От доста време се каня да пусна такава тема във форума.Вярно автомобилен форум е , но всички обичаме вкусотийките ;)
Понеже се записах в кулинарен конкурс се наканих да пусна и темата тук.
Пълнен заек на фурна
Необходими продукти:
1 по-голям заек
маргарин или масло
дреболийките от заека ( ако няма такива купуваме 0.5кг воденички )
сол
червен пипер
лук
ориз
мариновани гъби от буркан
чесън ( по желание )
Заека са намазва с маргарина,червения пипер и солта и се държи поне 2 часа в хладилник.
Сваряват се воденичките ( или дреболийките от заека )
Задушава се лукът , после се прибавя ориза и гъбите и се бърка с дреболийките до сгъстяване.
Вади се заека от хладилника след като е престоял минимум 2 часа и се пълни със сместа която сме получили,ако остане от сместа може да се нареди извън заека в тавата.
Зашиваме заека и го слагаме да се пече във фурната завит под фолио около 2 часа, след което се маха фолиото и се оставя да се запече.
Добър апетит на всички чревоугодници
Кулинария
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Мнения: 248
- Регистриран на: Пон 27 сеп 2010 15:54
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: Varna
Кулинария
Последна промяна от Georgi Vutov на Съб 13 юни 2015 12:12, променено общо 1 път.
-
- Мнения: 1139
- Регистриран на: Вто 03 юли 2007 23:03
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: Нови Искър
Re: Кулинария
Браво за старанието ти, ноооо ако ползваш маргарин вместо масло ме губиш като клиент. Замирише ли ми на маргарин директно махам сервираното и си правя салата...
-
- Мнения: 248
- Регистриран на: Пон 27 сеп 2010 15:54
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: Varna
Re: Кулинария
Попринцип се прави с масло , но в конкурса в който участвам трябва да е с маргарин...
- Pet_rov
- Мнения: 4413
- Регистриран на: Сря 08 май 2013 16:16
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
- Местоположение: Шумен
Re: Кулинария
Кило, кило и 200 свинско месо - да речем бут.
1 кутия майонеза
1 кофичка заквасена сметана
1 кутия топено сирене за мазане - с гъби, без гъби, натурално...
400 - 500 гр. пресни гъби
1 буркан кисели краставички
копър
черен пипер на вкус
сол по желание, заради майонезата и топеното сирене
Месото, гъбите и краставичките се нарязват на парчета, слагат се в голям пръстен гювеч, добавят се топеното сирене, сметаната, майонезата и копъра и всичко се обърква добре. Пече се във фурната на 200 градуса, докато месото стане готово, като отвреме-навреме се разбърква. Ако сосът стане много гъст, може да се добавя малко водичка. Количеството на продуктите може да варира по желание. Добър апетит!
1 кутия майонеза
1 кофичка заквасена сметана
1 кутия топено сирене за мазане - с гъби, без гъби, натурално...
400 - 500 гр. пресни гъби
1 буркан кисели краставички
копър
черен пипер на вкус
сол по желание, заради майонезата и топеното сирене
Месото, гъбите и краставичките се нарязват на парчета, слагат се в голям пръстен гювеч, добавят се топеното сирене, сметаната, майонезата и копъра и всичко се обърква добре. Пече се във фурната на 200 градуса, докато месото стане готово, като отвреме-навреме се разбърква. Ако сосът стане много гъст, може да се добавя малко водичка. Количеството на продуктите може да варира по желание. Добър апетит!
- Vizor
- Изгубена душа
- Мнения: 12508
- Регистриран на: Съб 04 мар 2006 16:01
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Местоположение: София
- Контакти:
Re: Кулинария
Момчета и момичета.. има една група във фейсбук, където са събрани само видни кулинари готвещи невероятни ястия. Аз ви препоръчам да намерите г-н Тони и да го попитате за покана за тази така заветна за вечерята в къщи група.
П.П. Бате Митко като направи нещо и аз го повторя после ще си оближа пръстите д-гоеа
П.П. Бате Митко като направи нещо и аз го повторя после ще си оближа пръстите д-гоеа
- Pet_rov
- Мнения: 4413
- Регистриран на: Сря 08 май 2013 16:16
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
- Местоположение: Шумен
Re: Кулинария
А тия де немаме сурат-тефтер кво прайм?
Re: Кулинария
Едно бързичко мезе за бира и вино:
Пълните сушени сливи с козе сирене.
