Кулинария

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Georgi Vutov
Мнения: 248
Регистриран на: Пон 27 сеп 2010 15:54
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: Varna

Re: Кулинария

Мнениеот Georgi Vutov » Съб 06 юни 2015 20:32


Желателно е ако имате възможност след като направите рецептата да качвате по 1 снимка :th_up




Потребителски аватар
muns61
Мнения: 7965
Регистриран на: Чет 01 юли 2010 8:45
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: pleven

Re: Кулинария

Мнениеот muns61 » Съб 06 юни 2015 21:09


Започвам от ракията:

Изображение


Georgi Vutov
Мнения: 248
Регистриран на: Пон 27 сеп 2010 15:54
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: Varna

Re: Кулинария

Мнениеот Georgi Vutov » Съб 06 юни 2015 23:11


Еми като ще е така :

Изображение

Ама се отклоняваме от темата малко :biggrin


Потребителски аватар
M.Mitov
Мнения: 501
Регистриран на: Пон 22 юни 2009 19:52
Автомобил: VW Passat B5
Двигател: AFN-2 000
Местоположение: София,България

Re: Кулинария

Мнениеот M.Mitov » Нед 07 юни 2015 0:54


Петър Петров написа:Браво за старанието ти, ноооо ако ползваш маргарин вместо масло ме губиш като клиент. Замирише ли ми на маргарин директно махам сервираното и си правя салата...

Много правилно,никакъв маргарин...маслото си е масло :th_up


Потребителски аватар
georgebonev
Мнения: 3099
Регистриран на: Пет 10 май 2013 10:04
Автомобил: Golf 3 Variant
Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
Местоположение: Търговище
Контакти:

Re: Кулинария - Пълнени чушки

Мнениеот georgebonev » Чет 14 фев 2019 20:03


Пълнени чушки.

IMG_20190214_193557.jpg
Пълнени чушки

За две чушки - една сурова наденица за печене или варена наденица или карначе или кренвирш или друго бързо опичащо се месно...
Слагаме го на дъното на изтърбушените чушки. Около 1/2 от обема.
Над него резен кашкавал.
Над него парче сирене.
Около кашкавала и сиренето запълваме празнините с още малко месо.
Отгоре едно яйце.
Малко сол върху яйцето.
Върху сиренето може щипка чубрица.
За да стоят изправени - печем в гювече. На 250 градуса, ниско във фурната, за около 20-25 мин. само отдолу да се поопече месното, след това още 10-15 мин. и отгоре докато се опече яйцето и още 5-10 мин., ако е наденица.
Сервираме в гювечето или в дълбока чиния, ако сме ги пекли повечко бройки в тавичка.
IMG_20190214_200026.jpg
Пълнени чушки

:beer


Потребителски аватар
pepss
Мнения: 102
Регистриран на: Съб 14 ное 2009 15:33
Автомобил: VW Golf III Pink Floyd 1995
Двигател: 1.6 AEA
Местоположение: София

Re: Кулинария

Мнениеот pepss » Съб 16 фев 2019 0:15


Тези пълнени чушки ще се пробват задължително :th_up

За любителите на китайската кухня едно побългарено предложение:
Пилешко филе, червени и зелени чушки, моркови, броколи, жълт лук, карфиол, тиквички.
Нарязват се на тънки ивици /поне на мен така ми харесват/ и всичко се пържи по отделно, след което се смесват. Към всичко това се добавя плода от консерва ананас, нарязан на кубчета. Ориз се сварява, отцежда се, към него се прибавя малко масло и няколко лъжици грах от консерва.

Изображение

В тази комбинация обичам да добавям от така известния сладко-кисел сос:
В дълбокия тиган слагам 200-300 грама винен оцет. Като се затопли се добавя 2-3 лъжици мед. Като се разтвори меда и поври малко се добавя една чаена чаша кетчуп, след което малка лъжичка разбито нишесте за сгъстяване.
Който обича гъби може да добави по горния начин, но аз ги предпочитам нагоре с пънчетата и натъпкани с миризливо синьо сирене :mhihi
Ако добавим и една салатка домати с моцарела и домашна отлежала, вече всичко си идва на място за една хубава вечеря :mhihi

Изображение


Потребителски аватар
ivuchev
Мнения: 847
Регистриран на: Чет 24 дек 2009 23:58
Автомобил: Vw polo 1 4 8v + vw sharan 1 8 T
Двигател: АКК -2000 --------АWC -2004
Местоположение: Перник

Re: Кулинария

Мнениеот ivuchev » Съб 16 фев 2019 0:58


Една бърза ,лесна и вкусна рецепта от една майсторка за любителите на сутрешното Шкембе чорба.

Телешко шкембе 1 кг.
150гр .масло
Черв.пипер
Вода
Прясно мляко.

За дресингите:

Пресен чесън
Оцет
Сол
Черен пипер
Лют едро смлян червен пипер

Шкембето не се измива за да е по вкусно ;)
Слага се в тенджера под налягане и се вари 1.5 часа.
След това се изважда и се оставя да поистине. Нарязва се на малки парченца и се поставя в тенджера . Сипва се вода само да го покрие , следва 1 л. Прясно мляко и се вари на тих огън 20 мин.
През това време в тиган се слага маслото да се разтопи. Прибавя се 1 суп.лъжица червен пипер и се бърка интензивно. Накрая се прибавя към шкембето. Маха се от котлона.

В една купичка се нарязва на ситно чесъна и се прибавя оцета.
Сол и лют червен пипер се слага по вкус след сервиране.
Да ви е сладко.
Прикачени файлове
SDC12991.JPG



Върни се в “ОФФ-Топик - други”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: kamaza11 и 77 госта