Както всяка година , новата винетка за Швейцария е вече в продажба, по неизменената цена от 40 Швейцарски Франка Глобата за без винетка също остава непроменена: 200 Си Ейч Еф-а (CHF)
Примерни цени на горивата в Швейцария към днешна дата:
Традиционно, таз годишната в Швейцарска винетка струва 40 франка:
Примерни цени на горивата в Швейцария към днешна дата:
ДРУГИ НОВИНИ:
От 15.01.2020 , в град Женева се въввеждат Стикери за влизане в града според еко-класс на автомобила (Евро 2,3,4,5,6) Цената на еко-стикерa е 5 CHF. Стари автомобили не попадащи в нито един класс няма да могат да получат стикер, влизането в центъра ще им бъде забранено от 06:00 до 22:00 часа. Mерките се взимат най вече в случай на пиково замърсяване на въздоха. Швейцарскиат автомобилен клуб TCS е направил обжалване срещу тези мерки, смятайки ги за не конституционни.
Новата Швейцарска винетка за 2022 година e вече в продажба, по непроменена цена от 40 швейцарски франка ! Електроната швейцарска винетка се отлага за 2023 година ...
Примерни цени на горивата в Швейцария. Има разлики в цените на горивата между кантоните (+/- 10-15 швейцарски стотинки ... )
Инцидентното транзитно преминаване през Швейцария ти е 40 франка, както и да го гледаш. И общо взето няма значение по кое време ще си я купиш. Но при всички положения е по-тънко отколкото да атакуваш алпите през тунелите на юг :)
Колко незаслужили съм черпил, една Швейцария да ми е проблема... Само споменах, че има подобно неудобство. Хората са прецинили, че парите са достатъчно символични, за да не си усложняват живота с варианти и подварианти на винетката.
П.п. В пощата, от която взех винетката, ми "намекнаха" (в почти прав текст) да си карам и да казвам, че не съм намерил, ако се наложи.