Затапвате сиренето с орехова ядка.
Сливата се завива с лентичка бекон и се фиксира с клечка.
Пече се на скара, или оребрен тиган.
Наздраве
Пълните сушени сливи с козе сирене.
Затапвате сиренето с орехова ядка.
Сливата се завива с лентичка бекон и се фиксира с клечка.
Пече се на скара, или оребрен тиган.
Наздраве
- polovera_9n3
- Мнения: 1916
- Регистриран на: Съб 17 авг 2013 22:39
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
- Местоположение: Кърджали
Re: Кулинария
Ето и моето "новогодишно свинско" - винен кебап май му викат - На това ме научи един хазяин във Варна.
Продукти:
- 1кг свински врат
- 3 4 супени лъжици брашно
- 1 голяма глава лук
- чаша хубаво домашно червено вино
- чаша хубава вода от чешмата
- червен пипер
- олио или зехтин
- сол
- подправки по избор - аз слагам всичко там- джоджен, черен пипер малко и едни универсални подправки за скара- стават и за това
Начин на приготвяне:
свинския врат- бой с чука за пържоли здраво, после се нарязва на кубчета.
- нарязва се лука в тенджерата под налягане и с мазнина започва да се запържва. Преди да се запържи вътре се слага брашно и се бърка до добиване на кашава смес, слага се и червен пипер. едновременно с това:
- в тиган се загрява мазнина на висока температура, слага се нарязаното свинско и се бърка, докато побелее, вътре е сурово.
- след като месото побелее и лука е готов( кашата) свинското се слага в тенджерата под налягане при кашата с лука и се разбърква.
- след като се разбърка се сипва чаша червено вино и същата чаша вода (чаша 300мл става). рзбрърква се добре, слагат се подправките и се затваря херметическата тенджера. слага се на силен огън.
-огъня (котлона) на макс, докато не започне да фъска тенджерата от дюзата. След това котлона се намаля почти на минимум и засичам 40 - 50 минути откакто е започнало да вади пара от дюзата.
- Отваряте тенджерата.... И ДОБЪР АПЕТИТ
Ще се получи крехко месо, което се разпада, като го бодеш с вилицата, във вкусен червеникав сос. Много върви с винце и добра компания
Продукти:
- 1кг свински врат
- 3 4 супени лъжици брашно
- 1 голяма глава лук
- чаша хубаво домашно червено вино
- чаша хубава вода от чешмата
- червен пипер
- олио или зехтин
- сол
- подправки по избор - аз слагам всичко там- джоджен, черен пипер малко и едни универсални подправки за скара- стават и за това
Начин на приготвяне:
свинския врат- бой с чука за пържоли здраво, после се нарязва на кубчета.
- нарязва се лука в тенджерата под налягане и с мазнина започва да се запържва. Преди да се запържи вътре се слага брашно и се бърка до добиване на кашава смес, слага се и червен пипер. едновременно с това:
- в тиган се загрява мазнина на висока температура, слага се нарязаното свинско и се бърка, докато побелее, вътре е сурово.
- след като месото побелее и лука е готов( кашата) свинското се слага в тенджерата под налягане при кашата с лука и се разбърква.
- след като се разбърка се сипва чаша червено вино и същата чаша вода (чаша 300мл става). рзбрърква се добре, слагат се подправките и се затваря херметическата тенджера. слага се на силен огън.
-огъня (котлона) на макс, докато не започне да фъска тенджерата от дюзата. След това котлона се намаля почти на минимум и засичам 40 - 50 минути откакто е започнало да вади пара от дюзата.
- Отваряте тенджерата.... И ДОБЪР АПЕТИТ
Ще се получи крехко месо, което се разпада, като го бодеш с вилицата, във вкусен червеникав сос. Много върви с винце и добра компания
- MITKO_DVD
- Мнения: 6375
- Регистриран на: Пет 09 юни 2006 20:54
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: 2E 1994
- Местоположение: София/Монтана
- Контакти:
Re: Кулинария
Vizor написа:Момчета и момичета.. има една група във фейсбук, където са събрани само видни кулинари готвещи невероятни ястия. Аз ви препоръчам да намерите г-н Тони и да го попитате за покана за тази така заветна за вечерята в къщи група.
