Търся рецепта за козунак, който да стане на конци!-Резултат!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
blagoykata
Мнения: 620
Регистриран на: Пон 23 окт 2006 22:05
Автомобил: Пасат
Двигател: АФТ 1996
Местоположение: Пловдив

Мнениеот blagoykata » Сря 04 апр 2007 10:47


chefito написа:Сори за спама ама какъв е проблема да се купи козунака от магазина...все пак някои хора си изкарват прехраната с това и правят наистина страхотни козунаци?


Не е проблем :D, но не вЕрвам на етикета ..., т.е. искам домашно производство (сещам се за една реклама, в която прекаляват с въпроса "Домашно е, нали?" :lol: )
За да бъда обективен, чух добри отзиви за някви хасковски - продавали се в Метро :roll: - със сигурност ще ги опитам, но и със сигурност ще си омеся сам! :041:

Днес чух, че при варенето на яйцата, отдолу на тенджерата се поставяла дървена решетка или нещо подобно - уж за да не се пукат :roll:




Потребителски аватар
bomber
Мнения: 4315
Регистриран на: Вто 13 дек 2005 17:34
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: Софията

Мнениеот bomber » Сря 04 апр 2007 10:57


Аз за яицата си купих от ТСМ едно приспособление което има мн.тънка игличка и с нея яицето се дупчи и няма пукане.


Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Мнения: 5650
Регистриран на: Пон 09 окт 2006 9:01
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD
Местоположение: Търговище

Мнениеот gr_kanev » Сря 04 апр 2007 11:50


К.Одаджийски написа:Няма кой да ми повярва, че в автофорум съм прочел рецепта за козунак. :D

Грешка - не просто автофорум (някакъв си), ами най-добрият !
Явно каращите VW са енциклопедисти (марката е масова, не за друго).
: vw fen


Потребителски аватар
dobrin
Rule Enforcer
Rule Enforcer
Мнения: 28922
Регистриран на: Пет 03 юни 2005 20:05
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: PB 112+
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 04 апр 2007 11:59


За предпазване от напукване на яйцата при варене, се завързват в едно голямо парче марля, така че да не подскачат и да не се търкалят насам натам.


Потребителски аватар
Asen_D
Мнения: 2238
Регистриран на: Чет 19 яну 2006 0:25
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София

Мнениеот Asen_D » Сря 04 апр 2007 18:07


bomber написа:Аз за яицата си купих от ТСМ едно приспособление което има мн.тънка игличка и с нея яицето се дупчи и няма пукане.

И после през тази дупка боядисваш жълтъка... mhihi
Или то това е "технологичен отвор"... mhihi

Става,и се практикува,ако не се боядисват после. :!:


Потребителски аватар
buFka
Мнения: 3315
Регистриран на: Сря 09 ное 2005 8:00
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: на Герена
Контакти:

Мнениеот buFka » Сря 04 апр 2007 19:20


chefito написа:Сори за спама ама какъв е проблема да се купи козунака от магазина...все пак някои хора си изкарват прехраната с това и правят наистина страхотни козунаци?

еми не продават у магазините....освен да си го направя нямам избор. а има и нещо друго - домашния си е домашен, кеф ти стафидки, кеф ти орехчета, кеф ти пастърмица у козуначето mhihi най-добре е козунак с пържоли и кюфтенца :-D


Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Мнения: 5650
Регистриран на: Пон 09 окт 2006 9:01
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD
Местоположение: Търговище

Мнениеот gr_kanev » Сря 04 апр 2007 19:40


Извинявам се ако се намесвам късно, но не забелязах някой да е отбелязал един важен факт - че брашното, от което ще се замесва тестото за козунака трябва да не е прясно смляно, а да е стояло поне 3-4 месеца (от смилането на житото). Възможно е това да е известно (тъй като това изискване било не само за козунак, а и за други подобни изделия), но мисля че не е лошо да се напомни.


