Помощ за инсталиране на отключени карти на Гармин
Re: Помощ за инсталиране на отключени карти на Гармин
До mely. Искам само да уточня аз се пробвах да сложа карта и на компа и Garmin nuvi 660. Та където стане е най накрая стана на SD картата, благодарение на теб. Още веднъж хиляди благодарности.
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Колега ,нормално е да стане на SD картата...нейния номер си ми дал и аз съм я отключил за нея .А сега стартирай гармина на компа ---влез в НАСТРОЙКИ--ЗА ПРОГРАМАТА и дай ИД на софтуера....тогава и на компа ще тръгне.
Затова сме тук...ЗА ДА СИ ПОМАГАМЕ.

Затова сме тук...ЗА ДА СИ ПОМАГАМЕ.

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Да повдигна малко темата. Един колега ми даде да се занимавам с едно устройство garmin nuvi 755 Има инсталирана карта на Европа, обаче нещо не мога да го разбера - навигира и с извадена от устройството SD карта. На картата пише че е 2 ГБ, а като го вържа с компютъра излизат две устройства едното 2, другото 4 ГБ G и H на снимката
На едното устройство G има записана музика.

На другото устройство Н е такова положението
В папката Garmin има записано следното

Та питането ми е, ако копирам тая карта дето Лило е дал малко по - горе в папката Garmin няма да имам място, но пък и нямам файл със същото име който да заменя, какво ще стане ако изтрия някой от *.img файловете за да освободя място!?
Това ли е правилния начин или се лъжа!?
Картата която е инсталирана в момента не е особено подробна за България. Примерно в Берковица е даден само пътя който минава покрай града за Монтана.
Ако трябват някакви други данни ще ги дам веднага.
Предварително Благодаря за отговорите!

На едното устройство G има записана музика.

На другото устройство Н е такова положението

В папката Garmin има записано следното

Та питането ми е, ако копирам тая карта дето Лило е дал малко по - горе в папката Garmin няма да имам място, но пък и нямам файл със същото име който да заменя, какво ще стане ако изтрия някой от *.img файловете за да освободя място!?
Това ли е правилния начин или се лъжа!?
Картата която е инсталирана в момента не е особено подробна за България. Примерно в Берковица е даден само пътя който минава покрай града за Монтана.
Ако трябват някакви други данни ще ги дам веднага.
Предварително Благодаря за отговорите!
- К.Одаджийски
- VW експерт
Да се редактирам, но с нов отговор за да се вижда
Оказа се че 4 ГБ са вградени в устройството. На двата гигабайта карта е музиката. Изтрих 3 от *.img файловете и поставих картата отключената дето Лило е постнал по - горе в темата и стана работата. Нова карта обновена, подробна и има сите Берковски сокаци

Оказа се че 4 ГБ са вградени в устройството. На двата гигабайта карта е музиката. Изтрих 3 от *.img файловете и поставих картата отключената дето Лило е постнал по - горе в темата и стана работата. Нова карта обновена, подробна и има сите Берковски сокаци

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Ода,късно ти виждам темата.Радвам се ,че си се оправил
- К.Одаджийски
- VW експерт
Хах, нема яд аз и без това по нощите се занимавах 

Какво да направя, за да поставя 3-та карта. Имам общата на Европа и тази на България. Проблемът ми е, че и украинската, и българската се казват gmapsupp.img. Като променя името на gmapsupp1.img и GPS-ът не я разпознава. Иначе, ако изтрия едната и на нейно място сложа другата, тази, която е сложена, върви. Как да подкарам и двете едновременно?
Успях да се оправя. Оказа се, че трябва да преименувам файла gmapsupp.img на gmapprom1.img. По този начин ми излязоха всички карти (това се отнася и за unl файла).
Здравейте, от мен, извинявам се, че се включвам неканена и възраждам стара тема, но искам да попитам дали някой от вас е наясно какво да направя в следния случай:
Имам Гармин нюви 1300, купено от Щатите, съответно с карта тяхна и като разбрах, че да си купя тук карта ми излиза колкото устройството, реших да си сваля. Свалих картата CNEurope 2012.10, който е имг файл, кръстен gmapsupp.img и съответно генерирах код за отключване - за всеки случай. Картата се разчита, сателитите се свързват, но когато искам да въведа адрес за навигация ми дава: Няма картни данни.
Благодаря предварително на всички, които обърнат внимание на молбата ми за помощ.
Поздрави,
Елица
Имам Гармин нюви 1300, купено от Щатите, съответно с карта тяхна и като разбрах, че да си купя тук карта ми излиза колкото устройството, реших да си сваля. Свалих картата CNEurope 2012.10, който е имг файл, кръстен gmapsupp.img и съответно генерирах код за отключване - за всеки случай. Картата се разчита, сателитите се свързват, но когато искам да въведа адрес за навигация ми дава: Няма картни данни.
Благодаря предварително на всички, които обърнат внимание на молбата ми за помощ.
Поздрави,
Елица
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Скъпа Ели,
къде сте записали новата карта ?
Принципно,картата трябва да се казва gmapprom.img
къде сте записали новата карта ?
Принципно,картата трябва да се казва gmapprom.img

- mely
- Двигател:
Скъпа Ели,а старата карта изтри ли?
Мили хора:)
старата карта не съм я изтрила, защото съм качила тази на микро СД карта, а не на самото устройство, за да не трия оригиналната Американска.
Почнах да подозирам самата карта, която съм свалила, че не поддържа търсенето на адреси, дали е възможно? Дали може да ми препоръчате някоя карта на България и съседите ни?
Благодаря и поздрави,
Елица
старата карта не съм я изтрила, защото съм качила тази на микро СД карта, а не на самото устройство, за да не трия оригиналната Американска.
Почнах да подозирам самата карта, която съм свалила, че не поддържа търсенето на адреси, дали е възможно? Дали може да ми препоръчате някоя карта на България и съседите ни?
Благодаря и поздрави,
Елица
- mely
- Двигател:
Ели проблема явно е че си я сложила в SD картата която не е отключена към устройството.Пробвай да махнеш картата на Америка/просто я премести на компютъра/сложи на нейно място картата на България.Но тя отново няма да е отключена за устройството.Или ми пиши утре на скайпа който ще ти пратя на лични или ми звънни пак утре на телефона който ще ти дам на лични.Просто начина и софтуера на отключване не е подходящ за форума.
P.s За ония над мен...искам да помогна на момичето.
P.s За ония над мен...искам да помогна на момичето.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
mely написа:P.s За ония над мен...искам да помогна на момичето.

Всички искаме да помогнем

- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
помагайте тихо, помагачи 

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”