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя? Публикувано: Пон 29 дек 2014 14:44 
Извън линия
Потребителски аватар

Регистриран на: Пон 23 фев 2009 16:14
Мнения: 6408
Автомобил: Golf 4 Variant
Двигател: 1.9 TDI 110hp AHF
Местоположение: Varna
E ще изкараш зимата значи :beer Аз сега чакам да ми донесат нов хладилник с по-голям фризер от Зора, че старият дойде малък, няма място за суджуците, пък ще станат много твърди. А още свинското не съм взел. :icon_lol


Нагоре
 
Мнение Заглавие: Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя? Публикувано: Пон 29 дек 2014 15:06 
Извън линия
Потребителски аватар

Регистриран на: Пон 26 май 2014 14:43
Мнения: 141
Автомобил: Audi 80
Двигател: 1Z
Местоположение: Варна
Много се бавиш, ние вече ядем филета от над 1 месец, :smile :drunk


Нагоре
 
Мнение Заглавие: Re: Зимни мезелъци! кой, как приготвя? Публикувано: Пон 29 дек 2014 17:18 
Извън линия
Потребителски аватар

Регистриран на: Съб 09 фев 2013 12:45
Мнения: 1330
Автомобил: VW Passat B 5.5
Двигател: AVB 1.9 TDI 2002
Местоположение: Габрово
Здравейте колеги - фенове на "тънките" мезета. Понеже и аз съм голям привърженик на мезетата - расли на кокал, ще споделя една моя рецепта за приготвяне на пастърмица. Преди време ми попадна от някъде и я имах записана, но в последствие я изгубих и в продължение на годините, вложих малко творчество и е твърде вероятно да съм избягал далеч от оригинала. Ако на някой му се стори нещо нередно в рецептата, моля да ми обърне внимание за да се коригирам, въпреки, че така както я правя, става чудесно. Значи вземам 4 парченца свинско бон филе (излизат около 1,5кг). Измивам ги хубаво на студена, течаща вода и отстранявам (ако има) мазнотиите. Рядко има такива, но все пак. Вземам на жената една керамична, правоъгълна тавичка. Обикновено се хващат точно, подредени едно до друго, без да се застъпват. Предварително наръсвам готварска сол на дъното на тавичката - колкото то да се покрие. Нареждам филенцата и ги покривам с готварска сол - не много чак да стане пласт сол, но така на око. Овъргалвам ги в тавичката за да поемат равномерно количество от солта и отново ги поръсвам лекичко отгоре. Покривам ги с кухненско фолио и шибвам тавичката в хладилника. След 24 часа филенцата вече са се покрили с вода. Изливам я и отново поръсвам със сол по описания по-горе начин. Отново слагам фолиото и в хладилника. След още 24 часа вадя тавичката (в нея почти няма вече вода, защото филенцата са се отцедили още първия път). Изплаквам ги със студена, течаща вода и оплаквам тавичката от солта. Нареждам обратно филенцата в нея и ги заливам с чиста, студена вода - да се покрият. Отново в хладилника, след 12 часа повтарям процедурата - изсипвам вече леко солената вода и наливам свежа. След още 12 часа вече сме почти на финала - вадя филенцата (вече стегнати от солта), оплаквам ги и ги оставям леко да поизсъхнат в тавичката за няколко часа. Идва ред на кайзеровката. По магазините продават подправка за пастърма - съдържа единствено червен пипер и чимен на прах. Тук има два варианта:
1. Изсипвам подправката в купичка и я омесвам с бяло вино докато стане на каша. По желание може да се допави счукан чесън, сминдух, чубрица. Филенцата се намазват с тънък слой от кашата, слага им се по-дебел конец с губерка и се окачват на сухо и проветриво място.
2. Подправката се изсипва върху вестник и филенцата се овалват в нея. Този вариант е по-удачен при по-мокро месо, което доволно си попива от подправката.
Докато писах ми се увеличи слюнкоотделянето. Сложих си филенцата на тавана преди около 3-4 дена, но вчера проверих и не бяха чули да изсъхват. Ще пробвам да ги сложа в хладилника, както прочетох по-горе, че става. Хай наздраве :beer
Edit: Пробвал съм със свинско контрафиле и телешки шол. Пак става, но бон филето, като че ли е една идея по-крехко. Затова го предпочитам.


Нагоре
 
Покажи мненията от преди:  Сортирай по  
Създай нова тема  Отговори  [ 477 мнения ]  Отиди на страница Предишна 126 27 28 29 3032 Следваща

Всички времена са UTC+02:00


Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: (bubsa), boar, ivanveltchev и 18 госта


Вие не можете да публикувате теми в този форум
Вие не можете да отговаряте на теми в този форум
Вие не можете да променяте собствените си мнения в този форум
Вие не можете да триете мнения в този форум
Вие не можете да прикачвате файлове в този форум

Търси за:
Отиди на:  
Форумът е създаден през 2004 г. от Николай Найденов и Ивайло Николов за всички фенове на VW. През годините се поддържа и обновява от Клуб на привържениците на Фолксваген в България. Специални благодарности на vasstop, ISRalien, heimdal, wili98 и др.
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
VW Club Bulgaria
mobile.bg
ODIGY WEB Design