Почти никой не каза нещо конкретно за избора между посочените конфигурации
Smeagol написа:Машините, които си посочил са доста солидни и хубави, но крайно неразумни за лека и непрофесионална употреба.
За нещата, които очакваш - тези системи ще работят на 20-30% от капацитета си, но ще ти дърпат и доволно ток.
Съгласен съм напълно с казаното от К.Одаджийски - аз също бих търсил самостоятелно асемблирана конфигурация с по-добре подбрани компоненти и задължително ССД за Уйндоус-а и програмите.
Както казах - тока не ме вълнува. А и дърпа ток, когато се използва на максимум, иначе едва ли е толкова съществено повече от всеки нормален комп. Няма и да се ползва по повече от час на ден (примерно), което сам разбираш, че е смешна разлика. Съответно и шума не е фактор.
Това че ще позвам 20-30% от ресурса може само да ме стимулира за този тип конфигурация. 1во защото обичам да се запасявам, 2ро - ще има по-дълго бъдеще. Следователно инвестиция във 2ра ръка висок клас техника специално за моите нужди е по-обоснован. Поне аз така мисля.
К.Одаджийски написа: http://nikem-bg.net/cart/56541p1r2240p1 ... 5p1rf.html Това е 940 лв, още 120 за голям диск и стават 1060лв Кутия ползвах стара, защото не смятам за нужно да се дават 100+ лева за ламарината. Ако Галин се навие да си събира конфигурация, ще му намеря кутия подарък
Мерси Ода. i5 не ме вълнува. И сега съм с такъв и едно GoPro studio го вкарва в мъки. Искам нещо повече, иначе да си остана на лаптоп.
Цената, която посочваш е колкото за Z420, а машината става по-слава. Специално за видео обработка и снимки се иска повече рам и процесор. Поне от четенето дотук. Видеото с 2GB самостоятелно мисля ще е повече от достатъчно. Все пак ако се наложи с 200-300лв. за видео съм ок. Относно SSD-то. И аз съм на мнение, че е нужно и за 200лв. отгоре, дават 500GB SSD към Z420. Така за 1300лв. имам ракета с единствена нужда евентуално от видео и то след доста време.
Тази конфигурация мисля, че ще изкара доста повече от предложената или греша?
8GB рам е минималното изискване за приятна работа с видео на безплатни леки програми. (примерно Hitfilm 4 express). А при евентуална зарибявка с по-мощен софтуер съм я закъсал. 16GB е ок, но след време ще трябва да се добавя (Чудомир сложи 34GB и не искам да съм назад

).
Почти съм се решил за Z420 (благодаря много на Чудомир

), заради по-ясното и безпроблемно бъдеще. По-новата архитектура. etc.
Ако някой иска да ме разубеди трябва да предложи нещо повече за тези пари, а не нещо което ще върши някаква работа
Благодаря на всички включили се