П.П. Бате Митко като направи нещо и аз го повторя после ще си оближа пръстите д-гоеа
що издаваш военни тайни бря
Аз такъв пълнен заек съм правил далечната нам коя си година
като задължително се пече на клечки
- vwfena
- Мнения: 1827
- Регистриран на: Пон 04 апр 2005 0:14
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Местоположение: Елин Пелин
- Контакти:
Re: Кулинария
Мите тоз заек като агне Браво. Трябва да разменим някоя рецепта
И да не съм off. Ето една от моите любими рецепти:
Пилешко със сметана и горчица
4-5 пилешки филенца
1 глава лук
500 гр. пресни гъби
2 червени чушки (аз слагам и зелени и повече като бройка, повече ми харесва на мен)
1 ч.ч. бяло вино
1 голяма с.л. горчица
200 мл. сметана
1 чаша настърган кашкавал
Сол
Черен пипер
Зехтин
Почистете и измийте зеленчуците. Нарежете гъбите и чушките на ивици, лука на лунички. Нарежете филенцата на жулиени и ги овкусете със сол и черен пипер. Загрейте зехтин и изпържете жулиените до златисто в него. Отцедете ги от мазнината като прехвърлите готовото месо в йенска тавичка. Във същата мазнина за 2-3 минути се запържват пиперките и лука, след което се добавят като горен слой върху месото. По същия начин се задушават гъбите и се разпределят върху лука и чушките. Поръсете с черен пипер. (Тук аз разбърквам за да стане по шарено). Разтворете горчицата в чашата вино и залейте със сместа ястието. Покрийте тавата с фолио и запечете за 30 минути във фурната на 180 градуса. След това излейте сметаната и разбъркайте внимателно ястието. Добавете кашкавала , разпределен равномерно и запечете още 10 минути.
И да не съм off. Ето една от моите любими рецепти:
Пилешко със сметана и горчица
4-5 пилешки филенца
1 глава лук
500 гр. пресни гъби
2 червени чушки (аз слагам и зелени и повече като бройка, повече ми харесва на мен)
1 ч.ч. бяло вино
1 голяма с.л. горчица
200 мл. сметана
1 чаша настърган кашкавал
Сол
Черен пипер
Зехтин
Почистете и измийте зеленчуците. Нарежете гъбите и чушките на ивици, лука на лунички. Нарежете филенцата на жулиени и ги овкусете със сол и черен пипер. Загрейте зехтин и изпържете жулиените до златисто в него. Отцедете ги от мазнината като прехвърлите готовото месо в йенска тавичка. Във същата мазнина за 2-3 минути се запържват пиперките и лука, след което се добавят като горен слой върху месото. По същия начин се задушават гъбите и се разпределят върху лука и чушките. Поръсете с черен пипер. (Тук аз разбърквам за да стане по шарено). Разтворете горчицата в чашата вино и залейте със сместа ястието. Покрийте тавата с фолио и запечете за 30 минути във фурната на 180 градуса. След това излейте сметаната и разбъркайте внимателно ястието. Добавете кашкавала , разпределен равномерно и запечете още 10 минути.
- muns61
- Мнения: 7965
- Регистриран на: Чет 01 юли 2010 8:45
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: pleven
Re: Кулинария
Много ви сложни рецептите...
- Bai Sando
- Мнения: 8110
- Регистриран на: Чет 27 мар 2008 22:28
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
- Местоположение: Пазарджик
Re: Кулинария
Дай рецептата за шишчетата
- mely
- Мнения: 2728
- Регистриран на: Пет 26 авг 2005 10:28
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
- Местоположение: Стара Загора
Re: Кулинария
Заеби рецептата ,адреса дай
- BeFree
- Мнения: 157
- Регистриран на: Чет 13 юни 2013 21:05
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София
- Контакти:
Re: Кулинария
Не знам кой колко обича тесто и заигравка в кухнята, но ей това нещо си заслужава и дава възможност за разнообразие. Опитах в Русия истински пирожки и мира нямах докато не си направих същите вкъщи. Отнема доста време, изяждат се обикновено за по-малко от 10 минути (стават около 15 броя ако правилно си спомням от преди 2-3 години като правих последно). Рецептата звучи сложно, но е по-скоро времеемка отколкото трудна.
Безбожно вкусни!
ТЕСТОТО
Продукти: 500 г. брашно, 1 с.л. (равна) захар, 1/2 с.л. сол, 2 с.л. маргарин, 20 г. мая, около 1 ч.ч. мляко, 1-2 яйца (за намазване).