Потребителски аватар
Даскала™
Мнения: 5444
Регистриран на: Сря 16 мар 2005 23:41
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Сря 04 апр 2007 19:42


:офф
Аааааааа Благойка,не барай там :smackbum mhihi (аватара)


Потребителски аватар
valeri dimov
Мнения: 117
Регистриран на: Пон 28 ное 2005 11:54
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот valeri dimov » Сря 04 апр 2007 20:07


зада не се пукат яицата слагаш във водата оцет и сол изпитана рецепта от маика ми.а за козунака верно е важен е боя от масата :lol:


Потребителски аватар
orgasmatron
Мнения: 1333
Регистриран на: Нед 29 яну 2006 19:47
Автомобил: Passat B4 Syncro
Двигател: AGG
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Сря 04 апр 2007 20:20


gr_kanev написа:Извинявам се ако се намесвам късно, но не забелязах някой да е отбелязал един важен факт - че брашното, от което ще се замесва тестото за козунака трябва да не е прясно смляно, а да е стояло поне 3-4 месеца (от смилането на житото). Възможно е това да е известно (тъй като това изискване било не само за козунак, а и за други подобни изделия), но мисля че не е лошо да се напомни.


спокойно григоре, толкова химия се сипва в тия брашна та не е истина, по принцип брашното трябва да преседи поне година в силози, но науката е напреднала и всичко е ок. важното е брашното да е тип 500 може и 650 но то по рядко се намира а тия 700(добруджа) и 1150 (типово) не стават за козунак, просто не са "силни" брашна, друг е въпроса че отдавна няма силни брашна у нас, във всички фурни се блъскат подобрители на поразия, а лошото е че и самите мелници блъскат химии за да се подобри качеството на брашната


Потребителски аватар
Даскала™
Мнения: 5444
Регистриран на: Сря 16 мар 2005 23:41
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Сря 04 апр 2007 20:32


Оргазма,ти ше ме накараш да спра хляба и тестените изделия :shock


Потребителски аватар
orgasmatron
Мнения: 1333
Регистриран на: Нед 29 яну 2006 19:47
Автомобил: Passat B4 Syncro
Двигател: AGG
Местоположение: София
Контакти:

Мнениеот orgasmatron » Чет 05 апр 2007 6:04


даскале не съм ти разправял пък как се приготвят :)
то ако се намери и някой колега месар, или някой от ония дето обезкосмяват :) пилета, да ти каже някой работи, ще станеш пълен вегетарианец


МАРИЯНА
Мнения: 35
Регистриран на: Сря 31 май 2006 13:35
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София

Относно яйцата

Мнениеот МАРИЯНА » Чет 05 апр 2007 6:54


Колеги, не си купувайте от тези яйца в кори, които са вакуумирани.
Преди 2год. купих такива и от 30 яйца останаха здрави само 5.
:banghead: Солта във водата се слага, за да могат по-лесно да се белят.
Оцета се слага в боята.


Потребителски аватар
buFka
Мнения: 3315
Регистриран на: Сря 09 ное 2005 8:00
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: на Герена
Контакти:

Мнениеот buFka » Чет 05 апр 2007 7:14


orgasmatron написа:спокойно григоре, толкова химия се сипва в тия брашна та не е истина, по принцип брашното трябва да преседи поне година в силози, но науката е напреднала и всичко е ок. важното е брашното да е тип 500 може и 650 но то по рядко се намира а тия 700(добруджа) и 1150 (типово) не стават за козунак, просто не са "силни" брашна, друг е въпроса че отдавна няма силни брашна у нас, във всички фурни се блъскат подобрители на поразия, а лошото е че и самите мелници блъскат химии за да се подобри качеството на брашната


Е ако ползвам 405 проблем ли е?


Потребителски аватар
bomber
Мнения: 4315
Регистриран на: Вто 13 дек 2005 17:34
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: Софията

Мнениеот bomber » Чет 05 апр 2007 8:52


AGS написа:
bomber написа:Аз за яицата си купих от ТСМ едно приспособление което има мн.тънка игличка и с нея яицето се дупчи и няма пукане.

И после през тази дупка боядисваш жълтъка... mhihi
Или то това е "технологичен отвор"... mhihi

Става,и се практикува,ако не се боядисват после. :!:

Нишо му няма на жълтъка,пък и да се боядиса кво..нали е безвредна боята :)



Върни се в “ОФФ-Топик - други”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 7 госта