Последния, който си купих е на Хилти - 1400 вата с константна електроника - за него мога смело да ти дам отзиви - много солидна и кач. изработка, плавен старт, стегнат звук и огромен за капацитета си въртящ момент - просто няма спиране.Ползвам го редовно и няма "глезене" ( при желание мога да кача и снимки).До скоро си мислех , че има само къртачи и перфоратори от тази фирма, докато не видях какво имат и друго

само пари и мерак да има

П.п. не знам защо ,но намразих Метабо - от тях си купих един пистолет за горещ въздух - скъп модел и един голям къртач за бетон - на промоция за 1500 лева преди четири години , е ако щете ми вярвайте - и двата инструмента здадоха багажа - най бях бесен за къртача - на 10-ия ден аут

и след това на два пъти за гаранционен ремонт. И от тогаз съм казал -метабо ли - никога !! Виж не знам защо колегите нямат добри отзиви за Бош - синя серия , аз пък съм мн . доволен и имам два перфоратора от тях и не са казали "гък"- единия е правен в Германия , за другия ...не е пред мен ,но ми остана в акъла -Лихтенщайн ..или Швейцария

,ма не съм мн сигурен..както и да е .Всичко опира и до доза късмет, а и тормоза също де