Не съм заменяла маргарина с масло, защото не посмях, но не усетих никакъв маргаринен вкус, поне лично аз.
Маята се разтваря в подсладеното мляко. Замесва се добре с брашното, останалата захар, солта и маргарина и се оставя да втасва 1.5 часа. Размесва се още веднъж, разточва се на кора с дебелина 1 см. Със стъклена чаша се изразяват кръгчета, в върху тях с чаена лъжичка се сипва плънка. Краищата се притискат и на пирожката се придава форма на полумесец /като малка пица калцоне/. Готовите пирожки се поставят с ръба надолу в намазаната с маргарин форма на разстояние 1.5 – 2 см една от друга и се оставят да втасват 15-20 минути на топло място. Може да си ги нашарите с нож или с ивици тесто, ама няма смисъл, щото така или иначе ще ги изядете за няма и 10 минути :)След това пирожките се намазват с яйце и се пекат 10-15 минути на умерена фурна.
ЛЮБИМАТА ПЛЪНКА
Продукти за плънка със зеле: 600 г. зеле, 50 г. мас (или маргарин), 1 глава кромид лук, 1 с.л. (равна) сол, няколко с.л. мляко (или вода), 2 твърдо сварени яйца.
Нарязаният лук се запържва, прибавя се суровото, ситно нарязано зеле и също се запържва, с бъркане. Долива се малко вода и горещо мляко, посолява се и захлупено, зелето се оставя да се задушава, докато омекне. Щом течността се изпари, добавя се малко вода, но накрая тя трябва да е извряла напълно. Смесва се със ситно нарязаните, твърдо сварени яйца и с това се пълнят пирожките.
Ако искате направете си я със зеле и кайма. Най-важното е зелето да се вари с мляко, защото вкусът става много различен.
Може да се напълнят също с каквато друга плънка ви хрумне, като за такава с кайма и гъби мога да гарантирам, че е вкусно. Аз лично не обичам сладко, но ако си направите такива, са идеални за десерт.
Безбожно вкусни!
ТЕСТОТО
Продукти: 500 г. брашно, 1 с.л. (равна) захар, 1/2 с.л. сол, 2 с.л. маргарин, 20 г. мая, около 1 ч.ч. мляко, 1-2 яйца (за намазване).
Не съм заменяла маргарина с масло, защото не посмях, но не усетих никакъв маргаринен вкус, поне лично аз.
Маята се разтваря в подсладеното мляко. Замесва се добре с брашното, останалата захар, солта и маргарина и се оставя да втасва 1.5 часа. Размесва се още веднъж, разточва се на кора с дебелина 1 см. Със стъклена чаша се изразяват кръгчета, в върху тях с чаена лъжичка се сипва плънка. Краищата се притискат и на пирожката се придава форма на полумесец /като малка пица калцоне/. Готовите пирожки се поставят с ръба надолу в намазаната с маргарин форма на разстояние 1.5 – 2 см една от друга и се оставят да втасват 15-20 минути на топло място. Може да си ги нашарите с нож или с ивици тесто, ама няма смисъл, щото така или иначе ще ги изядете за няма и 10 минути :)След това пирожките се намазват с яйце и се пекат 10-15 минути на умерена фурна.
ЛЮБИМАТА ПЛЪНКА
Продукти за плънка със зеле: 600 г. зеле, 50 г. мас (или маргарин), 1 глава кромид лук, 1 с.л. (равна) сол, няколко с.л. мляко (или вода), 2 твърдо сварени яйца.
Нарязаният лук се запържва, прибавя се суровото, ситно нарязано зеле и също се запържва, с бъркане. Долива се малко вода и горещо мляко, посолява се и захлупено, зелето се оставя да се задушава, докато омекне. Щом течността се изпари, добавя се малко вода, но накрая тя трябва да е извряла напълно. Смесва се със ситно нарязаните, твърдо сварени яйца и с това се пълнят пирожките.
Ако искате направете си я със зеле и кайма. Най-важното е зелето да се вари с мляко, защото вкусът става много различен.
Може да се напълнят също с каквато друга плънка ви хрумне, като за такава с кайма и гъби мога да гарантирам, че е вкусно. Аз лично не обичам сладко, но ако си направите такива, са идеални за десерт.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Кой е на линия
Потребители, разглеждащи този форум: Terranozavar и 45 госта