Мнениеот Крисчън » Чет 29 окт 2015 11:36
Камери навсякъде трябва да има. Скоростта да е в нормите и според пътните условия. Джигитите да се преследват безнаказано. Прави ми впечатление, че наглите шофьори, които нарушават закона за движение по пътищата в София,а може би не само и в София, неспазвайки прости правила като предимства, дистанция, път ако щете, остават без никакво наказание. Прост пример - снощи на кръстовище завивайки наляво и бидейки първа кола изчаквайки колите отсреща да преминат за да мога да премина отзад имаше един хубавец с Мерцедес, който започна да свири с клаксона нагло и да ръмжи умреляка си (беше от тия компресорите дето вият като ЗИЛ; а и беше с бургаска регистрация - без никакво лошо отношение към бургазлии). Изпревари ме след това на самото кръстовище отдясно като отличителното е, че ме изпревари на пешеходна пътека в близост до спирка за автобус, която не е никак пуста. Звучи много като постъпка на културен и грамотен човек. Аз лично нямам милост към такива хора, но за жалост реалността е такава, че повечето от шофьорите нямат шофьорска култура. Преди няколко дни пак на кръстовище, привечер колите си тръгват и бре гледам отляво ме изпреварват ли, изпреварват. Аз със 50-60 в населено място и се чувствам като пътен знак. Викам си я да видя тези хубавци с колко ли се движат и каква ли нормална скорост поддържат - резултата еми за да ги настигна и да съм до тях те с 90-100 и подчертавам това не е по околовръстното, а си е в града. Ами не бяха 2 или 3 колите, почти всички са свикнали и се движат с такава скорост. И на никой не му прави и впечатление, че е с 90-100 и не му пука. Ето това за мен вече е ненормално. Колко бяха загиналите - 3000 ли бяха? Да не се чудите после, то е ясно.
П.С. Тук не добавям нещастните случаи, алкохол, наркотици и т.н.