Кулинария
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Мнения: 248
- Регистриран на: Пон 27 сеп 2010 15:54
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: Varna
Re: Кулинария
Желателно е ако имате възможност след като направите рецептата да качвате по 1 снимка
- muns61
- Мнения: 7965
- Регистриран на: Чет 01 юли 2010 8:45
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: pleven
Re: Кулинария
Започвам от ракията:
-
- Мнения: 248
- Регистриран на: Пон 27 сеп 2010 15:54
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: Varna
Re: Кулинария
Еми като ще е така :
Ама се отклоняваме от темата малко
Ама се отклоняваме от темата малко
- M.Mitov
- Мнения: 501
- Регистриран на: Пон 22 юни 2009 19:52
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: AFN-2 000
- Местоположение: София,България
Re: Кулинария
Петър Петров написа:Браво за старанието ти, ноооо ако ползваш маргарин вместо масло ме губиш като клиент. Замирише ли ми на маргарин директно махам сервираното и си правя салата...
Много правилно,никакъв маргарин...маслото си е масло
- georgebonev
- Мнения: 3099
- Регистриран на: Пет 10 май 2013 10:04
- Автомобил: Golf 3 Variant
- Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
- Местоположение: Търговище
- Контакти:
Re: Кулинария - Пълнени чушки
Пълнени чушки.
За две чушки - една сурова наденица за печене или варена наденица или карначе или кренвирш или друго бързо опичащо се месно...
Слагаме го на дъното на изтърбушените чушки. Около 1/2 от обема.
Над него резен кашкавал.
Над него парче сирене.
Около кашкавала и сиренето запълваме празнините с още малко месо.
Отгоре едно яйце.
Малко сол върху яйцето.
Върху сиренето може щипка чубрица.
За да стоят изправени - печем в гювече. На 250 градуса, ниско във фурната, за около 20-25 мин. само отдолу да се поопече месното, след това още 10-15 мин. и отгоре докато се опече яйцето и още 5-10 мин., ако е наденица.
Сервираме в гювечето или в дълбока чиния, ако сме ги пекли повечко бройки в тавичка.
За две чушки - една сурова наденица за печене или варена наденица или карначе или кренвирш или друго бързо опичащо се месно...
Слагаме го на дъното на изтърбушените чушки. Около 1/2 от обема.
Над него резен кашкавал.
Над него парче сирене.
Около кашкавала и сиренето запълваме празнините с още малко месо.
Отгоре едно яйце.
Малко сол върху яйцето.
Върху сиренето може щипка чубрица.
За да стоят изправени - печем в гювече. На 250 градуса, ниско във фурната, за около 20-25 мин. само отдолу да се поопече месното, след това още 10-15 мин. и отгоре докато се опече яйцето и още 5-10 мин., ако е наденица.
Сервираме в гювечето или в дълбока чиния, ако сме ги пекли повечко бройки в тавичка.
- pepss
- Мнения: 102
- Регистриран на: Съб 14 ное 2009 15:33
- Автомобил: VW Golf III Pink Floyd 1995
- Двигател: 1.6 AEA
- Местоположение: София
Re: Кулинария
Тези пълнени чушки ще се пробват задължително
За любителите на китайската кухня едно побългарено предложение:
Пилешко филе, червени и зелени чушки, моркови, броколи, жълт лук, карфиол, тиквички.
Нарязват се на тънки ивици /поне на мен така ми харесват/ и всичко се пържи по отделно, след което се смесват. Към всичко това се добавя плода от консерва ананас, нарязан на кубчета. Ориз се сварява, отцежда се, към него се прибавя малко масло и няколко лъжици грах от консерва.
В тази комбинация обичам да добавям от така известния сладко-кисел сос:
В дълбокия тиган слагам 200-300 грама винен оцет. Като се затопли се добавя 2-3 лъжици мед. Като се разтвори меда и поври малко се добавя една чаена чаша кетчуп, след което малка лъжичка разбито нишесте за сгъстяване.
Който обича гъби може да добави по горния начин, но аз ги предпочитам нагоре с пънчетата и натъпкани с миризливо синьо сирене
Ако добавим и една салатка домати с моцарела и домашна отлежала, вече всичко си идва на място за една хубава вечеря
За любителите на китайската кухня едно побългарено предложение:
Пилешко филе, червени и зелени чушки, моркови, броколи, жълт лук, карфиол, тиквички.
Нарязват се на тънки ивици /поне на мен така ми харесват/ и всичко се пържи по отделно, след което се смесват. Към всичко това се добавя плода от консерва ананас, нарязан на кубчета. Ориз се сварява, отцежда се, към него се прибавя малко масло и няколко лъжици грах от консерва.
В тази комбинация обичам да добавям от така известния сладко-кисел сос:
В дълбокия тиган слагам 200-300 грама винен оцет. Като се затопли се добавя 2-3 лъжици мед. Като се разтвори меда и поври малко се добавя една чаена чаша кетчуп, след което малка лъжичка разбито нишесте за сгъстяване.
Който обича гъби може да добави по горния начин, но аз ги предпочитам нагоре с пънчетата и натъпкани с миризливо синьо сирене
Ако добавим и една салатка домати с моцарела и домашна отлежала, вече всичко си идва на място за една хубава вечеря
- ivuchev
- Мнения: 847
- Регистриран на: Чет 24 дек 2009 23:58
- Автомобил: Vw polo 1 4 8v + vw sharan 1 8 T
- Двигател: АКК -2000 --------АWC -2004
- Местоположение: Перник
Re: Кулинария
Една бърза ,лесна и вкусна рецепта от една майсторка за любителите на сутрешното Шкембе чорба.
Телешко шкембе 1 кг.
150гр .масло
Черв.пипер
Вода
Прясно мляко.
За дресингите:
Пресен чесън
Оцет
Сол
Черен пипер
Лют едро смлян червен пипер
Шкембето не се измива за да е по вкусно ;)
Слага се в тенджера под налягане и се вари 1.5 часа.
След това се изважда и се оставя да поистине. Нарязва се на малки парченца и се поставя в тенджера . Сипва се вода само да го покрие , следва 1 л. Прясно мляко и се вари на тих огън 20 мин.
През това време в тиган се слага маслото да се разтопи. Прибавя се 1 суп.лъжица червен пипер и се бърка интензивно. Накрая се прибавя към шкембето. Маха се от котлона.
В една купичка се нарязва на ситно чесъна и се прибавя оцета.
Сол и лют червен пипер се слага по вкус след сервиране.
Да ви е сладко.
Телешко шкембе 1 кг.
150гр .масло
Черв.пипер
Вода
Прясно мляко.
За дресингите:
Пресен чесън
Оцет
Сол
Черен пипер
Лют едро смлян червен пипер
Шкембето не се измива за да е по вкусно ;)
Слага се в тенджера под налягане и се вари 1.5 часа.
След това се изважда и се оставя да поистине. Нарязва се на малки парченца и се поставя в тенджера . Сипва се вода само да го покрие , следва 1 л. Прясно мляко и се вари на тих огън 20 мин.
През това време в тиган се слага маслото да се разтопи. Прибавя се 1 суп.лъжица червен пипер и се бърка интензивно. Накрая се прибавя към шкембето. Маха се от котлона.
В една купичка се нарязва на ситно чесъна и се прибавя оцета.
Сол и лют червен пипер се слага по вкус след сервиране.
Да ви е сладко.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Кой е на линия
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 251 госта